ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Jenkkifutari kertoi homoseksuaalisuudestaan

Sami Mollgren • 10.02.2014 10:59 • 11 kommenttia. UUTISET: URHEILU • ULKOMAAT

Michael Sam (kuva: Marcus Qwertyus/Wikimedia Commons)
Amerikkalaista jalkapalloa Missourin yliopiston joukkueessa pelaava Michael Sam kertoi sunnuntai-iltana olevansa homoseksuaali. Hänestä on mahdollisesti tulossa National Football Leaguen (NFL) ensimmäinen avoimesti homo jenkkifutisammattilainen.

24-vuotias puolustuksen linjamies Sam on pelannut neljä viime kautta Missourin yliopiston joukkueessa, ja hänet valittiin yliopistosarjan Southeatern Conferencen (SEC) parhaaksi puolustajaksi vuonna 2013. Ensi kesänä hän osallistuu NFL-draftiin. Jos joku NFL-seuroista varaa hänet, tulee Samista ensimmäinen avoimesti homoseksuaali pelaaja sarjan historiassa.

Monet entiset ja nykyiset NFL-pelaajat ovat ilmaisseet sosiaalisessa mediassa tukensa Samille.

Samin elämänkokemukset ovat olleet traagisia ja hän kertoo, ettei suuntautumisestaan avautuminen ole mitään kaikkeen kokemaansa verrattuna. Hän on nähnyt veljensä kuolevan ampumisen seurauksena, hänen vanhin siskonsa kuoli vauvana, toiseksi vanhin veli katosi vuonna 1998 ja kaksi muuta hänen veljistään ovat olleet nuoresta asti vankilakierteessä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Toivokaamme, ettei ulostulo tosi Miesten Miehenä sekoita NFL:n pasmoja. Aiemmin ulostulleelle Jason Collinsillehan ei ole sittemmin uraa urennut enään NBA:ssa - tosin hän on kylläkin jo lajinsa NBA-veteraaneja.

Michael Sam:sta laajahko juttu myös The New York Timesissa
mobile.nytimes.com

Kova pelaajahan hän kyllä on

www.youtube.com

www.youtube.com

Kommenttia muokattu: 12.02.2014 klo 23:33
  human • 10.02.2014 16:04
Kommentoija tähän uutiseen elää omassa "todellisuudessaan" Jason Collinsin kohdalla: Following his announcement, Collins has received high praise and support for deciding to publicly reveal that he is gay. Fellow NBA star Kobe Bryant praised his decision, as did others from around the league, including NBA commissioner David Stern. President Barack Obama, First Lady Michelle Obama, former president Bill Clinton, and Collins' corporate sponsor Nike were also among those offering their praise and support for Collins. However, ESPN basketball analyst Chris Broussard stated that he did not believe that Collins can "live an openly homosexual lifestyle" and be a Christian, but thought that Collins "displayed bravery with his announcement". Collins, a Christian, responded by saying "This is all about tolerance and acceptance and America is the best country in the world because we're all entitled to our opinions and beliefs but we don't have to agree. And obviously I don't agree with his statement." The Guardian called it significant for LGBT acceptance "as professional sports had long been seen as the final frontier." Given the interest in major league team sports in the United States, the Christian Science Monitor wrote that Collins' announcement was "likely to put wind in the sails of this trend" of acceptance of gay rights in U.S. public opinion. Former tennis player Martina Navratilova, who came out as a lesbian in 1981, called Collins a "game-changer" for team sports, which she referred to as one of the last areas where homophobia remained.
  Roskakuski • 10.02.2014 23:30
Ei oikein näytä homolta. ;)
  Riquman1990 • 11.02.2014 07:57
Miltä homo näyttää?
  smo • 11.02.2014 09:21
Tältä. ;D

www.youtube.com
  Riquman1990 • 11.02.2014 11:01
Homoja on niin monenlaisia.
  smo • 11.02.2014 12:57
Ilmeisesti. ;D
  Riquman1990 • 11.02.2014 14:05
Tää onkin just se kuvio, että pitää mennä sopulilauman mukana, pitää katsoa tiettyjä ohjelmia, pitää käyttää tiettyä jäsenkirjaa jne. pitää ja pitää, mutta kuka loppujen lopuksi jää jäljelle historian lehdille: eikö juuri se heppu, joka uskalsi tehdä toisin….?

Must on vaan niin värin, että työansiot menevät, jos tulee kaapista ulos. Sitten on paljon miehiä, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa, mutta eivät identifioi itseään homoksi, biksi tms. Eivät siis karsinoi itseään. Ovat vain, mitä ovat. Näissä on sitten se, että kuka kyseenalaistaa kenenkin miehekkyyden ja millä oikeutuksella- ja miksi on edes tarve tehdä sellaista-väheksyä toisia. Jokainen kuitenkin elää oman elämänsä ja voiko itseasiassa tehdä valintaa yhtään missään asiassa, koska geenithän ts.perimä määrittelee paljon, mihin kykenemme ja mitä olemme. Siksi toisten kiusaaminen on epäoikeudenmukaista ja väärin. Sukuvika, jos ei suksi luista.
  Kolmoisritti • 11.02.2014 14:23
"Ei oikein näytä homolta. / Riquman1990 • 11.02.2014 07:57"

Riqu?man ei vaan ymmärrä Miehekkään Homo-Miehen päälle ; )

Joten annetaan Riqu?man pelehtiä kaltaistensa eli naisten ja transujen seurassa ; )
  human • 12.02.2014 23:32
Päinvastoin: Riquman vasta ymmärtääkin miehekkäiden homojen ja bissukoiden päälle, koska lukeutuu itekin sellasiin. Sen sijaan kaiken maailmaan unhumanit taitaa lukeutuu siihen neitien ja transujen maailmaan. Onks aika sukupuolenvaihdokseen jo varattu? ;)

P.s. Eräät muuten tarttuu syöttiin kiinni heti ku vähänkin laskee kohoo veteen. ;D
  Riquman1990 • 13.02.2014 11:48
Arvostettu teksasilainen urheilutoimittaja toteaa Michael Samin kaapistatulon innoittamana muutamia tosiasioita siitä, mikä amerikkalaisessa jalkapallokulttuurissa on vinossa.

Tässä olisi ajateltavaa myös meikäläiseen ympäristöön, esimerkkejä tuolta negatiiviselta puolelta ainakin riittää myös Suomessa. Kukahan vaikutusvaltainen urheiluvaikuttaja meillä ensimmäisenä uskaltaa avata suunsa, vai odotellaanko vielä, josko joku kiekkoleijonista intoutuisi raottelemaan kaapin ovea?
  Public eye • 14.02.2014 10:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy