Missä Z-lehti menee?
Voisiko joku tietäväinen valaista, mitä Z-lehdelle nykyään kuuluu? Vuoden toinen (samalla ensimmäinen ei Setan kustantama) numerohan ilmestyi hiljattain, mutta nettisivut lyövät tyhjää. Gay Guide -läpyskän mukaan julkaisu majailee Tallberginkadulla, joidenkin sivustojen mukaan Kalevankadulla. Kustantaja on Akilles Oy, onko tämä yritys perustettu nimenomaan Z:aa varten? Onko "uudessa" Z:ssa töissä muitakin kuin päätoimittaja?
Kertokaahan tyhmälle, kiitos.
Tuorein tiedote löytyy osoitteesta:
http://www.z-lehti.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=289&Itemid=43
Siis ensimmäinen uuden kustantajan lehti tuli jo ulos.
Tarkistin Sari Virtaselta, että lehden osakeantia on pidennetty tämän kuun loppuun. Kustannusyhtiön osake on 500 euroa. Sen voi ostaa kimpassakin.
On hyvä, että lehti pystyy jatkamaan ilmestymistä. Merkittävää on, että meillä on yksi tällainen korkealaatuinen lehti, jota kehtaa näyttää vaikka isoäidille. Olen kuullut, että osakkeita on ostettu jopa ulkomaita myöten. Niin arvokkaana asiaa pitävät myös ulkosuomalaiset. Tässä kohden jokainen voi omalla panoksellaan vaikuttaa kulttuurilehden tulevaisuuteen.
Seuraava Z-lehti ilmestyy Helsingin Pride-festivaaliviikon alla, kesäkuun 14.
Kiitos informaatiosta. Valitettavasti tiedote ei avaudu sen paremmin kuin Z-lehden muukaan sivusto. Vika ei ilmeisesti ole koneessani, sillä myös toisella koneella saitti yskii. Voisikohan joku copy/pasteta sen tänne, jos saa sivut avautumaan?
Ylläpidolta lupaa kysymättä pistän tekstin kopion tänne näkyville. Jos toimin sopimattomasti, tämän voi poistaa.
Seuraava teksti on siis kopio Z-lehden verkkosivulta.
Uuden kustantajan Z ulos
Suomen ainoa homoille, lesboille, biseksuaaleille ja transihmisille suunnattu julkaisu, Z-lehti, jatkaa ilmestymistään Akilles kustannuksen tuottamana. Ensimmäinen Akilleksen kustantama numero ilmestyi vapuksi. Uuden kustannusyhtiön pääosakkaat ovat lehden päätoimittaja Sari Virtanen ja kaksi lehden vakituista avustajaa.
Kustannusosakeyhtiön perustamiseen päädyttiin kun Seta ry:n edustajakokous päätti joulukuussa taloudellisista syistä luopua Z-lehden kustantamisesta. Lehdelle oli etsitty uutta kustantajaa jo jonkin aikaa. Seta ry:llä ei ole omistusta uudessa yhtiössä.
Seta-lehti nimellä aloittanut julkaisu alkoi ilmestyä 1975. Lehden painopiste oli tuolloin poliittinen, seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvän tasa-arvoisuuden ajaminen. Vuosien saatossa mukaan tuli sukupuolen moninaisuuteen liittyvät teemat. Asenneilmaston muuttuessa lehti kehittyi kulttuuripainotteiseksi aikakausilehdeksi. Muutosta sähäkämpään suuntaan kuvasti nimen muuttuminen Z-lehdeksi vuonna 1995.
Akilleksessa ollaan innoissaan Z-lehden kustantamisesta. ”Olemme kehittäneet lehteä Setan sateenvarjon alla jo vuosia kohti hlbt-väen erikoisaikakauslehteä. Yksityinen kustannusyhtiö avaa uusia mahdollisuuksia kehittää lehden sisältöä, levikkiä ja ilmoitusmyyntiä”, päätoimittaja Sari Virtanen kiteyttää.
