Homoseksuaalisuuden patologisuudesta

  • 1 / 5
  • Mikko Ellilä
  • 2.12.2010 19:49
Uusi Suomi:


"Floridan yliopiston biologian laitoksen tutkimuksessa havaittiin, että elohopeapäästöille altistuneet ibis-urokset pariutuivat useammin uroslintujen kanssa kuin elohopealta välttyneet yksilöt.

Tutkimuksesta uutisoi Nature.

Erityisesti metyylielohopeamyrkylle altistuneet uroslinnut kiinnostuivat samaa sukupuolta olevista linnuista.

Tutkijat jakoivat ibis-linnut neljään eri ryhmään, joissa oli 20 urosta ja naarasta kaikissa. Kolme kuukauden ikäisten poikasten ruokaan ryhdyttiin lisäämään elohopeaa. Yksi ryhmä jätettiin vertailumielessä myrkyttömälle dieetille.

Lintujen käyttäytymistä seurattiin seuraavat kolme vuotta. Tänä aikana paljon elohopeaa saaneet linnut lisääntyivät 13-15 % heikommin kuin verrokkilinnut. Suurin syy lisääntymisen epäonnistumiselle oli se, että kaksi uroslintua pariutui keskenään.

Mielenkiintoinen ilmiö oli se, että homolinnut eivät eronneet vaikka lisääntyminen ei onnistunut. Tavallisesti ibis-uros vaihtaa naarasta seuraavaksi vuodeksi, jos poikasia ei synny.

Elohopea vähensi uroslintujen sukupuolihormonien määrää."

http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/107129-tutkija-loysi-%25E2%2580%259Dhomosaastetta%25E2%2580%259D-joka-kodissa





Jos ympäristömyrkyt voivat aiheuttaa urosten homoseksuaalisuutta alentamalla urosten testosteronitasoa, miksi tämä ilmiö rajoittuisi vain eläimiin?

Toki raskasmetallit ym. myrkyt voivat vaikuttaa ihmistenkin hormonitoimintaan.

Jos eläinuroksilla testosteronitason alentuminen aiheuttaa homoseksuaalista käyttäytymistä, miksi näin ei voisi käydä ihmisilläkin?

Tätähän pitäisi tutkia.

Ensiksi pitäisi selvittää, onko homomiesten testosteronitaso keskimäärin matalampi kuin heteromiesten. Tämä vaikuttaa intuitiivisesti täysin mahdolliselta, koska monet homot ovat selvästi naismaisia tai ainakin epämiehekkäitä, androgyynejä.

Jos homomiehillä on tyypillisesti matalampi testosteronitaso kuin heteromiehillä, hormonien kausaalista vaikutusta seksuaaliseen suuntautumiseen voitaisiin tutkia antamalla vapaaehtoisesti koehenkilöiksi suostuneille homoseksuaalisille miehille lisää testosteronia ja vastaavasti heteromiehille estrogeeniä.

Jos tämä koe osoittaisi merkittävää muutosta kyseisten miesten seksuaalisessa käyttäytymisessä tai heidän itse kokemassaan seksuaalisessa suuntautumisessa, tämän perusteella miesten homoseksuaalisuus voitaisiin luokitella hormonihäiriöksi, liian matalan mieshormonitason aiheuttamaksi epänormaaliksi käyttäytymiseksi.

Liian matala testosteronitaso aiheuttaa miehillä mm. impotenssia, jota pidetään seksuaalisena dysfunktionaalisuutena. Miksi niin ikään liian matalan mieshormonitason aiheuttamaa miesten homoseksuaalisuutta ei siis voitaisi aivan samoin perustein luokitella seksuaaliseksi dysfunktionaalisuudeksi tai patologiseksi seksuaalisuuden muodoksi?
  • 2 / 5
  • peter
  • 3.12.2010 15:02
No Mikkopa taas keksi. Ei kai näitä pitäisi edes kommentoida, mutta iha sen varalta että joku ulkopuolinen tulee saitille ja katsoo Mikon olevan oikeassa kun kukaan ei ole vastannut:

Mikko, olet juuri siellä minne loogiset päättelyketjusi sinut melkein aina johtavat: metsässä. Hormonitasapainon järkkyminen suuntaan tai toiseen vaikuttaa moneen asiaan, mutta ei seksuaaliseen suuntautumiseen. HIV-positiivisille annetaan joskus keinotekoista testosteronia, mutta minä en ole ainakaan kuullut että heidän joukostaan olisi moni aidan toiselle puolelle hypännyt. Ja kuten jo itsekin totesit, testosteronitason ollessa alhaalla miehestä tulee impotentti. No, meillä ei tätä vaivaa ainakaan ole ollut.

Jos haluat patologisoida homoseksuaalisuuden, yritä jotain muuta konstia.
Mikko hyvä.

Olen todella pahoillani puoilestasi.
Soitteluvimmasi tälle Websaitille osoittaa, että koet homoasian itsellesi tärkeäksi. Hyvä näin Mikko, hyvä.

Toivottavasti joskus vihdoin viimein heräät todellisuuteen, jossa et ole lapsia paljon siittänyt, mutta aika paljon kavereiden kanssa pyörinyt.
  • 5 / 5
  • Ilopilleri
  • 8.12.2010 10:35
Ellilän edeltäjät ovat olleet jo aiemmin tämän aiheen kimpussa. Aikoinaan homoille annettiin (pakkohoitona) testosteronia juuri tällä samalla "järkeilyllä". Eipä tuo tehonnut, homoja olivat edelleen. Ja miksipä tuolla mitään vaikutusta olisikaan ollut kun homojen testosteronitasot eivät poikkea heteroiden vastaavista.