Uusin gallup syrjii anti-city -homoja.

Siinä ei ole esim. vaihtoehtoja "Kävelemällä metsässä" tai "Menemällä kaljalle lähipubiin", jotka ovat varsin yleisiä depressiontorjuntakeinoja maaseudulla ja pienissä taajamissa asuville kanssaveljillemme.

Lisäksi siitä puuttuu sellaiset normaalit käyttäytymisvaihtoehdot kuten "Kuuntelemalla klassista musiikkia" ja "Syömällä suklaakonvehteja."

Noista gallupin vaihtoehdoista 3 ovat sellaisia, että ne viittaavat suurissa kaupungeissa, pääsääntöisesti Hesassa asuvien homojen elämään ja käyttäytymiseen.

Esim. Jouduin vastaamaan virheellisesti, että pystyin edes ollenkaan osallistumaan koko galluppiin.

En tosiaankaan lievitä masennustani "Vällyjen välissä kotona", mutta kun ei siinä muutakaan sopivampaa vaihtoehtoa ollut.

Toivoisin että tulevien galluppien suunnittelussa otetan huomioon myös pienissä taajamissa ja maaseudulla asuvat kanssaveljet, eikä tehdä kaikesta materiaalista aina niin citykulttuuri/kaupunki/Stadi -keskistä.
  • 2 / 27
  • VanhempiTku
  • 29.10.2002 3:12
No jos kaikkien mielihalut otettaisiin galluppeihin mukaan, niin vaihtoehtoja olisi miljoona. Ja mitä täss nyt olen sivusta katsellut, niin jostain syystä aina tämä sama nimimerkki - Kokuma - hyökkää tavalla tai toisella Helsinkiläisiä homoja vastaan. Syitä kyllä tuntuu löytyvän, vaikka suurin osa niistä tuntuu lähinnä väkisin tehdyiltä. Olenkohan ihan väärässä?
Jotenkin musta tuntuu, että Kokuma haluaisi itse asua "cityssä", mutta jostain syystä ei ole päässyt tuppukylästään pois. Katkeroituminen on todella ikävää. :-(
Ei, en haluaisi asua suuressa kaupungissa, varsinkaan Helsingissä.
Olisin kovin onneton siellä.

En ole katkeroitunut.
Toisaalta, olen kiintynyt kotipaikkakuntaani erittäin vahvasti.
Ainoa mikä nyt välillä vaivaa on tuo yksinäisyys.

Pointtini on vain se, että lähes kaikki internetistä löytyvä materiaali mitä homoseksuaaleille on tarjolla, on kaupunki-, ja erityisesti Helsinki-keskeistä.
Mutta koska ne ovat pääsääntöisesti Helsinkiläisten 'vaikuttajien' kirjoittamia ja tekemiä, onko se mikään ihme?

Kannattaisi muistaa että siellä/täällä Kehä-3 ulkopuolellakin on homoja jotka eivät "Mamaudu" joka ilta ja joiden harrastukset eivät ole bilettämis-, ja baari-keskeisiä.

Olen puhunut. Oogh.
Minusta jokaisen suomalaisen olis hyvä olla edes vuosi elämästään "kehä3:n ulkopuolella". Tuo ilmaisuhan viittaa kaiketi muualla kuin pääkaupunkiseudulla asumiseen. Ne miehet, jotka käyvät armeijan, saavat usein tähän tilaisuuden luonnostaan.

Joillekin stadilaisille on ollut jopa opiskelua aloitettaessa kriittistä sen sijainti maantieteellisesti: muualle ei suostuta lähtemään. Surku juttu, kyllä siihen elämänkuvan laajenemiseen kuuluu katsoa asioita eri vinkkeleistä.

Voin vilpittömästi sanoa asuttuani useita vuosia pääkaupunkiseudun ulkopuolella Suomessa sekä ulkomailla suurkaupungeissa, että Hesakin in ihan tuppukylä ja etenkin jos on aina vain siellä luuhannut, voi silti olla kovin pikkusieluinen.
Ai, mitä siellä kehäIII ulkopuolella muka on...? ;)

Täällä Helsingin uljaiden kivifasadien, ankeiden lähiöiden ja seesteisten omakotitaloalueiden kätköissä asuu tuhansia homoja jotka eivät päivittäin odota maman tai muun lorttolan porttien aukeamista. Tosi on. Eikä kaikki edes kulje puistoissa ja uimahalleissa heppi pullottaen hetken helpotus mielessään. Ihan totta.

Täällä on niin paljon, paljon nähtävää ja muutakin elämää. Oikeesti :)
Ja mä jatkan vielä...

