imagon muutos

Pois tuo sateenkaarilippu! Kirjastossa ei kehtaa mennä tälle sivulle, kun kaikki näkevät, missä olen.
Mikäköhän ton sateenkaarilipun historian on? Mä tiedän, että sitä on käytetty jo suht kauan alan miesten symbolina mut sen merkitys on jäänyt mulle auki. Toisaalta symboli vois olla kyllä jokin muukin. Mä jotenkin yhdistän ton liehuvan lipun soitellen sotaan lähteviin sotajoukkoihin...
  • 3 / 32
  • Zeppelin
  • 5.12.2002 17:11
Kannattais varmaan tutustua tän sivuston tarjontaan. Sieltähän tuon lipunkin historia löytyy... Eli Gay Pride-osiosta.
Niinpäs löytyikin. Noin maineíkkaalla historialla symbolia ei varmaan kannata mennä muuttamaan - ilman painavia perusteluita.
Mitä muuten veikkaatte, miten suuri osa normaalisuomalaisista tunnistaa tuon lipun?
Testasin yhtä heterotuttavaani ja hän yhdisti lipun autourheiluun.
  • 7 / 32
  • vladraptor
  • 9.12.2002 12:44
Pakko sanoa (tai siis pakko ja pakko) mutta allekirjoittaneesta tuo sateekarilippu on ruma ja ainkaan itse en osaa sitä itseeni yhdistää... ...kunniakkaasta perinteestä huolimati.

Siis yleisesti, ei erityiseti tällä saitilla.
Voitte katsella sivuja ihan rauhassa kirjastossa, sillä kukaan tuskin tunnistaa sateenkaarilippua. Rekisteröidyin kesällä ja kutsukortissa oli sateenkaarilippu. Kukaan kutsukortin saaneista heteroista ei ollut tajunnut mikä lippu on. Useimmat luulivat minun muuten vaan laittaneen kivoja värejä kortin taustalle ja olivat tosi yllättyneitä kuultuaan, että homoilla on oma lippukin.
Niin, ei ihmiset, heterotkaan, juuri omaa napaansa pidemmälle katso. Ainoa miksi katsoisi on tietysti että tuntemattomat asiat ovat outoja tai sitten asialla on jotakin muuta, henkilökohtaisempaa merkitystä.
Tässä asiassa yhdyn täysin Dafýýn. So what?
Eli kaikki kaapissa osittainkin elävät homotukset ovat tyhmiä... kaikki nyt ulos kertarytinällä!?
Sateenkaarilippu on upea tunnus. Siitä pitää arvostaa. Joku muu ottaisi sen jos se olisi vapaana.
No ihan sitä vaan, että kaikki *EI* tahdo julkihomoilla, seikka, joka tuntuu olevan joillekin "julistuksellisille homoille" täysin käsittämätöntä.
axp: Se pakottava vanne pään ympärillä hellittää kummasti kun joko ihan oikeasti elää elämää jota väittää elävänsä tai vaihtoehtoisesti väittää elävänsä elämää jota ihan oikeasti elää. Btw tiettävästi kenenkään ei ole mikään pakko surffata Ranneliikeen sivuille, ei sinunkaan.
Ei tässä pyydetty ketään lähtemään lipun kanssa kadulle, ihmettelen vain onko suuri onnettomuus ja maailmanloppu jos yksi ihminen kirjastossa sattuu näkemään sateenkaarilipun webbisivulla JA tajuamaan sen merkityksen?

Sitä paitsi, homosivun selaaja on automaattisesti homo samalla logiikalla kuin Greenpeacen sivuilla kävijä on ärhäkkä ympäristöaktivisti ja kirkko.fi:n lukija kiihkouskovainen?
No ette voi oikeesti olla tosissanne!?!?

