Ip-osoitteet näkyviin? +rekisteröinnistä

Heippa Ranneliikkeen ylläpitäjät.

Olisiko teillä mahdollista laittaa viestien perään keskustelijoiden ip-osoitteet? Vaihtoehtoisesti osoitteet jäisivät vain teidän haltuunne, ja muutenkin vain hetkellisesti niin, että häirikkötapauksessa ko. peelon toimintaan voisi puuttua tehokkaasti. Täällä kun on taas jotkin soilet ja jortikat käyneet juhlimassa, eikä kamalasti jaksaisi niitäkään lopulta katsella.. (kyllähän ne voi aina poistaa/lukita, mutta häiriköitä olisi vaan joskus kiva yksinkertaisesti napata reilusti niskasta kiinni.) Kyseinen systeemi (jossa iipeet näkyvät kaikille keskustelijoille), on käytössä mm.http://www.lemmikkipalstat.fi-saitilla, jossa häiriökäyttäytyminen on loppunut kuin seinään.

Niin ja sellainen vielä, että olisikohan Ranneliikkeeseen mahdollista rakentaa jokin simppeli rekisteröintipätkä (tyyliin Cityn vip)? Olis kiva varata oma nikki ja kans katsoa, ettei joku käyttäisi samaa nimeä vaikka vahingossa. Näin ei syntyisi mitään kiusallisia väärinymmärryksiä, kun saman nimen takaa tulisi kahta erilaista mielipidettä. Ja rekisteröitymisen ei todellakaan tarvitsisi olla pakollista, vaan se olisi suunnattu vain niille, jotka haluaisivat nimimerkkinsä "suojata". Normaali anonyymi keskustelu jatkuisi ihan normaalisti.

Kiitos vielä hienoista sivuista (ja eikä nämä tästä huonone, vaikkei noita uudistuksia tänne saataisikaan, just a quick note, that's all..)!
Ranneliike.net kasaa par'aikaa tietoa käyttäjiensä tarpeista ja haluista. Omat kommenttinsa voi käydä jättämässä osoitteessa ranneliike.net/tutkimus.php
Ja vielä näin tutkimuksen ulkopuolelta tänne laajempi mielipide:

Minä en ainakaan halua, että minun IP-osoitteeni näkyy missään julkisesti. Satun käyttämään konetta, jonka IP on aina sama ja vain omassa käytössäni. Mielestäni se ei kuulu saitin jokaiselle käyttäjälle.

Nimimerkin rekisteröinti ei herätä minussa sen kummempia tuntoja, mutta pidän tärkeänä sitä että viestejä voi lukea ilman sen kummempaa rekisteröintiä. Laskee käyttökynnystä huomattavasti.

-node
Yksilöivän tunnistetiedon (jollaiseksi staattinen IP-osoitekin voidaan katsoa) julkistaminen tilanteessa, jossa esim. tietyn viestin kirjoittajan toiveena voidaan katsoa olevan anonymiteetin, on erittäin arveluttavaa. Lainsäädännössä tätä ei suoranaisesti säädellä, eikä oikeuskäytännössäkään ole eksakteja ennakkotapauksia, mutta ainakin minun mielestäni tuollainen toiminta olisi esim. yksityisyyden suojasta televiestinnässä ja teletoiminnan tietoturvasta annetun lain ja sen esitöiden hengen vastainen.
joo, en mäkään halua ip:täni näkyville. siihen loppuis mun kirjoittelu.
Entäs jos osoitteet jäisivät moderaattoreiden käyttöön? Ja ehkäpä vertaukseni lemmikkipalstan keskusteluun oli aika ontuva, ihmiset uskaltavat näköjään puhua julkisesti kissoistaan ja koiristaan, mutteivät, no.. homoudestaan. Niinhän se menee. *provo*
Keskustelun ohjeista lainattua:

"Keskustelualue kerää käyttäjistään tietoja perustuen jokaisen kirjoittajan omiin, vapaaehtoisesti laittamiin nimike- ja sähköpostitietoihin. Järjestelmä kerää automaattisesti myös IP-numeroita jotka tallentuvat järjestelmään kunkin sinne kirjoitetun viestin mukaisesti. IP-numero on konekohtainen ja kertoo vain sen, miltä koneelta ko. viesti on lähetetty.