Ah, niin suurkaupungit! Ooh, voisiko paratiisikaan olla yhtä valloittava? :)

Kaupungeissa asuu ja ramppaa vaikka minkälaista sukankuluttajaa. Kysymyksenasettelu kaupunki vs. maaseutu, tuppukylä vs. suurkaupunki on - niin no hohhohoijaa...

My home is where my penis is ;)
Tässähän on selvä opintomatkan aihe. Kaupungista retkelle jonnekkin maaseudulle ja päinvastoin. Joku varmaan organisoi.
  • 9 / 27
  • ray of light
  • 29.10.2002 15:22
on kyllä totta että suurin osa tapahtumista on stadissa --> prkl. tässä tapauksessa setan toimintaa --> stadista löytyy joka lähtoon ryhmii ja monilla paikkakunnilla on jtn 2 ryhmää [karrikoidusti]. on vaikee uskoo et kaikki homot/lesbot asuu stadissa tai jos toi on totta ni kenen luokse voin tulla asumaan? =) enemmän tapaamispaikkoja meille, kiitos!!! [jos ois ikää jne jne jne ni ite alkaisin varmaan organisoimaan jtn paikkaa]
Joo kivaa!!

Tykkäisin pelkästään miehille tarkoitetusta ruskaretkestä jonnekkin erämaamajalle tikanheiton merkeissä - tai siellä varmaan vois jo luistella ja hiihdellä.
Kokuma, jos tämän saitin (väitetty) Helsinki-keskeisyys ärsyttää, ei kukaan estä pistämästä pystyyn omaa sivua jossa sitten keskitytään siihen pub-kaljoitteluun ja suklaan syömiseen. Katsos kun Internetiin voi laittaa sivunsa kuka tahansa!
Koko suomen aluella toimii miehille tarkoitettu ryhmä Fin-Bears karhu ryhmä joka retkeilee luonnossa ja tekee ruokaa yhdessä yhteisissä kokoontumisessa.
*huoh*

Näyttää siltä et oli aihe mikä tahansa niin tää "Kokuma" löytää sieltä aina saman purnauskohteen...

Ei jaksa enää tää hesahomo ei :(
Ja te taas löydätte kyllä minun kirjoituksistani aina jotain negatiivista, vaikka joutuisitte kaivamaan kynnet verillä >_<
"... ryhmä Fin-Bears karhu ryhmä joka retkeilee..."

Hmm ja nam:)! ....metsän poika tahdon olla sankar ylhäin...

Otetaanko sinne yhden illan vierailijoita? Mä luulen etten jaksa koko viikkoa.
Tervetuloa mukaamme, lapset. Tämänkertaisen oppitunnin aiheena on se, miten erisnimet muuttuvat yleisnimiksi. Osaako kukaan antaa esimerkin? Aivan oikein, Ville-Petteri. Kännykkä on sellainen. Alunperin se oli Nokian tuotemerkki, mutta ajan kuluessa se siirtyi tarkoittamaan kaikenlaisia matkapuhelimia.

No niin, ja sitten edistyneempi harjoitus. Kuka osaisi tulkita lauseen 'Mamautumalla 5 kertaa viikossa'. Hyvä, Riitta-Anneli, aivan oikein, siinä käytetään termiä 'mama' viittaamassa yleisesti homobaariin. Oletettavasti kirjoittaja ei halunnut käyttää termiä 'Homobaareilemalla 5 kertaa viikossa' koska se nyt kuulostaa _hieman_ kömpelömmältä.

Ja sitten muita pikku yksityiskohtia. Jos Suomi (mukaanlukien ranneliike.net) tuntuu ajoittain Helsinki-keskeiseltä, se voinee johtua siitä että jo yksin Helsingissä asuu 559 718 ihmistä, joka muuten on yli 10% maan väestöstä. (Koko Pirkanmaalla asuu muuten 450 745 ihmistä.) Pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa) asuu yhteensä 956 410 ihmistä, joka muuten on 18,4% Suomen asukkaista.
(Tilastotiedot ovat Tilastokeskukselta, ja kertovat tilanteen 31.12. 2001.)

Sen lisäksi minua kiinnostaa, mitkä kaksi muuta vaihtoehtoa ovat mielestäsi liian "citykulttuuri -keskistä", ainakin täällä n. 15 000 asukkaan kunnassa on sekä kauppoja että kuntosaleja, mutta ehkä minäkin olen liian cityhomo :P
Ja kyllä täällä osataan myös junia ja busseja käyttää, kun shoppailla halutaan.

