Homofoba och gayporr

  • 1 / 1
  • Napalmia
  • 16.1.2009 17:46
QX:
Gravt homofoba killar blir mer upphetsade av gayporr än killar som inte är homofoba.
Det har forskare vid University of Georgia kommit fram till. De samlade 35 homofoba män och 29 killar som inte var homofoba. Sedan visade forskarna hetero-, bög- och flatporr för dessa personer samtidigt som de fick sensorer kopplade penisarna.

De båda grupperna blev lika upphetsade av hetero- och flatporren men när turen kom till bögporren visade sig stora skillnader. 54 procent av homofoberna blev upphetsade av bögporren, medan bara 24 procent blev påverkad av dem som inte var homofoba.

Enligt psykoanalytiker så är homofobi ett utslag av förtryckt homosexualitet. Men studien nämner också oro som en bidragande orsak till varför homofoberna blev upphetsade. Forskarna konstaterade att ängslan tillsammans med andra negativa känslor "har visat sig bidra till upphetsning och erektion". Detta gör det möjligt att homofoberna fick stånd eftersom de kände sig hotade, mer än att de blev kåta av det de såg. Forskarna säger i rapporten att fler studier är nödvändiga för att undersöka ämnet, rapporterar gaysajten thesword.com.