Queert sommarläger i Tyskland

  • 1 / 1
  • Anders Huldén
  • 17.4.2008 16:27
Även i sommar har 12 hbti-ungdomar möjlighet att åka på en veckas sommarläger till tyska Thüringen, 26.7-3.8. Är du en av dem?

Om du är 18-25 år har du möjlighet att åka på internationellt ungdomsläger till Tyskland. Den tyska hbt-ungdomsorganisationen Jugendnetzwerk Lambda bjuder också i år in hbti-ungdomar från hela Europa till ett en veckas läger i Thüringen, 26.7-3.8.2008. På programmet finns olika workshopar, exkursioner, roligt bara vara och utmärkta möjligheter att få nya vänner och bekanta från flera olika länder. Det gemensamma språket på lägret är engelska, så det gör inget fast skoltyskan har rostat lite grann. På lägret sover man i tält, som tas med hemifrån. Om du inte har något tält går det bra att låna ett från de tyska arrangörerna, bara du meddelar om det i god tid. Deltagaravgiften är 250 euro och i priset ingår flyg från Helsingfors till Berlin och tillbaka, program och måltider tre gånger om dagen. Till glass och annan lyx lönar det sig ändå att ta med lite egna fickpengar.

Resor
Till lägret åker man från Finland med flyg från Helsingfors till Berlin. Därifrån ordnas gemensam busstransport till lägerplatsen i Lützensoemmern i Thüringen. Flygresorna ingår i resans pris, för transfer mellan hemmet och Helsingfors-Vanda får man lägga ut pengar själv, men i efterhand får man 70 % av de kostnaderna ersatta enligt biljettpriset för förmånligaste allmänna transportmedel. Resten av reskostnaderna måste man dock stå för själv.

Anmälning
12 deltagare ryms med på lägerresan. Du anmäler dig genom att skicka e-post till Setas koordinator för ungdomsarbetet, Anders Huldén, fornamn.efternamn (a) seta.fi, senast den 15 maj. Lägret finansieras av EU:s Youth in Action-program, vars regler förutsätter en viss grad av balans vad gäller deltagarnas kön. Därför borde deltagarna och ledarna möjligast jämställt representera båda (alla) kön. Din anmälning bekräftas per e-post.

Deltagaravgift
Deltagaravgiften för lägervistelsen och flygresorna är 250 euro. Summan betalas in på Setas konto senast den 30.5. Därefter bokas flygresorna och anmälningen blir bindande, och deltagaravgiften återbetalas ej. Det här beror på att de förmånligaste flygbiljetterna medför varken avboknings- eller namnändringsmöjlighet.
För en frivillig tilläggsavgift på 35 euro kan du köpa ett annulleringsskydd som möjliggör avbokning och återbetalning av biljettavgiften (minus handlingsavgift) ända fram till 24 timmar före avresa.

I samband med anmälningen behöver vi få veta:
• ditt namn
• ditt födelsedatum
• det kön du upplever dig tillhöra, samt ditt juridiska kön (uppgiften behövs för bokningen av flygbiljett)
• om du vill ha ett annulleringsskydd mot en tilläggsavgift på 35 euro
• din adress och övriga kontaktuppgifter
• om du har ett tält, om du kan tänka dig att dela tält med någon annan eller om du behöver låna ett tält på plats
• om du är veggie eller har någon annan diet
• övriga viktiga detaljer (om eventuella sjukdomar, medicinering etc.)
• om du vill fungera som teamer (berätta i så fall också lite om din bakgrund som lägerledare eller ledare för en ungdomsgrupp)
Om du vill veta mer kan du fråga per e-post
eller per telefon, 044 3013020, av Anders