NFL sai ensimmäisen avoimesti homon pelaajan

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 1
Michael Sam (kuva: Marcus Qwertyus/Wikimedia Commons)

Michael Sam on ensimmäinen avoimesti homoseksuaali pelaaja, joka on varattu NFL:ään, eli Pohjois-Amerikan jalkapallon ammattilaisliigaan. Puolustuksen linjamiehen varasi St. Louis Rams.

Missourin yliopiston joukkueessa pelannut nyt 24-vuotias Michael Sam kertoi helmikuussa olevansa homo. Jo tuolloin arvioitiin, että hänestä on mahdollisesti tulossa National Football Leaguen (NFL) ensimmäinen avoimesti homo jenkkifutisammattilainen.

St. Louis Rams valitsi Samin lauantaina 10. toukokuuta järjestetyn varaustilaisuuden 249. vuorolla. Kaikkiaan pelaajia varattiin 256.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Samin riveihinsä valinneen St. Louis Ramsin päävalmentaja Jeff Fisher totesi valinnan uraauurtavuuden. Myös Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on lähettänyt Samille virallisen onnittelun.

GayStarNews: Gay football player Michael Sam drafted by the St. Louis Rams
Yle: Ensimmäinen avoimesti homoseksuaali pelaaja varattiin NFL:ään
Jenkkifutari kertoi homoseksuaalisuudestaan

1 kommenttia

Kyselin amerikkalaisiltä ystäviltäni hässäkästä Michael Samin NFL-rekrytoinnista ja miehensä pususta, josta on nyt tullut maailmanlaajuinen juttu.

Tarkistan aina varmuuden vuoksi sanomani tekstin englannin tarkistusohjelmalla. Artikkeleita puuttuu ja pilkut ovat väärässä paikassa taikka puuttuvat. Ohjelma huomaa myös joitakin loogisia virheitä.

Seuraavaan kohtaan "...Michael Sam’s NFL drafting and the kiss with his boyfriend..." tarkistusohjelma huomauttikin: Usually 'her boyfriend'. ;-)

Pitäisiköhän valittaa ohjelman tekijälle tuosta kamalasta virheestä?

Katso eurooppalaista pusua:
http://www.edgeboston.com/news/national/News/159043/two_spanish_soccer_players_kiss_after_game_win