Ranneliike.netin ylläpito ei luovuta mitään edellämainituista tiedoista kolmansille osapuolille, eikä käytä kyseistä tietoa muuhun kuin järjestelmän ylläpidollisiin tarpeisiin esimerkiksi hairiötilanteissa. Ainoastaan rikollisen tai vakavasti palvelua häiritsevän toiminnan selvittämiseksi ip-osoite voidaan tarvittaessa luovuttaa viranomaisille."


Asia on mietitty jo silloin kun keskustelu rakennettiin ja jo nykyisellään keskustelu kerää IP:t talteen jokaista viestiä kohden... :)
Mulle pelkästään tuo aloitusrepliikki riittää- en enää osallistu tän keskustelupalstan mihinkään juttuun! Suomi on sosialistinen valtio...näköjään! Kiitos! Toivon kaikille hyvää jatkoa!
  • 9 / 13
  • Zeppelin
  • 23.5.2003 17:12
Niin, nimimerkki Sssanna viittaa kyllä sosialismiin, nimittäin KANSALLISsosialismiin :-D SS=Schutsstaffel. Liekö Heinrich Himmlerin opetuslapsia...

No mut tuskin minkään yhden rimanalitusmielipiteen takia kannattaa suuttua. Kyllä kaiketi tämän sivuston ylläpitäjillä on kuitenkin vielä maalaisjärki tallella :)
No, onneksi Suomi on sentään vielä niin epä(kansallis)sosialistinen, että osallistuminen keskusteluun on yleensäkin vapaaehtoista foorumilla kuin foorumilla.

Jos omien huonojenkin ideoiden esittämistä joutuu varomaan siksi, että joku saa siitä jäykkäkouristusreaktioita, ei keskustelun tasoa voi kovin aikuismaiseksi väittää. Voisin tästä luetella kymmeniä näissä eri keskusteluissa mukana olleita mielipiteitä, joiden vuoksi pikemminkin olisi kannattanut jättäytyä koko porukasta.

Mutta keskustelussa kun on se hyvä puoli, että voi esittää eriävän mielipiteensä ja perustella sen. Heittäytyminen lattialle kiukuttelemaan ei ehkä ole kypsin tapa protestoida.
@me, hienoa että mulla on niin suuri vaikutus suhun.. truly, i am amazed.. Aloitin threadin, koska joillakin muilla seuraamillani keskustelupalstoilla näkyvät ip-osoitteet ovat ratkaisseet häirikköongelmat aivan kokonaan. Olisihan se pitänyt arvata, että herkät kaappihomot/homot yleensä napsahtavat aivan täysin. Ja kuten ehkä huomasit, esitin viestissäni myös ajatuksen siitä, että ko. osoitteet jäisivät modujen käyttöön: näinhän sitten selvisi, että Ranneliike.net kerää ip-soitteet jo NYT.

Ja Zeppelinille sellaista, että kommenttisi ovat kyllä aivan.. no.. Joitakin ihmisiä ei tarvitse parodioida; he tekevät sen itse. Moikataan sitten Päiväkodissa tai missä ikinä liikutkaan.
@me: Kyllähän sitä kai vieläkin pystyy tälle saitille nimettömänä kirjoittamaan, ota yhteys sellaisten anonyymaaja-saittien kautta tälle saitille.
Tsk tsk, ei niitä tietoja ja sääntöjä laiteta sinne ihan huvikseen, kyllä ne kannattaa lukea. Ylläpidon kannattaa kerätä IP-osoitteita, mutta on mielestäni samalla tavalla kuin en julkaise postiosoitettani kaikkialla, en halua että kuka tahansa voi nähdä IP-osoitteeni. Se ei kuitenkaan johdu homoudestani, vaan on mielestäni ihan yleisesti järkevää :P

Ja homot keräävät häiriköitä paljon enemmän kuin vaikkapa lemmikkien ystävät, eiköhän se anonyymien välityspalvelimien käyttö yleistyisi. Harmi vain että ISP:t ovat niin haluttomia huomauttamaan asiakkailleen häiriköinnistä :P

Ehkä hieman paranoidia, mutta kuten jokainen voi omasta spämmimäärästään päätellä, joku niitä turhia tietoja netistä kerää :P

-node