Metsässä kävely olisi ehkä ihan hyvä vaihtoehto, tai geneerisemmin 'ulkoilu' (jota muuten voi tehdä Helsingissäkin, siellä on sellainen juttu kuin Keskuspuisto, muun muassa).

Ja kun ranneliikkeen tekijät nyt sattuvat olemaan pääkaupunkiseutulaisia, niin eivät he nyt varmasti osaa kovinkaan paljon kertoa elämästä "maaseudulla". (Siihenkin olisi kiva saada määritelmä, stadilaisten mielestä ilmeisesti asun maalla ja Kokuman mielestä kaupungissa.) Jos herra Kokuma haluaisi oikeasti saada jotain aikaan eikä vain valittaa, niin ehkäpä hän voisi kirjoitella tarinoita ja tarjota niitä ranneliikkeen ylläpidolle. Ehkäpä kuukausittainen kolumni, 'Maalaishomon arkea'?

Kuten muutkin sanoivat, kannattaa yrittää katsoa asioita vähän laajemmin. Vihaan stereotypiaa, jonka mukaan vaan siksi etten asu Helsingissä koen mystistä yhteyttä Äiti Maahan ja pidän maa/puutarha/peltotöistä :P Lehmät on rumia ja haisevat, metsässä kävely on kivaa kun on vartin päässä kotoa ja asfaltti ei ahdista vaan helpottaa.

Kun asuin Helsingissä, minä sitä paitsi jouduin heräämään aamuisin kukon kiekumiseen (fasaani, eli sitä ei voinut edes ampua vaikka mieli teki) ja takapihallani eleli valtava eläinlauma. Ja kaikki ratikka-alueella näköyhteyden päästä Mannerheimintiestä. Suomi on pelkkää maaseutua maailmalta katsoen, tänne on turha yrittää luoda kovin suurta maaseutu/kaupunki -jakoa.

-node, joka menee nyt aamulypsylle :P
Vai että galluppi ei toimi? Itse tiedän että noiden galluppi-kysymysten keksiminen ei ole ihan niin triviaalia puuhaa kuin mitä luulisi, koska sitten kun oikeasti pitäisi keksiä joku kivan pinkki kysymys mikä sopisi suurimmalle osaa ihmisistä, ei sellaista tahdo olla. Noita siis saa lähettää kovin mielellään jos tulee mieleen ja jos ehdotukset ovat asuinympäristöriippumattomia, aina vaan paranee.

Ja mitä muuhun tulee, noh.. minusta tähän taas sopii vanha tarina miehestä jonka autosta puhkesi kumi, joten kerronpa sen taas muistin virkistämiseksi:

Olipa muuan mies joka ajoi syrjäistä, kapeaa tietä autollansa keskellä yötä. No hänellä puhkesi kumi autostansa. Hän nousi autostaan, huomasi että "Kappas, tunkki puuttuu, eipä vaihdukaan rengas nyt" ja hetken pohdittuaan huomasi kaukana siintävän valon. Hän lähti kävelemään toivoen että kaukana näkyvän valon, eli maatalon omistajalla olisi tunkkia hänelle lainata.

Hän käveli ja käveli, samalla pohtien että "Kyllä nuo maalla asuvat ovat kuitenkin vieraanvaraisia, tokihan hänelle tunkki lainataan kunhan vain perille pääsen".

Kävely jatkui ja epäluulo alkoi vaivata.. "Ei hitsi, jos se ei lainaakaan sitä tunkkia... Ei, kyllä se lainaa.."

Matka jatkuu ja epäluulo kasvaa: "Ei hitsi.. kyllä sillä varmasti on tunkki mut lainaakohan se sitä kun on näin pimeä ja hän on kaupunkilaisen näkönen..."

Lähelle päästyään hän alkoi jo ajatella: "Ei perhana, se ukko kuitenkin vaan nauraa ja vetää oven kiinni eikä lainaa tunkkia kuitenkaan..."

Perille päästyään, hän otti ison kiven, paiskasi sen täysiä isoimmasta ikkunasta sisään ja huusi "PIDÄ TUNKKIS SAATANA!"


Eli olisikohan tässä nyt vähän samaa sitten eli oletetaan että ihmiset ovat jotain vaivautumatta edes oikeasti tutustua tilanteeseen... Mene ja tiedä, sellainen kuva vain tulee.
--
Peit
Node:

Ei saa mollata lehmiä. Ne on kivoja ._.

Jaa, lehmät haisevat pahalle? Minusta se niiden lanta siinä haisee, eivät ne lehmät itse.