Siis jos joku nyt katsoo olevansa sellaisessa elämäntilanteessa, että ei tahdo tulla yhdistetyksi sateenkaarilippuun/homomaailmaan missään mielessä, niin voitteko suoda tämän hänelle?
Mun mielestäni kenenkään ei ole pakko tulla ulos ilman omaa tahtoaan. Olkoon se kuinka vapauttavaa tahansa...
Ja siinä pelossa on turha viisastella, että homosivuilla surffaaminen ei tee kenestäkään homoa jne... Paljon kiinnostaa sitä asianosaista sillä hetkellä....
Hyvä, siis jos homot ja heterot (jotka todella OVAT heteroita) voivat surffata aivan rauhassa ranneliikkeen sivuilla koska kumpienkaan ei tarvitse pelätä leimautumista, mutta kaappihomot eivät koska eivät halua leimautua homoiksi.
Miten muuten kaapissa olijan tarvitsisi "korostaa" heterouttaan ja normaaliuttaan? Kertomalla kaikki härskeimmät ja törkeimmät vitsit? Silloin tällöin hieman pilailemalla muiden homojen kustannuksella ja tarpeen vaatiessa hieman enemmänkin? Keräämällä paljon vastakkaisen sukupuolen edustajia ympärilleen? Joskus jopa elämällä täysin kulissielämää? Aina elämäntilanteen mukaan ettei VAIN kukaan luule homoksi, heterollehan sillä ei ole väliä. En minä vaan ne. Joidenkin mielestä elämä olisi jopa paljon helpompaa jos "meitä homoja" ei olisi lainkaan.
Jäitä hattuun itse kullekin. Kaikkien elämäntilanne ja ympäristö ei ole samasta puusta veistetty.
Ymmärrän hyvin pienen paikkakunnan kirjastossa surffailevaa vielä ehkä omasta identiteetistäänkin epävarmaa homoa/bi'tä, joka ei halua kylän opettajan/juorukellon/pastorskan/muuten vaan tiukkapipon saavan vettä myllyynsä kurkittuaan olkapään yli, mitä sivuja se naapurin vähän omituisen oloinen teini oikein tavailee.
Myöhemmin, jos ja kun itsevarmuutta ja muutenkin itsenäisyyttä ihan käytännön elämään on tullut lisää, voi suhtautua huolettomammin ympäristöönsä. Kaikki eivät kuitenkaan tähän pysty eivätkä ehkä haluakaan pystyä, eikä siinä minusta ole mitään paheksuttavaa tai halveksittavaa. Elämä kun ei pyöri pelkästään oman seksuaalisuuden ympärillä, vaan jopa homokin saattaa mieluummin haluta tulla tunnetuksi jonkin muun ominaisuutensa kannalta. Eikä se merkitse heterouden uskottelua, kyllä suuntautumisensa voi halutessaan pitää julkisesti aivan neutraalillakin tasolla korostamatta suuntaan tai toiseen.
Toisaalta en haluaisi poistaa tuota sateenkaarilippua, sillä kuten moni on todennut, sen tunnettuus 'sisäpiirin' ulkopuolella on aika olematonta.
aemkey kuvasi osittain aika osuvasti kaappihomon elämää. Sellasia ihmisiä on paljon ja omasta kokemuksestani tiedän, ettei se todellakaan ole aina helppoa. Mutta pakottamalla ei kaapista tule ulos avoimia homoja vaan ennemminkin ruumiita.

Nämä mun juttuni nyt ei olleet kannanottoja tuohon lippuasiaan. Mun puolestani saa olla ja itselleni se ei aiheuta enää sen suurempia pelkotiloja. Olen kaapissa enää työmaalla...
Niin tietysti voitas järjestää kilpailu, jossa ton sateenkaarilipun rinnalle loihdittais eräänlainen subimage ranneliike.netille....

Muuten sen verran kommentoisin edellä käytyä keskustelua et mä kyl surffailen aika useilla sivuilla ihan uteliaisuuttani eikä se tee musta kyseisen aihealueen friikkiä - toisaalta kyl ymmärrän senkin et kaikki ei haluu avata mitä tahansa sivua missä tahansa. Mulle itselle kävi about vuosi sit aika nolo tilanne kun pidin presentaatiota aiheesta X ja käytin materiaalia suoraan webist...no mul oli bookmarkis jonkun pornosaitin urli joka sit rävähti screenille koko kansan nähtäväksi.
Yhtä lailla se päätä kiristävä vanne voi olla homous, joka estää näkemästä elämää ympärillään. Kun kaiken tarvitsee olla homoa, elämä saattaa kadota.

Asiasta ei enempää, mutta "what's good for me is good for everybody"- suhtautuminen on ikävää. Puolin ja toisin.
Jopas lähti keskustelu rönsyämään sateenkaarilipputangon juurelta laajemmallekin - noh aihehan näyttää vaan olevan mitä mielenkiintoisin.

On täysin ymmärrettävää, että joillakin ihmisillä on erilaisia syitä piilottaa seksuaalinen suuntautumisensa - kellä mistäkin syystä. Joissain tapauksissa asian paljastumisesta voi olla haittaakin - ja kaapissa olevalle pelko paljastumisesta voi tehdä varovaiseksi. Sateenkaarilippu sivun vasemmassa ylänurkassa voi tuntua uhkaavalta huutomerkiltä lauseen "Olen homo!" perässä. Sitä ei käy kieltäminen.

