Keskustelufoorumin säännöistä

Aina silloin tällöin keskustelufoorumille ilmestyy vieraskielisiä viestejä. Usein ne on lisäksi kopioitu jostain muusta tekstistä suoraan. Ja toisinaan postauksen ainoa sisältö on linkkiosoite. Keskustelufoorumin säännöt ovat kuitenkin selkeät:

Keskustelun kieli on suomi, paitsi englannin- ja ruotsinkielisillä alueilla.

Pitkät lainaukset muista lähteistä tai toisista viesteistä ovat kiellettyjä. Käsittele asia omassa tekstissäsi omin sanoin.

Nettiosoitteen voi mainita keskustelussa, jos sen avulla löytyy keskustelun tueksi yksityiskohtaisempaa tietoa. Linkin pitää näyttää suoraan kyseiselle sivulle; lyhytosoitepalvelujen (esim. tinyurl.com) käyttäminen on kiellettyä. Pelkän linkin lisääminen viestiksi ei ole sallittua, vaan asian pitää käydä selväksi linkkiä katsomattakin.


Ystävällisin terveisin,


Ylläpito
Siirsin tämän jatkoksi syntyneen ateismi-aiheisen keskustelun "Yhteiskunta, politiikka & uskonto" -alueelle, sen keskustelun jatkoksi, josta koko homma alkoi. Siitä näemmä jaksetaan taittaa peistä. Ja kun aiheesta keskustellaan, niin muistetaan sitten ne foorumin säännöt, eli että ei mm. saarnaamista suuntaan tai toiseen, vaan rakentavaa ajatusten vaihtoa...
  • 3 / 3
  • Public eye
  • 9.8.2007 0:10
Mielienkiintoinen ilmiö keskustelupalstoilla yleensäkin taitaa olla kameleonttikeskustelijat.

Tarkoitan tällä nimimerkkejä, jotka kehittävät itselleen tietyn roolin ja alkavat "keskustella" kyseisenä persoonana ikäänkuin aivan todella olisivat sitä mieltä mitä sanovat. Useimmiten tällainen keskustelija ei malta olla ampumatta niin surutta yli, että hänet tunnistetaan hyvin pian trolliksi eli ihmiseksi, joka vain pyrkii saamaan aikaan ärtymystä muissa keskustelijoissa ja herättämään yleistä hämmennystä puheenvuoroillaan.

Sitten kun roolin vetäminen ei enää tunnu kivalta ja hahmosta tulee liian läpinäkyvä, on aika vaihtaa äänensävyä, nimimerkkiä tai foorumia.
Mielestäni eräällä ajoittain keskusteluihin osallistuvalla henkilöllä on parasta aikaa meneillään tämä prosessi. Kiinnostaa nähdä, minkä roolin hän ottaa seuraavaksi.