Setan edustajakokous koolla juhlamielellä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
Kuva Setan nettisivulta: edustajakokous vuonna 2013

Setan edustajakokous on koolla pääkaupunkiseudulla viikonvaihteessa 29.-30.11.2014. Seta täytti keväällä 40 vuotta, ja nyt saatiin päätös tasa-arvoisesta avioliitosta. Seuraava haaste on kevään 2015 eduskuntavaalit. Ihmisoikeustyötä ja edunvalvontaa riittää, eikä Setaa varmaan lopeteta tarpeettomana aivan lähitulevaisuudessa.

Seta on kattojärjestö, ja siihen kuuluu yli 20 jäsenjärjestöä eri puolilta maata. Edustajakokoukseen saapuvat paikallisten jäsenjärjestöjen edustajat päättämään yleisistä toimintalinjoista. Edustajakokous valitsee huomenna sunnuntaina uuden puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja hallitukseen täydennyksiä erovuorossa olevien tilalle. Erityisen keskeinen asema on puheenjohtajalla, joka aika usein joutuu ottamaan julkisuudessa kantaa ajankohtaiisiin kiista-aiheisiin.

Setalla on yhteiskunnassa kohtalaisen hyvä maine. 2000-luvulla on selvästi näkyvissä, että luottamustehtävät Setassa eivät ole haittana muulle yhteiskunnalliselle toiminnalle, vaan päinvastoin ne ovat arvostettuja tehtäviä. Jäsenjärjestöistä nousee uusia yhteiskunnallisia vaikuttajia.

Twitteristä on voinut seurata, millaisista asioista edustajakokouksessa puhutaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!