Ranneliike.net -keskustelu

Tässä osiossa keskustellaan ranneliike.net'iin liittyvistä asioista. Tänne voit jättää ehdotuksiasi ja idoitasi ja myös kommentoida muiden ajatuksia.

Tervetuloa mukaan!
Tänne tarvitaan selvästi 'kysy ja vastaa' -palsta jossa nuoret ja kokemattomat (me viattomat, siis O:) voivat kysellä vanh... kokeneemmilta apua :)

Camille hoitaa jo kauneuspuolta, mutta silti jää paljon asioita joihin joku voisi vastailla yleisempiin kysymyksiin.

Muuten kiva paikka, hienoa työtä :)
Niin, ja keskustelujen etusivulla olisi kiva nähdä myös aiheiden lisäksi kirjotetut viestit. Näkisi jo heti sieltä kuinka paljon keskustelua käynyt sitten viime kerran... esim. nyt kaikki ovat vain '1' vaikka tännekin kirjoittelee saman aiheen alle.
Taitaa olla teidän porukka aika nuorta vai mitä? Kuitenkin täytyy olla aika kova into tällaista saittia pyörittää. Tällainen suurtenikäluokkien poika sitä ihmettelee.
Ikähaitari tekijäporukalla on 17 .. reilu 35 v, eli iän puolesta olemme aika kirjava porukka. Ja muutenkin. Seuraava teksti on pätkä eräästä toisaalle lähettämäni meilistä:

Suuri osa ranneliike.netin kanssa puuhastelevista tekee työkseen tai opiskelee viestintään ja/tai IT-teknologiaan liittyviä asioita - tai ainakin harrastaa. Ja kaikilla on tahto sanoa jotain. Eli aika pitkälti on kyseessä halu toteuttaa itseään, ja ranneliike.net on hyvä kanava sellaiseen.

Toinen halu - ainakin itselläni - on halu tarjota muille homoille paikka osallistua ja nähdä muiden tuotoksia sekä saada omiakin tuotoksia muiden nähtäville. Omalla kielellä. Tarinat ja muut tekstit julkaistaan oletusarvoisesti anonyyminä. On paljon niitä, jotka haluavat nähdä ja tehdä, mutta eivät välttämättä löydä kanavaa itselleen. Kaikki eivät asu suurissa kaupungeissa tai osaa itse tehdä veppisivuja.
  • 7 / 20
  • Nalle Karhunen
  • 22.1.2002 12:40
Allekirjoitan tuon edellisen täysin. Itse kuulun sivuston kanssa pelehtivien hemmojen ikähaitarissa tuonne korkeampaan päähän ja yllättäen ammatti on myös aika tietoliikenne ja -tekniikka painoitteista.

Tätä on ollut kiva tehdä ja kun huomaa, että se on tullut oikeasti käyttöön ja sille on oma käyttäjäkuntansa, niin tuntuu ihan kivalle ja kannustaa jatkamaan kyseistä harrastusta.
Mikä ettei nuorempienkin kanssa voi keskustella. Kyllä se sopii, kunhan kyselin uteliaisuuttan.
Onkos tallaisesta opinnäytteeksi hakemisessa töitä? Tietenkin toiset pitävät meitä vähän eriskummallisina varsinkin kun olemme olleet haveksittukin vähemmeistö. Tietenkin on hienoa että meilläkin on mahdollisuus keskustella keskenään. Olisihan se ollut mahtavaa jo silloin 1970 luvulla kun näitä epätoivoisena pähkäilin Teillä nuoremmilla on helpompaa. Kuitenkin kaikki suhteeni on aina kohdistunut bi seksuaaleihin. En edes taida tunnistaa itseni lisäksi muita homoja. Mielestän bi seksuaalilla on sen verran haavoittuva itsetunto että erityisesti he kärsivät eniten seksuaalisesta pilkasta. Kuitenkin he tarvitsevat rakkautta kuten me muutkin.
Uusia viestejä sisältävien threadien kannattaisi siirtyä aina ylös thread-listauksessa. Sitten jos ja kun täällä on paljon avoimia threadeja niin vastaukset ei huku jonnekin sivun alalaitaan.
  • 10 / 20
  • olli stålström
  • 26.3.2002 12:40
moi!

