Bosnian Pride väkivallan keskellä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 10

Kymmenet homovihamieliset vastamielenosoittajat hyökkäsivät Bosnian ensimmäisen Pride-festivaalin osanottajia vastaan eilen illalla Sarajevossa. Väkivalta puhkesi avausseremonian jälkeen. AFP:n toimittaja kertoi, että hänen kimppuunsa hyökättiin takaa, kun hän poistui tilaisuudesta. Yksi journalisti hakattiin pahasti. Poliisi oli paikalla vahvennetuin joukoin ja esti laajemman väkivallan.

Mielenosoittajat huusivat: "Tappakaa homot" ja "Allah on suuri". Poliisiviranomainen kertoi, että mielenosoittajat olivat levittäytyneet lähikaduille ja iskivät ihmisten kimppuun. Yksi poliisi sai vammoja.

Priden aloitustapahtumaan osallistui noin 50 ihmistä.
(AFP)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

10 kommenttia

> Mielenosoittajat huusivat: "Tappakaa homot" ja "Allah on suuri".



Eheeei, nyt kyllä puijaat meitä. Vedät varmaan oikein kunnolla nenusesta. Islam on nimenomaan rauhan ja suvaitsevaisuuden uskonto, niinhän täällä Ranneliikkeessä aina jaksetaan meitä muistuttaa. Ei yksinkertaisesti voi pitää paikkaansa, että muslimit toivoisivat homojen kuolemaa, saatika hyökkäisivät pride-vierailijoiden kimppuun. Se on varmaankin vain joku rasistinen väärinkäsitys meidän taholtamme.

=P
Oon kyseisen maan alueelta kotoisin ja haluaisin vain korjata että kyseessä ei ollu Pride-tapahtuma vaan LGBT-yhteisön elokuvafestivaali jossa esitettiin homo/lesboaiheisia dokkareita, eli täs ei ollu kyse mistään Pride- paraateista, mut kaikki muu kyllä pitää paikkaansa!