Työpaikan tuppisuut

  • 1 / 3
  • Pora-liike
  • 2.8.2008 20:28
http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2008/08/02/yllatystulos-pomo-on-ystavasi/200819647/139?rss=2i

Työpaikalla kannattaa vaieta siitä, että yksityiselämässä menee hyvin. Ihmiset vaikenevat monesta muustakin asiasta.

"Mitä vähemmän työtoverit tietävät yksityiselämästäsi, sitä vähemmän sinua kadehditaan. Ja ylenpalttinen onnellisuus yksityiselämässä tietenkin kostautuu työpaikalla. Palkankorotusta tai etenemistä ei keskustelun ja kommenttien mukaan tule, jos asiat ovat muutenkin hyvin.

Totta, on parempi ettei puhu mitään omista asioistaan. Uskomattoman kateellista porukkaa. Odotetaan sopivaa hetkeä, että saa iskeä puukolla selkään, kun ei kestetä toisen hyvää avioliittoa tai menestyneitä lapsiia. Vähenpi murhetta ja puukotusta. ms x

Yli puolet työntekijöistä ei puhu omista tekemisistään töissä. Harrastuksistaan vaikenee yli 60 prosenttia vastaajista. Syyksi mainittiin yleensä se, että työtoverit eivät ymmärrä tai ymmärtäisivät väärin."
  • 2 / 3
  • Simsalabim Jim
  • 2.8.2008 21:22
Itse en puhu työpaikalla paljoa yksityiselämästäni yksinkertaisesti siksi, että koen jotenkin itsekkääksi ja tuppaavaksi alkaa puhua pälättää omista asioistani. Jos joku kyselee niin toki sitten juttelen.

En kuitenkaan ymmärrä, miten jollekulle urakehitys voisi olla niin tärkeä, että vain sen takia salailisi omia asioitaan vaikka haluaisi niistä puhua ja salailu ahdistaisi.
  • 3 / 3
  • vaeltaja2006
  • 19.8.2008 10:55
Ulostulo työpaikalla


Pitäisikö työpaikalla kertoa? Miten työntekijät menettelevät työpaikalla? Saksassa Thomas Köllen tekee väitöskirjaa aiheesta ja hänellä on haastatteluissa ollut yli 1530 henkeä helmi-maaliskuussa. Hän erottelee neljä erilaista strategiaa.
1. Avoimesti ulkona kaapista (explicit out). Asiasta puhutaan oikeilla nimillä
2. On niitä, jotka ovat ulkona kaapista, mutta ilman, että asiasta juuri puhutaan (implicit out)
3. On niitä, jotka peittelevät seksuaalisuuttaan, asiaa vältellään viimeiseen asti
4. On niitä, jotka tarkoituksellisesti vääristävät kuvaa itsestään heterosuuntaan. Kerrotaan yksityisasioista niin, kuin olisi menossa kaikenlaista heteroseksuaalista. Seppo muuttuu Seijaksi yms.

Harvat kuitenkaan pysyvät johdonmukaisesti tietyssä strategiassa, vaan ihmisistä ja ryhmistä riippuen vaihtavat strategiaansa joustavasti. Nekin, jotka ovat täysin avoimesti homoja ja lesboja, voivat tietyssä tilanteessa vaieta täysin asiasta.

Lesbot ovat useammin avoimesti lesboja ja keskustelevat asiasta työpaikallaan. Tutkimus tehtiin saksankielisellä alueella, ja Sveitsissä oltiin avoimimpia, Itävallassa sulkeutuneimpia. Tarkoituksellisesti petkuttavia, siis heteroksi tekeytyviä, oli tutkimuksen mukaan pienin ryhmä.

Yritykset eroavat siinä, miten niissä toteutetaan erilaisia "diversity"-ohjelmia. Tutkituissa maissa vain 15% firmoista on laatinut ohjelman erilaisuuden (diversity) hyväksymiseksi. Suuret firmat ovat tehneet diversity-ohjelmia paljon enemmän kuin pienet yritykset. Tutkimuksessa pyrittiin selvittämään, mitä vaikutuksia tällaisilla diversity-ohjelmilla on yrityksille. Muuttuuko yrityksissä ilmapiiri helpommaksi myös homoille ja lesboille.

Tutkimuksessa eroteltiin yrityksiä 30 toimialaan. Huonoin ilmapiiri on rakennusalalla, armeijassa ja kirkossa. Paras ilmapiiri oli puolueissa (politiikassa), arkkitehtuurissa, kulttuurissa ja viihteessä.

Tutkimus valmistuu lopullsiesti maalis-huhtikuussa ensi vuonna, mutta jo nyt alustavista tuloksista näkyy, että diversity-ohjelmat ovat firmoille hyödyllisiä.

(Radio Sub eilen)