Fakta on kuitenkin se, että ei suurin osa heteroista tiedä sateenkaarilipun merkitystä. Olen suurta tietämättömyyttä havainnut varsin hyvänkin yleissivissivistyksen hankkineilla henkilöillä. Tietysti - aina joku voi tietää - kuka omakohtaisista, kuka muista syistä. Vahingossa paljastumisen riski siis on olemassa, vaikkakin se on kovin pieni. Vaarallisempi asia on ehkä ranneliike.net -teksti isolla tuossa yllä. Jokuhan voi nähdä sen ja tulla tutkimaan, millä saitilla on noin hassu nimi.

Ainakin näillä näkymin sateenkaarilippu liehuu paikallaan tulevaisuudessakin. Se on hieno lippu ja ansaitsee paikkansa juuri siinä, missä se on. Ranneliike.net ajateltiin aikanaan pride-henkiseksi sivustoksi, jossa ns. pride-henkisillä symboleilla ja väreillä on keskeinen asema - esimerkiksi luomaan sitä kuuluisaa "me"-henkeä. Toivottavasti tämä sivusto tarjoaa "valtaväestöllekin" sen verran lisätietoa "aidan tästä" puolesta, että se osaltaan vähentää "meikäläisten" tarvetta olla kaapissa.

Jos lipun näkyminen on ongelma, voi aina koettaa etsiä päätteen, jossa ei tarvitse olla monitori "yleisöön" päin. Vaan toisaalta... mikäpä onkaan nettikahvilassa tai muulla julkisella nettipäätteellä mukavampaa kuin jättää ranneliike.net auki ja sateenkaarilippu liehumaan seuraavien tulokkaiden hämmästykseksi.
axp: Niin, eikös joku vaatinut että myös ranneliikkeen on mentävä kaappiin joka olisi 'good for us all', eikä toisinpäin.
Ranneliikehän on erinomainen väline vaikka juuri unkaapittaa itsensä uusille ihmisille. Siisti ja asiallinen saitti joka tunnustaa rohkeasti värejä mutta jonka uskaltaa antaa vaikka mummunsa luettavaksi. Yritäpä samaa jollakin toisella olemassaolevalla chatilla/keskustelulla. Mutta sinne mars jos ranneliikkeen sateenkaarilippu on liian julistuksellinen.
Miksi pitää yleensä tulla näille sivuille, jos kerta häpeää tulevansa huomatuksi homoksi??
Monessa saitissa on sivuja kaksi, normaali ja "printer-friendly" versio. Miksei siis näistäkin sivustoista kaappiystävällinen ja julkihomoversio?
Jep jep! Kaappihomoille sivut ilman kikkeliä ja meille miehille sit sivut kikkelin kanssa. Kunnon kikkeli virkistäisi aina mieltä, kun avais sivut. Kikkeli voisi olla hyvällä ranneliikkeellä varustettu animaatio?
Epävarmuutta nuorella saattaa aiheuttaa jo se kun ensimmäisiä kertoja kävelee toisen homon kanssa kaupungilla. Vaikka kuinka järjellä ajattelisi niin silti saattaa tulla mieleen että nyt varmaan kaikki huomaa että ollaan homoja...

Ja kyllä vanhemmallakin iällä on oikeus olla kokonaan tai osittain kaapissa jos sitä todella haluaa, eikä sitä pitäisi kenekään sen enempiä ihmetellä tai pilkata.
voi pyhä yksinkertaisuus. ystävät rakkaat, jokaisen koneesta löytyy sellainen kiva rullaati-rullaati-loota sieltä oikeesta laidasta ja jos sattuu olemaan oikein hifi-hiiri niin siinäkin voi olla sellainen pallukka, jota voi pyörytellä,

jos iskee ahdistus niin voipi scrollata sivua senverran alaspäin, että sateenkaarilippu jää piiloon. tai jos näytön resoasetuksissa on liikamonta nollaa niin laittaapa nettiasetuksista kuvat pois näkyvistä niin ei tarvitse pelätä olanylikurkkijoita.
Hi,mina olen Canadian taalla Torontossa,meilla on myos rainbow lippu parvekkeella niinkuin sadoilla muilla.Kavi vaan kumma tapaus kun kaverini (lover) serkku,vanhempi nainen,ja viela opettaja kysyi minka maan lippu se on?Well,hanen kotipaikassaan Nova Scotiassa nama liput on yhta yleisia ,ei vaan ollut kai kiinnittanyt huomiota ennen.Meilla autoissa ja kauppojen ikkunoissa jotka on gay ystavallisia on rainbow stickers,ja kirkot myos kilpailee gay suosiosta .Tiedetaan gay shopping power on iso tekija.Tai gayboicotti voi tuhota targeted businesses.