ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Arctic Pride Rovaniemellä 21. - 23.2.2014

Sami Mollgren • 17.02.2014 15:35 • 3 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Rovaniemen Arctic Pride järjestetään helmikuussa 2014 toista kertaa. Vuoden 2013 kulkue järjestettiin aurinkoisessa talvisäässä (kuvat: Arctic Pride)
Suomen pohjoisin pride-tapahtuma järjestetään Rovaniemellä 21. - 23. helmikuuta 2014 ja teemana on "Ilmaise itseäsi". Rovaniemen Seta järjestää Arctic Priden nyt toista kertaa.

Järjestäjät kuvaavat Arctic Pridea tasa-arvoista Lappia sekä seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuutta juhlistavaksi tapahtumaksi. Tapahtuma on kaikille avoin.

Teeman kerrotaan toteutuvan paikallisten, kansallisten ja kansainvälisten esiintyjien sekä erilaisten osallistavien tapahtumien kautta.

- Itsensä ilmaiseminen voi olla myös konkreettista omana itsenään olemista ja rohkeaa ulospäin näkymistä – tai arvomaailmansa ilmaisemista asettumalla tukemaan tasa-arvoa ja omana itsensä olemisen vapautta, kertovat tapahtuman järjestäjät.

Tapahtumaviikonlopun ohjelma alkaa perjantaina ulkoiluiltamalla, jossa yleisölle järjestään tulishow, potkurikisa ja makkaranpaistoa. Sen jälkeen Värinä-galleriassa järjestettävässä pride-kinon katselmuksessa on The Love Part Of This (2012) -dokumenttielokuva. Ilta huipentuu Ilmaise itseäsi -klubiin Kauppayhtiöllä, jossa ohjelmassa on kaikille avoin Open Stage, burlesq-esitys Midnight Sun Burlesquelta sekä lappilainen popyhtye Henrie.

Lauantai-päivän käynnistää Arktinen tavis -paneelikeskustelu, jossa pohditaan, kenelle Lappi kuuluu ja millainen oikeastaan on Tavallinen Lappilainen.

Paneelin jälkeen kello 12.30 alkaa kokoontuminen pääkirjaston pihalle, josta kello 13 käynnistyy Rovaniemen keskustan halki Rovakatua etenevä pride-kulkue. Kulkueen määränpää on Lordi-aukio, jossa järjestetään ulkoilmadisco.

Discon jälkeen vuorossa on erilaisia toiminnallisia työpajoja, muun muassa Lentävän Poron Teatterin vetämä improvisaatiopaja, notkea Nia-tanssityöpaja sekä Kulttuurikaaran järjestämä jättiläiskuplan puhallus. Työpajojen jälkeen ohjelmassa on miehille, naisille, nuorille ja transihmisille omat ryhmätapaamisensa, jossa voi tutustua uusiin ihmisiin ja vaihtaa ajatuksia. Pääjuhlan virallisilla etkoilla Bull Bar And Grillissä ohjelmassa nähdään Lentävän Poron Teatterin komediashow. Arctic Priden pääjuhlassa Tivolissa esiintyy dragartisti Sheila (Greatest Hits Show) sekä Euroopan pride-tapahtumilta tuttu Swedish Dyke Vibes.

Sunnuntaiaamuna vietetään sateenkaarihartautta. Sunnuntaina on myös Art-i-soppa -tapahtuma, jossa on keittobrunssi ja esiintyjänä Pines & Wawes.


Jää pohjoiseen (Arctic Pride 2014) on Arctic Pridea varten julkaistu kappale.

Ensimmäinen Rovaniemen Arctic Pride järjestettiin vuonna 2013.
Vuoden 2013 Arctic Pride -kulkue (kuva: Arctic Pride)
Vuoden 2013 Arctic Pride -kulkue (kuva: Arctic Pride)
Vuoden 2013 Arctic Pride -kulkue (kuva: Arctic Pride)

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Onkos jossain päin maailmaa jo Rovaniemeä pohjoisempi Pride sitten?
Esim. Islannin Reykjavik on Ouluakin etelämpänä ja Norjankin eri kaupunkien Pridet vielä huomattavastikin etelämpänä.
Myöskin Grönlannin suurimmassa kaupungissa, Nookissa järjestetty Pride on Rovaniemeä etelämpänä. www.newnownext.com

Rovaniemihän on Grönlannin keskiosien, Kanadan ihan pohjoisosien ja Siperian korkeudella.

Eli eikös Rovaniemen Pride ole, paitsi Suomen, myös koko maailmamme pohjoisin HLBT Pride?

Etelä-Norjan Hemsedalenissa on tosin ensi kuulla mielenkiintoinen talvi/laskettelu-Pride scandinavianskipride.com
www.visitnorway.com

Kommenttia muokattu: 17.02.2014 klo 17:52
  human • 17.02.2014 17:35
Pride-aktiviteettia on raportoitu myös Norjan Finnmarkin Altasta. Se on Rovaniemeä muutaman sata kilometriä pohjoisempana.
  smo • 17.02.2014 17:52
Ok, niinpä näkyykin olevan FinnmarkPride Pohjois-Norjassa - ja oikein kolmessa kunnassa vieläpä kertaheitolla; Hammerfest, Alta ja Kirkenes

fi-fi.facebook.com

No mutta hyvä niinkin - Rovaniemi on sitten pohjoisin talviPride : )

Kommenttia muokattu: 17.02.2014 klo 19:12
  human • 17.02.2014 17:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy