"Alastomuuden vastustaminen ei ole homo-ongelmaisuutta"

  • Uutinen
  • Pride
  • jnsto
  • 29
Toronto Pridessa on nähty marssijoita myös täysin vaatteitta. Tässä kuvassa hyvin tyypillinen osallistujajoukko. Kuva: jnsto.

Toronton koululautakunnan jäsen vastustaa alastomuuden sallimista Toronto Priden paraatissa, mutta korostaa,. ettei ole homovastainen. Aihe liittyy koululautakuntaan sikäli, että lautakunnalla on paraatissa vuosittain ajoneuvo. Koululautakuntaan kuuluva Sam Sotiropoulos joutui tilaamaan tuhansia automatisoituja puheluita vaalipiirinsa asukkaille selittääkseen, mitä oli tekemässä ja vakuuttaakseen, ettei ole homovastainen. Toronto Pridessa on perinteisesti nähty alastomuutta. Sotiropoulos vaatii kuitenkin kaupungin järjestyssäännön alastomuuspykälien noudattamista.

Toronton koulutoimenjohtaja Donna Quan on todennut, että paraatissa on perinteisesti nähty hieman alastomuutta, koska paraati alkoi vapautumisprotestina, joka torjuu häpeän ja puolueellisuuden. Quan tiesi kertoa, että viimeksi on alastomuus johtanut pidätyksiin vuonna 2000, mutta syytteistä luovuttiin.

UUtinen Toronto Starissa

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

29 kommenttia

Täysin samaa mieltä! Minusta alastomuus, edes yläosa-alastomuus, ei kuulu kaupunkien kaduille oli sitten kyse kummasta/mistä sukupuolesta hyvänsä. Jos alastoman vartalon esittely on olennainen osa identiteettiä voi viettää prideä esim. uimarannalla.
Seuraava sanomiseni voi liittyä otsikon aiheeseen taikka olla liittymättä.

Kävin Amos Andersonin taidemuseossa. Siellä on parhaillaan useita näyttelyitä. Yksi sellainen on otsikolla:
Työtäkö? Työn muuttuvat kuvat.

Tuossa näyttelyssä oli joukko pienoispatsaita täysin alastomista miehistä. Vaikkapa seppä, jonka ainoa asuste on pajavasara. Täsmälleen sama aihe on komeasti esillä Helsingissä Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien risteyksessä Kolmen sepän patsaan hahmossa.

Jäin miettimään, että miksei sitten Aleksanteri II ole munasillaan Senaatintorilla taikka J.L. Runeberg Esplandin puistossa.

Piti ihan ihmetellä asiaa taideasiantuntijalle. Hän totesi kuivakkaasti alastonpatsaiden noudattavan klassista kreikkalaista linjaa, jossa ihaillaan alastonta, sopusuhtaista vartaloa. Roomalaisilla keisaripatsailla on komeat vaatteet päällänsä. Uuden keisarin ottaessa hallinnon hoitoonsa, vaihdettiin käytännöllisesti vain patsaan pää. Todellisuudessa lihava keisari saattoi olla "näköispatsaassaan" sutjakka ja solakka

***

Amerikkalainen uskonnollinen puritanismi on pakottanut ihmiset häpeämään omaa "Jumalan luomaa" kroppaansa ja siihen oleellisesti kuuluvaa seksuaalisuutta. Speedot ovat joillekin homomiehille fetissi. Amerikassa saatetaan speedoja pitää liian paljastavina ja siksi sopimattomina edes uima-altaalla.

***

Olen edelleen sitä mieltä, että vaikka pride-kulkueet ovat vapautumisen symboleja, paljaan takapuolen esittely ei ole sopivaa.

Kommenttia muokattu: 13.04.2014 klo 11:24