Teillä siellä Stadissa kaikki varmaankin haisee kukkasille ja vaniljalle?

Teidän paskamainen asenteenne ainakin löyhkää. Aina kun tuulee etelästä! :D
Ps.

Turha minun on kirjoittaa mitään lande-pakinaa tänne.

Ei sitä kuitenkaan julkaistaisi, ja jos julkaistaisiinkin, se olisi teidän 'vapaiden' (= aivot narikkaan) Stadihinttien mielestä aivan "outoa" ja "ahdistusta huokuvaa".
Luetko kokuma ajatuksella tuon pidä tunkkis tarinan?
Elämä on oikeesti helpompaa kun ei oleta kaiken olevan päin persettä ja vihaa jo valmiiksi kaikkia ihmisiä.

Noh, onpahan sit tämäkin nähty, homofoobinen homo, kaikkea kanssa.
--
Peit
Kaikkea sitä.

Aina tämmöistä turhanpäiväistä valitusta lukiessa tekee mieleni sanoa, ja yleensä sanonkin:

mitäpä jos valittavat tahot valittamiseen käyttämänsä energian sijaan yrittäisivät keksiä rakentavia ja rehtejä keinoja miten valituksen aiheuttava epäkohta korjattaisiin.
Niin ja se piti vielä sanoa että kai aika monet noista gallupeista on tarkoituksella juuri niin "tyhmiä" kuin ne ovat.

Katsokaas kun maailmassa on sellainen asia kuin huumori, jota voi oppia ymmärtäämään ja täten parantua.
Joopa joo... Yksi tykkää sitruunoista, toinen mansikoista ja kolmas maksalaatikosta. Maku on kuin peppureikä - jokaisella on omansa.

Eikö olisi kivempaa lähestyä asioita (epämieluisiakin) positiivisessa hengessä? Sellaisella asenteella oma näkemys saattaa tullakin kuulluksi - ja ehkä sillä on jotain vaikutustakin. Ranneliike.netin ylläpito ottaa mielellään ideoita vastaan ja myös toteuttaa niitä, jos se vain suinkin on mahdollista.

Itselläni ei ole todellakaan mielenkiintoa toteuttaa kenenkään vittuillen kommenttejaan esittävän toiveita tai haluja. Ärtymystä ei herätä niinkään se mitä sanotaan, vaan se, miten se sanotaan.
No on tuollakin ongelma! Ihan pitää jäädä hetkeksi tätä tähän ihmettelemään. Ettäkö vallan unohdetaan muut kuin Helsingissä asuvat. Jopas on ilkeää touhua toden totta.

Katsoin tuon gallupin läpi, ja vaikka siellä ei olekaan ihan yksi yhteen vastauskai, vastasin silti ja mielenrauhani ei silti kovinkaan siitä järkkynyt.

Onhan se kovin ikävää, jos gallupissa ei ole vaihtoehtoja - Kyttään naapurini tekemisiä ja saan siitä hyvän olon - tai - Menen metsään istumaan ja itken itseni uneen - tai vaikkapa - Katkeroidun ja kiroan koko maailman, koska heillä on hauskempaa kuin minulla -. Ihan oikeasti harmittaa tuollainen vaihtoehtojen vähyys.

Onhan sekin tietenkin väärin, että osa ihmisistä (lue homoista) asuu Helsingissä ja osa muualla. Kyllähän kaikkien nyt pitäisi olla täysin saman arvoisia ja saada/pystyä tekemään ihan kaikki samat asiat kuin muutkin - sijainnilla, koulutuksella ja muulla ei tietenkään saa olla tämän asian kanssa mitään tekemistä. Eiköhän tällainen onnistuisi, jos perustettaisiin uusi kaupunki, vaikkapa nimeltään Homio, jossa kaikki homot olisivat sijainnista ja elämästään huolimatta täysin saman arvoisia.

Kovin pitää ihmetellä sellaista pientä seikkaa, että miten voi näin pienestä asiasta saada näin suuren asian. Voi miten virikkeetöntä ja puutteen alaista elämää ihmiset joutuvat Suomessakin - hyvinvointivaltiossa - viettämään, kun ei enää muuta tekemistä ole.

Taidanpa tallustella metsään hetkeksi syömään käpyjä ja kuuntelemaan linnunlaulua. Voi miten kauniisti ne laulavatkaan.
Katsomme tämän keskustelun käydyksi! Asia on tullut huomatuksi ja koska keskustelu on mennyt suurimmalta osalta vain yksi vastaan kaikki -tyyliseksi, keskustelu lopetetaan.