Rekisteröitymisen/kirjoittamisen hankaluudesta

Aina silloin tällöin tulee kyselyitä siitä, miksi rekisteröityminen (tai viestien kirjoittaminen rekisteröimättömälle) on tehty niin vaikeaksi. Syynä on yksinkertaisesti tietoturvaan liittyvät asiat.

Nimimerkin rekisteröityminen voi tuntua hieman monimutkaiselta, mutta ei se loppujen lopuksi ihan mahdoton urakka ole. Lisäksi rekisteröitymissivuille on kirjoitettu suhteellisen selkeät ohjeet.

Tekstiä siellä on kyllä pienen novellin verran, joten nämä pikaohjeet toivottavasti auttavat vielä hahmottamaan, miten homma etenee:

NÄIN PÄÄSET REKISTERÖIMÄÄN NIMIMERKKISI:

Ranneliike.netin ja lepakkolaakso.netin vasemman reunan valikossa on kohta "Yhteisö". Sitä klikkaamalla aukeaa pudotusvalikko, josta valitaan "Rekisteröidy ilmaiseksi". Sitä klikkaamalla aukeaa sivu, jossa on sivusto(je)n käyttöehdot.

1.) KÄYTTÖEHDOT

Käyttöehtojen alla on painike, jota klikkaat jos hyväksyt käyttöehdot. Kun olet hyväksynyt ehdot, pääset varsinaiseen rekisteröitymiseen. (Jos et hyväksy ehtoja, niin yllättäen lysti päättyy siihen.)

(Mikäli päädyt uudelleen käyttöehtosivulle, kannattaa sulkea selain ja aloittaa alusta. Näin tapahtuu joissain yhteyksissä. Kyseessä on häiriö, jonka alkulähdettä selvitellään.)

2.) REKISTERÖINTIAVAIN

Ensin pitää tilata rekisteröintiavain joko sähköpostilla tai kännykällä. Kun olet lähettänyt ohjeiden mukaan tilausviestin järjestelmään, saat parin minuutin kuluessa automaattisesti vastauksen, jossa on tarvittavat tiedot.

Sen jälkeen syötät keksimäsi oman avaimesi (jota olet käyttänyt tilatessasi rekisteröintiavainta) ja saamasi tarkistuskoodin sivun alaosassa oleviin lokeroihin ja klikkaat "Aloita rekisteröinti".

3.) NIMIMERKIN JA SALASANAN VALITSEMINEN

Tämän jälkeen pääset sivulle, jossa voit valita itsellesi nimimerkin ja salasanan. Muita (yhteys)tietoja EI tarvitse välttämättä täyttää, paitsi sähköpostiosoite jos olet tilannut rekisteröintiavaimen tekstiviestillä. Lopuksi klikkaat vielä "Jatka rekisteröintiä".

4.) VIIMEINEN VAIHE

Viimeisellä sivulla voit vielä tarkistaa antamasi tiedot ja viedä homma loppuun klikkaamalla "Hyväksy rekisteröinti". Näin rekisteröinti on hoidettu.

Tämän jälkeen voit kirjautua sivustolle valitsemallasi KÄYTTÄJÄTUNNUKSELLA ja SALASANALLA.

---

Jos haluaa kirjoittaa keskustelufoorumille ilman rekisteröityä nimimerkkiä, niin tarvittavat ohjeet tulevat viestinkirjoitusikkunan yhteydessä.