Ehdotus

  • 1 / 4
  • Heppuli
  • 28.11.2008 1:27
Onko täällä mitään linkkiä tai jotain, mistä näkisi, kuinka moni on kirjautuneena sisään (ja vielä sen, kuinka moni on ollut aktiivinen sivustolla esim. 15 minuutin aikana)?

Jos ei ole, voisiko sellaisen asian organisoida?

Tylsää roikkua sisällä, jos ei olekaan ketään muita eikä kukaan lue, näe, kuule, kommentoi jne. .... nyt kun vakio-Classykaan ei voi ainakaan kommentoida ... ei kai hänen konettaan (osoitettaan) sentään ole asettu boikottiin, niin ettei hän voisi edes 'kuunnella' muita.....?

Hiljaistahan täällä näyttää olevan yleensäkin ... muutama 'aktivisti' ja siinä koko juttu .... ja aktivistit taitavat olla (melkein tai ihan) kaikki toistensa vanhoja kavereita/vihamiehiä/tuttavia tms. henkilökohtaisesti tuttuja keskenään.....?
Asiasta keskusteltiin viimeksi elokuussa, ja silloin annettiin ohjeita, miten pääsee tarkistamaan käyttäjien määrät. Tarkistin juuri, että tällä hetkellä on viikossa runsaat 9000 eri käyttäjää + lepakkolaaksosta lähes 3000 käyttäjää. Osa käy joka päivä osa harvemmin, mutta ei se aivan pieni käyttäjämäärä ole. Jokaiselle viikon tunnille riittää käyttäjiä (viikossa on 168 tuntia). Jos oikein tulkitsin tilastoja, keskimääräinen vierailuaika oli noin 5 minuuttia, ja sinä aikana luetaan keskimäärin 5 sivua.

Tulkitsinko oikein tilastoja? Vielä pohdiskelua: Viikossa on n. 10 000 minuuttia. Tästä voi päätellä, että viikon jokaisena minuuttina on vähintään viisi kävijää, koska jokainen viipyy keskimäärin 5 minuuttia.

*****


Lisäksi voin kertoa ed. nimimerkille, että en ole kenenkään kanssa kaveri, vihamies tai kumppani. Pari ihmistä täältä tunnen, muista ei ole mitään käsitystä.
  • 3 / 4
  • Pora-liike
  • 28.11.2008 7:50
Heppuli kirjoitti: "Hiljaistahan täällä näyttää olevan yleensäkin ... muutama 'aktivisti' ja siinä koko juttu .... ja aktivistit taitavat olla (melkein tai ihan) kaikki toistensa vanhoja kavereita/vihamiehiä/tuttavia tms. henkilökohtaisesti tuttuja keskenään.....?"

Yhden kirjoittajan kanssa olen ollut aika paljon tekemisissä IRL, toisen sähköpostitse, muutama on naamalta tuttu ja olen saattanut vaihtaa sanan tai pari IRL, mutta eivät nekään ole kunnolla tuttuja. Täällä kun viitataan usein esimerkiksi minun luonteenpiirteisiini niin se antaa ymmärtää, että parempiakin tuttuja olisimme, mutta se ei pidä paikkaansa. Ihan hakoteillä ovat olleet luonteenkuvauksetkin.
Kirjoittajista suurin osa on homomiehiä enkä niiden porukoissa ole pyörinyt. Lesbot ja transihmiset tuntevat minut huomattavasti paremmin. Kiva olisi tietysti tutustua paremminkin, se että palstan jäsenet tuntevat toisensa vähentää yleensä riitaisuutta.
Joissakin netin palveluissa olennainen asia on se, että paljonko väkeä (ja ehkäpä myös keitä käyttäjiä) on paikalla juuri tällä hetkellä. Ranneliike.netin idea ei ole tämä. Olennainen asia on se, mitä sisältöä on syntynyt. Ainakaan toistaiseksi ei ole tulossa linkkiä, josta voi tarkistaa kirjautuneiden tai aktiivisten "istuntojen" määrän.

Useista muista palveluista poiketen ranneliike.netin ja lepakkolaakso.netin sisältöä lukeakseen ei tarvitse kirjautua sisään. Kaikki on kaikkien luettavissa.

EDIT: ja oman ymmärrykseni mukaan Vaeltajan tulkinta tilastosta on jokeenkin oikea.