Vaalitulos

Hyvä Tarja! Maalla on edelleen oikeudenmukainen ja inhimillinen presidentti. Meni kyllä niin tiukille että hetken jo pelotti että Niinistö voittaa, kun vaalilautakuntalaisille ei oikein tieto kulje ennen kuin äänet on laskettu ja lähdetään kotiin. Mitä veikkaatte, muuttaako Halonen jotenkin toimintaansa toisella kaudella vai säilyttääkö vanhan linjansa? Äänestystuloksen perusteellahan lähes puolet kansasta olisi kaivannut muutosta presidentin viran hoitoon.
  • 2 / 24
  • Pora-liike
  • 30.1.2006 8:31
"taskuruoho
30.01.2006, 08:23
Hyvä Tarja! Maalla on edelleen oikeudenmukainen ja inhimillinen presidentti. "

Millä maalla?
Tarkoittanet varmaan, että Suomella on edelleen sama vanha pressa, eikä mikään tule muuttumaan...

Nyt voi vain toivoa, että edes tulevissa Eduskuntavaaleissa saadaan positiivista muutosta maan johtoon.
  • 4 / 24
  • Kilttipoika
  • 30.1.2006 14:47
Miten voi suhtautua vakavasti kansaan, joka keikuttelee mielipidettään päivittäin suuntaan ja toiseen? Miten voi olla mahdollista, että äänestäjistä kolmannes ei vielä muutamaa päivää ennen vaalia tiedä ehdokastaan? Miten se valinta mahdettiin sitten lopulta tehdä, tuskin järjellä ainakaan. Muutama kuukausi sitten Halosen kannatus olis 70 %, yhtäkkiä katosi 20 prosenttiyksikköä. Kansa on karjaa, joka menee sinne missä huudetaan.

Omassa taloudellisessa tilanteessani varmasti Työväen presidentti olisi ollut minun etujani enemmän ajava, pienen ihmisen puolesta kuitenkin äänestin sosiaalidemokraatimpaa.
  • 5 / 24
  • Public eye
  • 30.1.2006 14:55
Se, että joku ei kerro kantaansa gallupkyselijälle, ei tarkoita että hän ei kantaansa tietäisi. Itse ainakin kieltäydyn järjestelmällisesti vastailemasta kaiken maailman gallupkyselyihin, koska joku käyttää niiden tuloksia kuitenkin väärin ja gallupeista saatava hyöty on tavallisesti mitätön niiden aiheuttamaan haittaan verrattuna. Oikeat tieteelliset tutkimukset ovat asia erikseen, ja niiden tuloksiinkin voi suhtautua jossain määrin vakavasti.
Ja minä inhottavana luonteena vastaan mielelläni tällaisiin gallupeihin - mutta aivan eri tavalla kuin oikeasti ajattelen. Kuitenkin sen verran johdonmukaisesti, että minua ei hyllytetä... :)

Yleensä olen äänestyspäätöksen tehnyt varsin hyvissä ajoin, mutta tällä kertaa tein päätökseni aika myöhäisessä vaiheessa, kun molemmat ehdokkaat olivat mielestäni melkolailla kelvokkaita. Tasavahvoina - tosin vähän eri asioita edustaen - molemmat olisivat kelvanneet minulle mainiosti.
Onneksi Tarja voitti.ON tosi ärsyttävää,ettei porvaripuoli voi myöntää reilusti tappiota.Sensijaan he yrittävät selittää Niinistönkin olevan voittaja.Typerää.
Tarja Halonen:" me olemme vieneet eteenpäin viestiä siitä, että suomalaisille on paras sellainen maa, jossa ketään ei jätetä, joka on demokraattinen ja sosiaalisesti oikeudenmukainen". Tämä ei pidä paikkaansa. Alueelliset erot sen kuin kasvavat. Bruttokansantuotteesta käytämme edelleen niukasti sosiaali-ja terveydenhuoltoon. Kuinka monta SDP:n presidenttiä meillä on ollut peräjälkeen. Käytännössä tilanne on entisestään huonontunut. Mikä on presidentin rooli?

Halonen jatkaa:"... kannattaa itse päättää, mitä arvoja kunnioittaa äänestyskopissa". Mitä teki SAK?

Pirjo Honkasalo oli kuulemma Ilta-Sanomien mukaan sitä mieltä, että" pohjoisamainen hyvinvointiyhteiskunta on seuraavaksi kuudeksi vuodeksi turvattu". Mitkä ovat presidentin tehtävät?

Tuli selväksi, että SDP kuten ei vasemmistoliittokaan voi omia itselleen työväestöä, mikä kertoo eniten demokratiasta kuin kliseiset heitot. Hyvä niin. Tästä on hyvä jatkaa.
Minua on jo pitkään mietityttänyt sellainen seikka, että miksi päädytään usein lähelle 50/50 tulosta isoissa vaaleissa. Tunnetuimpana esimerkkinä Bushin arpominen ensimmäiselle kaudelleen tasatilanteessa. Meillä oli aika lähellä nyt myös tämä tilanne.

