Seta juhlisti 40-vuotista taivaltaan ihmisoikeustyön tekijänä - paikalla myös presidentti Tarja Halonen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • -
  • 4
Setan hallitus ja presidenttipari. Kuvassa Mikko Kivinen, Katriina Rosavaara, Suvi Kivelä, Viima Lampinen, presidentti Tarja Halonen, Sara Sundell ja Pentti Arajärvi.

Teksti: Sami Mollgren, kuvat & video: Mikko Kivinen

Seta juhli lauantaina 13. joulukuuta 40-vuotista taivaltaan Helsingissä ravintola dtm:ssä. Tilaisuuden juonsivat Mikko Silvennoinen ja Laura Haimila.

Edellispäivänä eduskunnassa hyväksytty ja vuonna 2017 voimaan astuva sukupuolineutraali avioliittolaki on kuulunut Setan tavoitteisiin. Parhaillaan käsiteltävänä olevan translain lisäksi on yhä työsarkaa myös äitiyslaissa, kansalaisten tiedoissa hlbti-aihepiiristä sekä yhteiskunnassa elävissä asenteissa hlbti-vähemmistöihin kuuluvia ja sateenkaariperheitä kohtaan.

Juhlassa piti puheen Setan puheenjohtajana 1980-luvun alussa toiminut, myöhemmin tasavallan presidenttinä kaksi kautta toiminut Tarja Halonen.


Tarja Halonen Setan 40-vuotissyntymäpäivillä dtm:ssä 13.12.2014

- Miten voidaan odottaa ja edellyttää, että ihmiset - kun ei voi päättää omasta elämästään - että he ottaisivat vastuun siitä alueesta missä he ovat tai koko planeetasta, kysyi Halonen puheessaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tervehdyksen kävivät esittämässä myös Tahdon2013-kampanjan Senni Moilanen, Aija Salo, Setan alumnit ja näyttelijä Antti Holma. Lisäksi kuultiin tervehdykset Outi Ojalalta, pääministeri Alexander Stubbilta ja uimari Ari-Pekka Liukkoselta.

Setan tuleva puheenjohtaja Panu Mäenpää kertoi pääministeri Alexander Stubbin soittaneen hänelle, ja todenneen, että työn alla olevan translain uudisamisen suhteen on vielä paljon työtä.

Tv-ohjelma Putouksesta Kissi Vähä-Hiilarina tutuksi tullut näyttelijä Antti Holma puhui juhlayleisölle. Hän totesi, että nuoremmat sukupolvet saavat nauttia Setan pitkän työn hedelmistä; nykyään seksuaalivähemmistöön kuuluminen ei enää ole entiseen tapaan kielteinen asia. Hän kertoi omakohtaisen esimerkin: oma kaapistatulonsa ei enää ollut hänen odottamansa ´pommi´.

Ohjelman taiteellisesta annista vastasivat Miila Virtanen, Rebecca Clamp, Miiko Toiviainen, Mervi Myllyoja, Joonas Mäkinen & Mira Salmela, köysitaiteilija Tinttu Henttonen ja hänen mallinsa ja laulaja Lumi sekä Pyhä Rauha, kokoonpanossa mukana räppärit Rauhatäti ja Mc Pyhä Lehmä, sekä laulaja Heidi Kiviharju.

Presidentti Tarja Halonen ja puolisonsa Pentti Arajärvi

Kuvia Setan 40-vuotisjuhlista

4 kommenttia

On se hyvä tie, jota setalaiset ja heidän edeltäjänsä ovat raivanneet ja rakentaneet.

Helmikuun 1. pv 1971 saatoimme herätä päivään, jolloin emme olleet enään rikollisia rakkaudessa, eikä uhannut 2 vuoden vankilatuomio.

1981 jälkeen rakkautemme ei ollut enään sairauskaan.

1990-luvulta ja uuden vuosituhannen alussa otettiin alkuaskeleet adoptio- ja parisuhteen virallistamis -oikeuksissa.

Parinkymmenen vuoden sitkeän taistelun jälkeen nyt lähitulevaisuudessa avioliittommekin on yhdenvertainen myös Suomessa, samoin kuin vanhemmuuskin.
Hyvä aika alkaa seurustelemaan ja tututua toisiinsa kunnolla, ennen tulevaa avioitumisajan alkua.

Kiitos Seta & muutkin, ei homo-oikeuksia, vaan yhdenvertaisuutta edistäneet!

https://www.youtube.com/watch?v=81SRZa6foWs


Ja nyt sitten myös avittamaan, hyvällä esimerkillämme, entistäkin tarmokkaammin, myös muuta maailmaamme, yhdenvertaisuuden Rakkaalle tielle.

Kommenttia muokattu: 14.12.2014 klo 16:30
Taistelu on pahasti kesken, transihmisyys on vieläkin sairaus ja oikeus vanhemmuuten vain kiertoteitse!