Myös Seta ry on kauppaan tyytyväinen. ”Olemme hyvin iloisia siitä, että Suomessa ilmestyy jatkossakin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattu lehti”, toteaa Setan hallituksen puheenjohtaja Juha Jokela. Tiedotusyhteistyö Z-lehden ja Seta ry:n välillä jatkuu. Setan suurin jäsenjärjestö Helsingin seudun Seta ry on ilmoittanut tilaavansa lehden edelleen jäsenilleen.
Lehden taustalle perustettu uusi kustannusyhtiö etsii vielä lisää piensijoittajia. Vapun alla hyvin alkanut osakeanti päättyy toukokuun lopussa. Lehden päätoimittaja ja samalla myös Akilles kustannuksen toimitusjohtaja Sari Virtanen uskoo yhtiön kasvuun. ”Sateenkaariväkeä on tutkimusten mukaan kuutisen prosenttia, ja Z-lehti on ainoa heille suunnattu suomalainen media", toteaa Virtanen. Esimerkiksi muissa pohjoismaissa ilmestyy useita markkinavetoisia sateenkaarikansalle suunnattuja lehtiä.
Kohderyhmän markkina-arvo on huomattu varsinkin niiden ilmoittajien keskuudessa, jotka etsivät pienien kohderyhmien ja myönteisten mielikuvien kautta näkyvyyttä. Z-lehden ilmoitusmyynti on lisääntynyt viimeisen kolmen vuoden aikana lähes 50 prosenttia.
Seuraava Z-lehti ilmestyy Helsingin Pride-festivaaliviikon alla, kesäkuun 14.
Lisätietoja:
Sari Virtanen, päätoimittaja
Akilles kustannus Oy
Puh. 040 - 5583 480
Email sari.virtanen(at)z-lehti.fi
Heh. Millähän perusteella Z-lehti on "ainoa sateenkaariväelle suunnattu suomalainen media"?
"Heh. Millähän perusteella Z-lehti on "ainoa sateenkaariväelle suunnattu suomalainen media"? "
Mitäs muita niitä on, ellei internetiä lasketa mediaksi?
Kiitos Juhanille viestin laittamisesta näkyviin.
Onhan netti media siinä missä tv, radio ja lehdetkin. Oikeampi ilmaisu olisikin ollut "ainoa printtimedia".
"Onhan netti media siinä missä tv, radio ja lehdetkin. Oikeampi ilmaisu olisikin ollut "ainoa printtimedia". "
Totta höpäjät.
Ööö... "julkaisu"? Onko webbisivu "julkaisu"? Ei.
Miksi se ei olisi julkaisu? Vanha julkaisun sanakirjamääritelmä (Kielitoimiston sanakirjassa) on "(useina kappaleina) julkaistu kirjallinen tuote".
Näitä määritelmiä joudutaan tuon tuostakin tarkistamaan, kun toimintaympäristö ja tekniset mahdollisuudet muuttuvat koko ajan.
Minusta uutisluontoinen verkkosivusto kuten esimerkiksi ranneliike.net on hyvinkin 'julkaisu'. Sitähän toimitetaan pitkälle samalla tavalla kuin paperille painettavaakin mediaa. Uutiset kirjoitetaan, kuvitetaan ja 'julkaistaan' tiettynä ajankohtana, ja sen jälkeen ne ovat 'tilaajien' eli sivuston lukijoiden käytettävissä, yhtä monena 'kappaleena' kuin julkaisun näytölleen lataavia käyttäjiä on. Lisäksi jutun voi milloin tahansa tulostaa paperille. Ja tekijänoikeudet suojaavat netissä julkaistua tekstiä aivan samalla tavalla kuin painettuakin sanaa. Samoin vastuu sisällöstä koskee myös nettijulkaisun tekijää.