Ulkomaiset homoavioliitot eivät laillisia UK:ssa

Lisää:
» Britannia pitää ulkomaista homoavioliittoa rekisteröitynä parisuhteena

  • 1 / 8
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 31.7.2006 18:38
Näin päätti Englannin korkein oikeus.

Naispari, joka oli elänyt Kanadassa ja mennyt siellä paikallisen lain mukaan avioliittoon, muutti Englantiin. Englannissa heidät määriteltiinkin rekisteröidyssä parisuhteessa eläväksi pariskunnaksi.

Englannissa, kuten Suomessakin parisuhdelain ja avioliittolain välillä on vain vähäisiä eroja. Pariskunta piti kuitenkin syrjivänä sitä, ettei heidän avioliittoaan hyväksytty sellaisenaan Englannissa ja veivät asia oikeuteen.

Korkeimman oikeuden perheasiain osaston johtaja teki kielteisen päätöksen asiassa. Hän totesi, että avioliitto on vanhan määritelmän ja hyväksynnän kautta miehen ja naisen välinen liitto, jonka tarkoituksena on lasten tuottaminen.

”Uskomus, että tämän kaltainen suhde [heteroavioliitto] on juuri sellainen, joka parhaiten tukee vakautta hyvin säädellyssä yhteiskunnassa, ei ole huono taikka vanhanaikainen periaate, joka perustuisi näkemykselle homoseksuaalien poissulkemisesta, väheksynnästä, paheksunnasta tai syrjinnästä”.

Päätöksessä todetaan, etteivät samaa sukupuolta olevien liitot ole vähempiarvoisia [kuin heteroliitot]. Tämä näkyy parisuhdelain sisällössä.

Naisparin oikeusavustaja ilmoitti, että he aikovat viedä asian joko Englannin korkeimpaan oikeusasteeseen, nimeltä Law Lords taikka EU tuomioistuimeen.

*********

Omana kantanani.
Tällä oikeusjutulla on tärkeä ennakkotapauksen luonne. Jos EU:n oikeusistuin tekee naisparin vaatiman myönteisen päätöksen, seuraukset voivat olla varsin merkittävät kautta Euroopan, joissa on jo parisuhdelaki voimassa. Se olisi selvä askel kohden pariliittojen erillisen määrittelyn poistamista.

Juhani

Lähde: 365Gay.com
  • 2 / 8
  • DraamaPsyko
  • 31.7.2006 22:26
Viherjuuri kirjoitti: Englannin korkeimpaan oikeusasteeseen, nimeltä Law Lords

Luullakseni High Court EI ole juurikaan sama asia kuin korkein oikeus (vaikkakin alakansakouluenglannilla ne OVAT sama asia). Kannattaa muistaa että High Courtin päätöksistä voi valittaa kahteenkin oikeusasteeseen (Court of Appeal ja House of Lords).
Lisäksi Law Lords ei ole Englannin korkein oikeusaste, vaan House of Lords, jossa toimivat nämä Law Lords -hahmot.

Kriittisyyttä kehiin vaix miten haluis palstatilaa tai jenkki-ihainnointia levittää.
  • 3 / 8
  • Public eye
  • 31.7.2006 22:49
DraamaPsyko kirjoitti: "Kriittisyyttä kehiin "...

Niinpä, kriittysyyttä kehiin vaikka olisi kuinka psyko ja draama. Eri valtioiden oikeusasteita ei voi verrata toisiinsa koska suoria vastineita harvoin löytyy. Mielestäni High Court vastaa hyvinkin tuomioistuimena tasoltaan korkeinta varsinaista oikeusastetta, vaikka sen päätöksistä onkin vielä mahdollisuus vedota eteenpäin vaikkapa parlamentin ylähuoneeseen.

Toisin sanoen, herneitä on turha kiskoa nenään horjuvista suomenkielisistä käsitteistä puhuttaessa maallikoille ulkomaisista oikeusjärjestelmistä, koska väärin menee käyttipä mitä suomenkielistä nimitystä tahansa, ellei sitten kirjoita puolen sivun sepustusta siitä, millä tasolla itse asiassa liikutaan. Pääasia että ajatus ja pääasia tulee oikein.

Mitenköhän muuten jenkki-ihannointi liittyy tähän threadiin? Ja kuka on Viherjuuri?

Kriittisyyttä kehiin!
  • 4 / 8
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 31.7.2006 23:16
Sanomassani pyrin siteeraamaan mainittua uutislähdettä kohtalaisen tarkasti.

"The couple's lawyers said Monday that they may take their case to the Law Lords, the highest court in the UK..."

Uutinen koski muuten oikeustapausta Englannissa, ei USA:ssa.

