Malmön tapahtumia muistettiin tukimielenosoituksessa Helsingissä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Useita satoja ihmisiä oli mukana lauantai-iltana Helsingissä osoittamassa tukensa feministeille, joiden kimppuun uusnatsit hyökkäsivät viikko sitten Malmössä. Myös hlbti-järjestöjä ja aktiiveja oli mukana Helsingin tukitapahtumassa. Mukana olivat ainakin Seta, queer-henkinen Peijakas ja Opiskelijavinokkaat OVI. Mukana oli myös yksityishenkilöitä queer-panderollien takana. Sosiaalisessa mediassa hieman kyseltiin, miksi hlbti-ihmisten pitäisi osallistua feministejä tukevaan mielenosoitukseen. Hlbti-ihmisiä asia koskettaa kouriintuntuvasti. Vuoden 2010 Helsingin pride-kulkuetta vastaan tehdyn kaasuhyökkäyksen takana oli äärioikeistolainen ryhmä. Sen jälkeen tapahtui äärioikeistolaisia hyökkäyksiä mm. Oulussa ja Jväskylässä. Vihollinen on yhteinen.

Naisasioliitot Unionin puheenjohtaja Katju Aro kertoi, että naisjärjestöistä tänään olivat mukana ainakin Naisasialiitto Unioni, NYTKIS Naisjärjestöt yhteistyössä ry, Naisen linja ja Feministinen aloite. Mukana oli myös Amnestyn Joku raja -kampanja. Naisjärjestöjä Malmön tapahtumat ovat koskettaneet, koska äärioikeistolaisessa väkivallassa on kysymys naisvihasta. Sen takia asia koskettaa feministejä ja feminististä liikettä. Feministisellä liikkeellä on joitain samanlaisia tavoitteita antirasistisen liikeen kanssa ja vastaavasti äärioikeistolaisella liikkeellä on feministiliikkeelle vastakkaisia tavoitteita.

Narinkkatorilta kulkue suuntasi Kallioon, Karhupuistoon. Poliisi oli näkyvästi läsnä. Ainakaan ennen Pitkääsiltaa ei ollut mitään välikohtauksia.


Tämän illan tapahtuma järjestettiin tuen ilmaisuksi Malmön feministien kokoontumiselle viikko sitten. Tilaisuuden loppuessa uusantsit hyökkäsivät ihmisten kimppuun ja puukottivat useita henkilöitä. Pahimmin loukkaantui henkilö, joka tunnetaan homofobian vastaisesta työstä jalkapallojoukkue Malmö FF:n fanipiireissä.

Opiskelijavinokkaat OVI
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!