Voimamies-ammattilainen Rob Kearney tuli kaapista

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 5
Kuva Rob Kearneyn Facebook-profiilista

Keskisarjan voimamiehenä professional strongman champion -kilpailussa menestynyt Rob Kearney kertoi lokakuussa Facebookissa seurustelevansa toisen miehen kanssa. Hänestä tuli samalla ensimmäinen avoimesti homo ammattilainen lajin piirissä.

Lokakuun 20. päivänä hän lähetti Facebookiin viestin, jossa hän kertoi #mcm-hashtagillla (engl. ManCrushMonday, suomeksi MiesIhastusMaanantai) varustettuna julkisen lemmentunnustuksen poikaystävälleen Joey Aleixolle. Hän kirjoitti, että menneet muutama kuukausi ovat olleet hulluja, mutta huolimatta kaikesta siitä hän on antanut syyn hymyillä. Hän jatkoi vielä toteamalla kyseessä olevan kaapistatulon ja kirjoitti, että “olen homo”.

Vuonna 1991 syntynyt Connecticutista kotoisin oleva, nykyään Massachusettsissa elävä Kearny sanoo tietävänsä, että ulostulo uransa varhaisessa vaiheessa voi vaikuttaa kielteisesti, erityisesti hypermaskuliinisessa voimailulajissa.

- Minusta oli tärkeää olla rehellinen. Ihmisten on tarpeen tietää, että yksi huipulla olevista voimaurheilijoista on myös homo. En kuitenkaan halua sen vaikuttavan minun kykyyni kilpailla. Ja tämä mahdollisuus on varmasti käynyt mielessäni ennen postauksen tekemistä, sanoo Kearney OutSportsille.

- Toivon ihmisten ymmärtävän, että homous ei muuta minua urheilijana/ihmisenä. Olen yhä toiseksi vahvin 105-kiloisissa Amerikan Voimamies -ammattilaisissa ja olen yhä sama heidän tuntemansa Rob Kearney kuin ennen tätä uutista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kearney kertoi saaneensa lukemattomia yhteydenottoja. Hän kertoo saaneensa paljon myönteisiä ja tukevia viestejä - mutta myös kielteistä palautetta on tullut.

- Tiesin luvassa olevan sekä kielteistä että myönteistä palautetta. Ollakseni rehellinen, olin yllättynyt myönteisen palautteen määrästä.

Kearneyn ulostuloa erittäin maskuliiniseksi mielletyn lajin ammattilaisena on ehditty kuvata asennemuutosta jouduttavaksi tapaukseksi.

Huffington post: Rob Kearney, Professional Strongman Champion, Comes Out
OutSports: Pro Strongman champion Rob Kearney comes out as gay
American Strongman Corporation: Rob Kearney
Rob Kearney Facebookissa

5 kommenttia

Lisää vastusta tamitammisille

Vapaaottelija Josh Odom, joka elää rekisteröidyssä parisuhteessa, kertoo elämästään ja kaapistatulostaan. Lopussa hänen neuvonsa: Don´t fear what others will think. Follow your heart and do not overthink things. Now do it!
http://www.advocate.com/commentary/2014/11/03/op-ed-fighting-my-right-fight-and-love

Artikkeli AthleteAlly-järjestön lehdessä:
http://www.athleteally.org/news/opinion-struggle-within/

Josh elää rekisteröidyssä parisuhteessa Caseyn kanssa Floridan Boca Ratonissa, jossa on mahdollista rekisteröidä parisuhde, vaikka se ei ole mahdollista koko Floridassa. He toimivat tasa-arvoisen avioliittolain puolesta ja ovat päättäneet mennä naimisiin, kunhan erään Blondin ( http://www.eqfl.org/BondiFiling ) valitus kumotaan viidennen kerran oikeudessa ja tasa-arvoinen avioliittolaki tulee vihdoin voimaan Floridassa.

Ylemmässä kuvassa Josh ja Casey, sitten kaksi kuvaa Joshin ottelusta ja alimmaisena vielä pariskunnan vapaa-ajankuvia.
http://www.freedomtomarry.org/story/entry/mma-fighter-fights-for-marriage
---
Vaikka en itse ole sen kummemmin urheilua seurannut, olen tutustunut esimerkiksi kaveriin, joka kuului aktiiviurallaan Suomen mieskaratekojen kärkeen, lisäksi menestyneeseen bodariin ja yhteen menestyneeseen painijaan. He ovat kaikki rauhallisia suomalaisia homomiehiä eivätkä välitä tamitammisten typeryyksistä, mutta tamitammisten on kuitenkin syytä panna suunsa soukemmalle, sillä yleensäkään kukaan ei tykkää solvauksista.

Kommenttia muokattu: 04.11.2014 klo 17:36