Rovaniemellä 200 ihmistä kulkueessa, sunnuntain sateenkaarihartaus vaihtoi paikkaa painostuksen vuoksi

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Rovaniemen Arctic Pride järjestetään helmikuussa 2014 toista kertaa. Kuvat ovat vuoden 2013 kulkueesta (kuvat: Arctic Pride)

Rovaniemen Arctic Pride -tapahtumaan kuuluva pride-kulkue kokosi Rovaniemen keskustaan lauantaina noin 200 osallistujaa

Kulkueeseen kokoontuminen ja järjestäytyminen alkoi kello 12.30 pääkirjaston pihalla. Kello 13 jälkeen kulkueen käynnistyi ja eteni Rovaniemen keskustan halki Rovakatua pitkin, määränpäänään Lordi-aukio. Kulkue keräsi poliisin arvion mukaan runsaat 200 osallistujaa. Tapahtuman järjestäjät kertovat, että kulkueessa kuultiin muunmuassa joikua ja lukusia kertoja tasa-aravoisen avioliittolain tarpeesta muistuttava "Tahdon!" -huuto.

Kuvia kulkueesta on http://www.arcticpride.fi/ -sivustolla kuvagalleriassa ( http://www.arcticpride.fi/2/post/2014/02/lappilaiset-ilmaisivat-itsen-arctic-pride-kulkueessa.html )

Kulkueen määränpäässä järjestettiin kulkueen jälkeen ulkoilmadisco.

Suomen pohjoisinta pride-tapahtumaa vietetään Rovaniemellä 21. - 23. helmikuuta 2014.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Rovaniemen Seta järjestää Arctic Priden nyt toista kertaa. Vuoden 2014 teemana on "ilmaise itseäsi".

Perjantaina kerrottiin, että sunnuntaina järjestettävän sateenkaarihartaus-tilaisuuden paikkaa on vaihdettu painostuksen vuoksi.

Muuta lauantain ohjelmaa

Lauantaina ennen pride-kulkuetta ohjelmassa oli "Arktinen tavis - erot ja äärimmäisyydet - paneeli" Rovaniemen kaupunginkirjaston Lapponica-salissa.

Iltapäivällä ulkoilmadiscon jälkeen järjestettiin erilaisia työpajoja, joissa aiheena ovat mm. improvisaatioteatteri ja tanssi. Iltapäivällä tapasivat myös nuortenryhmä, naistenryhmä ja trans*ryhmä.

Alkuillasta ohjelmassa oli "Etkot & Lentävän Poron Komediashow" Bull Bar & Grillissä ja 22.00 alkaen Arctic Pride pääjuhla Cafe Tivolissa. Pääjuhlassa nähdään Sheila Greatest Hits -dragshow, ruotsalainen DJ-duo Swedish Dyke Vibes ja DJ BASS.

Sunnuntain sateenkaarihartaus vaihtoi paikkaa painostuksen vuoksi

Arctic Priden viimeisen päivän - sunnuntain - ohjelmaan kuuluva sateenkaarihartaus järjestetään Lähteentien pirtillä (Lähteentie 1) - sunnuntain 23.2. klo 10-11.30.

Alunperin hartaustilaisuus oli määrä järjestää Rovaniemen pääkirkon kryptassa, mutta tilaisuuteen kutsuttu pappi on kokemansa painostuksen tähden halunnut siirtää hartauden pois seurakunnan tiloista.

Lapin kansa kertoo, että kryptan sateenkaarihartaudelle luvannut Rovaniemen kirkkoherra Jouni Riipinen on vastaanottanut useita sähköposteja ja puhelinsoittoja yksittäisiltä sateenkaarihartautta vastustavilta seurakuntalaisilta.

Palautteen mukaan seurakunnan tiloja ei voi käyttää tällaiseen toimintaan, sanoo kirkkoherra Lapin Kansassa.

Perjantaina liikkuneiden tietojen mukaan Rovaniemen seurakunta olisi seurakunnan jäsenistön painostuksen vuoksi kieltänyt tapahtuman järjestämisen tiloissaan, mutta tieto oikaistiin myöhemmin: Rovaniemen seurakunta ei ole kieltänyt hartauden vetävää pappia toimittamasta hartautta tiloissaan.

www.arcticpride.fi
www.rovaniemenseta.fi
Arctic Pride Rovaniemellä 21. - 23.2.2014
arcticpride.fi: Lappilaiset ilmaisivat itseään Arctic Pride -kulkueessa (kuvagalleria)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!