Juhani
en tiennyt etta Canada on osa U.S.A. Meilla taalla menee paljon ulkolaisia naimisiin joka puolelta mailmaa,tietaen hyvi etta liitto ei ole omassa kotimaassaan laillinen niinkuimeilla. Siita huolimatta he haluavat sen tehda. Marriage on kumminkin aina laillinen taalla kun palaavat maahamme , homeland security tunnistaa sen.
  • 6 / 8
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 1.8.2006 7:59
Coco, mielenkiintoinen kommentti sinulta. En saa mieleeni tilanteita, joissa U.S.A.:ssa solmittu avioliitto ei olisi voimassa muissa maissa. Tulee mieleeni vain Las Vegasin pika-avioliitot. Olettaisin niidenkin olevan laillisia. Valtioiden välillä on yleensä voimassa periaate, että toisessa valtiossa solmittu avioliitto on automaattisesti voimassa muissakin maissa. Kanadan samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat sopiva testi, jota Englantiin muuttanut naispari nyt kokeilee. Sehän voisi jopa voida pakottaa kaikki EU-maat hyväksymään rekisteröidyt parisuhteet, kunhan ne on jossakin maassa solmittu.

Valistatko tietämätöntä.

Juhani
Puhutaan straight hetero avioliitoista,ne on voimassa globaalisti,myos Reno Nevada pika divorce, sama juttu. Vain Massachussetts tunnistaa samesex avioliiton ( taisi tulla liikaa kirjaimia,tama keybord on vahan stiff kun kaatui olutta siinen) American Yhdistyneissa Valtioissa. En tieda mita siella EU maissa on menossa, varmaan menevat siihen etta joskus tulee lakiin tama asia. Eiko se ole landmak fight nailla Englantilaisilla naisilla on menossa, jonkun taytyy aloittaa muutosten vyory, meilla tama marriage taistelu tuotti tulosta.
Ainakin tahan asti. Myos same sex lesket saivat korvauksen, elinikaisen pension. Se otti lahes 10 vuotta taistelua.
  • 8 / 8
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 1.8.2006 20:19
Amerikkalaisilla on meneillaan naissa same sex marriage -jutuissa aikamoinen sekasotku. Bush & co puuhaavat taydellista kieltoa perustuslakiin. Nyt nayttaa silta ettei perustuslain muutosehdotus mene lapi. Focus on Family -jarjesto on fokusoitunut homojen etujen kaikkinaiseen vastustamiseen.

Seuraavasta kannasta olen saanut jo amerikkalaisilta turpiini. Katsotaan miten sina reagoit.

Olen sita mielta, etta sateenkaariyhteisolla U.S.A.:ssa on ollut liian kiire. Kaikki tai ei mitaan -vaatimus ei ole ollut minusta kovinkaan viisasta. Yhteiskuntaa olisi pitanyt siella valmistella muutokseen hieman pidempaan, ikaan kuin hitaasti ja hivuttamalla. Parisuhteiden rekisterointi, siis hieman vahemman kuin avioliitto, olisi ollut oiva askel kuten Euroopassa on tehty monessa maassa. Suomessa 90-luvun puolivalissa oli ensimmainen yritys, joka valmisteli tata yhteiskuntaa muutokseen. Silloin ei mennyt lapi, mutta oli siltana toiselle yritykselle, joka sitten onnistui.

Muistan Suomessakin sateenkaari-ihmisten kommentteja, etta kaikki (adoptio-oikeus taydellisena, avioliittonimi, yhteinen sukunimi) on saatava ja heti. Jos sita linjaa olisi ajettu, meilla ei olisi vielakaan kenties yhtaan mitaan.

Amerikkalaiset sateenkaari-ihmiset ovat ajaneet homoavioliittoasian liian vahvasti vastakkainasetteluksi. Ehka se on sen kulttuurin tapa. Paha riitahan siitä on tullut. Amerikka on kovasti matkalla teokratiaksi Iranin mallin mukaan. Sellaiseen malliin homoavioliitot eivat istu. Ilmeisesti siella homoilla on samanlainen paahanpinttyma kuin heteroillakin kauniista ja kalliista haaseremoniasta, joka sitten uusitaan muutaman vuoden valein, kun huomataankin, etta se olikin virheinvestointi.

No myonnan toki, etta kaikki yleistykset Amerikasta ja amerikkalaisista ovat vain mitaton osatotuus koko tuosta osavaltioiden ja ihmisten kirjosta.

Amerikkalaiset voisivat aivan hyvin katsoa mallia briteista. He saivat parisuhdelain suhteellisin vahin vammoin. Nyt odotetaan kuinka tama land mark fight Englannissa etenee.

Coco, oletteko siella edenneet liiaan kovalla vauhdilla homoavioiliittoasiassa?

Juhani