minusta ranneliike.net on reipas ja piristävä ilmiö glbt-julkaisujen kartalla. me finnqueer.netissä teemme mielellämme yhteistyötä teidän kanssanne.

tässä vaiheessa lähinnä tekninen kysymys. pystyn lukemaan verkkolehteänne ie 5.0 -selaimella, mutta en netscape 4.7:llä. mistä tämä johtuu? voisitteko taivuttaa rautalangasta php:n näkyvyyden edellytykset? voitteko virittää ranneliike.netin siten, että on näkyy kunnolla molemmilla selaimilla?

me testaamme finnqueerin sivut aina tärkeimmillä selaimilla.

terveisin,

olli
finnqueerin vastaava toimittaja
PHP on scriptikieli, joka ei vaadi selaimelta mitään erityistä - se siis ohjaa palvelinta tekemään haluttuja asioita, ei siis selainta. Java tai Javascript taas suoritetaan selainpäässä.

Ainakin omalla netscape 4.7 -selaimellani täällä työpaikalla keskustelu näkyy moitteettomasti. Suosittelen kuitenkin selaimen päivittämistä tuoreampaan versioon, sillä joillain käyttöjärjestelmillä netscape saattaa käyttäytyä huonommin. Asiaan voi vaikuttaa myös mm. koneen muistin määrä jne jne
Heivaanhei! :D

Ihana huomata, ettette ole unohtaneet tarinaa.. ;) Tarkoitus olisi saada nyt tehtyä mahdollisimman nopeasti (lue: tämän kuun aikana, kun on huimat neljä päivää kesälomaakin tiedossa) tarinaa taasen luettavaksenne ja sitten päästä takaisin normaaliin kuukausirytmiin.

Tänään nimittäin oli viimeinen pääsykoe minulla. ;)

--Druusipoika Puumanen
Kas, nyt vasta noteerasin tämän mielenkiintoisen teknisen keskustelun...

Pikku tarkennus: Javaa ja Javascriptiä voidaan suorittaa sekä selaimen että palvelimen puolella. Selaimista yleisimmät, Netscape ja Internet Explorer, ymmärtävät kumpaakin kieltä - joskin luonnollisesti Microsoft on tehnyt Javascriptistä oman murteensa nimeltä JScript. Samanlainen yritys Javan kanssa johti oikeudenkäyntiin Sun Microsystemsin kanssa, ja Microsoft joutui perääntymään maksamalla mammuttimaiset vahingonkorvaukset sekä pidättäytymällä oman Java-murteensa edelleen kehityksestä. Nythän heillä on kehitteillä ihan oma tekele Javan haastajaksi.

Palvelimen puolella Javalla voidaan toteuttaa dynaamisia sivuja JSP (Java Server Pages)-teknologialla. JScriptiä ja muitakin kieliä käytetään vastaavasti Microsoftin ASP (Active Server Pages)-sivujen tuottamiseen. Idea on kummassakin sama: web-sivu sisältää ohjelmanpätkiä jollakin noista kielistä kirjoitettuna, ja web-palvelinohjelma tulkitsee ohjelmakoodit, tuottaa sivun "lennosta" sekä lähettää sen selaimelle.

Siinäpä pikku infopläjäys, toivottavasti päät eivät pehmene helteestä tämän enempää... nauttikaamme kesästä!
:-)
Lyhyesti: Edellä mainitun tahon nettisivujen toimitettussa sisällössä oli tuon kirjoittamisen aikaan sopimattoman voimakasta henkilökohtaisuuksiin menevää kommentointia, joka kohdistui lähinnä Opiskelijahomojen takana oleviin ihmisiin. Yhdessä ranneliike.netin keskusteluun kirjoitettujen viestien kanssa ylläpito katsoi sen sopimattomaksi.
'viimeisin viesti' -kohta päivittyy aika hitaasti, miten usein kone tarkistaa sen?
Viimeisin viesti tarkistetaan jokaisella kerralla kun sivu ladataan, eli täysin reaaliaikainen on se.. :)
Voisiko Keskustelut sivulla käyttää muitakin värejä kuin sitä punaista, joka ilmoittaa uusimman viestin olevan alle 1vrk? Esim keltainen = 2-3vrk ja vihreä = alle 1vk vanha?
"eras": kannatan ehdotustasi! Hyvä parannus muuten jo sutjakkaasti toteutettuihin sivuihin.