Ehkä jos suuri määrä vaaleja pantaisiin yhteen, tämä voi olla väärä havainto. Näköharha saattaa syntyä julkisuudesta. Siltikin olen edelleen sitä ihmettelemässä kuinka usein ollaan lähellä tasapeliä. Olisiko satunnaisuudella osuutensa asiassa. Muistelen kuulleeni, että jos kolikkoa heitetään riittävän monta kertaa, tulos alkaa lähestyä 50/50.

Vilkaisin oman äänestysalueeni lukuja. Täällä äänestysprosentti on yli 90. Äänet jakautuvat selvästi 33/67. Ei siis lähellekään tasapeliä.

Olisiko joku tutkinut tilastotieteitä ja satunnaisuuksia tältä kantilta?

Juhani
Tarjan vaalivalvojaisissa Byggalla oli muiden juhlijoiden seassa huomattavasti homo- ja lesboväkeä. Epäilen, että saulistien bileissä ei vastaava näkynyt. Tämäkin osoitttaa, että sateenkaariväki ei ole hylännyt entistä puheenjohtajaansa.
En ihmettele, koska sosialismi on oma uskontonsa omine liturgioineen ja myytteineen. Kun seksuaalivähemmistöön kuuluvat ovat kokeneet tulevansa ulosheitetyiksi kirkosta, mikä edustaa aitoa uskonnollisuutta, tulee tilalle maallistunut vastine sille. Halonen käytti puheissaan paljon "sosialistiuskovaisen liturgiaa". Hän on tämän uskontonsa "papitar".

Kuka on nykyaikana työläinen ja mitä se hänelle merkitsee?

Niinistö yritti rikkoa myyttiä.
Voi voi, Oskari, nyt meni arvelut ihan metsikköön. Kokoomuksen piireissä on enemmän homoja kuin näköjään moni arvaakaan.
Saulin kannattajilla tuntui olevan tunnetusti lyhyt muisti. Nimittäin Sauli on ollut höyläämässä etuisuuksi juuri pienituloisimmilta ja työväestöltä, joka edustajaksi hän näissä vaaleissa tunnustautui "työväen presidenttinä". Toki "työväkeä" on myös suuripalkkaiset työsopimusperusteiset johtajatkin, joilla on hallintoneuvosto valvomassa toimia. Saulin "työväestö" on keskimääräistä paremmin ansaitsevaa, toisin kuin istuvan ja toista kauttaan aloittavan Tarjan työväestö.

Ote uutispäivä Demarin sivuilta:
""Työväen presidenttinä" itseään mainostava Sauli Niinistö (kok.) ei aina ole ollut järjestäytyneen ammattiyhdistysliikkeen ja työnantajajärjestöjen sopimusten ylin ystävä. Kokoomuksen puheenjohtajana Niinistö esitteli 25.helmikuuta 1995 puolueensa valtuustolle talousohjelman, jossa olisi suosittu erityisesti pienyritysten työllistämistä."

Ja Maikkarin arkistoista:

MTV3 5.12.1997

NIINISTÖN KIRJASTOMAKSUESITYS TYRMÄTTIIN

Kulttuuriministeri Claes Andersson (vas.) moittii täysin käsittämättömäksi valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) puheita, joiden mukaan yleisten kirjastojen ei välttämättä tarvitsisi olla ilmaisia.

Niinistö sanoi Ylen ruotsinkielisen Aktuellt-ohjelman haastattelussa miettivänsä joskus, miksi sairaanhoidosta pitää maksaa, mutta lukemisesta ei. Hän piti rajanvedon oikeutusta kyseenalaisena.

Andersson näkee asian toisin: -Yleiset kirjastot muodostavat suomalaisen sivistystoiminnan perustan. Ne turvaavat jokaiselle kansalaiselle - varallisuudesta ja asuinpaikasta riippumatta - vapaan ja maksuttoman tiedon ja kirjallisuuden saannin. Hallituksen lokakuussa antaman kirjastolakiesityksen mukaan kirjojen, lehtien, videoiden, levyjen ja kasettien lainaus säilyy kuntalaisille maksuttomana.
(STT)

Tällaisen presidentinkö olisimme halunneet?

Arkadas
puolutetta tunnustamaton "vapaa ajattelija"
"Niinistö sanoi Ylen ruotsinkielisen Aktuellt-ohjelman haastattelussa miettivänsä joskus, miksi sairaanhoidosta pitää maksaa, mutta lukemisesta ei. Hän piti rajanvedon oikeutusta kyseenalaisena."

Käsittääkseni kyseisessä haastattelussa oli taas oikaistu mutkia ja kysytty kumman pitäisi ennemmin olla maksullinen: kirjastojen vaiko julkisen terveydenhuollon. Tähän Niinistö oli vastannut pienen pohdinnan jälkeen hänen mielipiteensä olevan kirjasto. Haastattelu sitten kirjoitettiin muotoon: "Niinistö haluaa kirjastot maksullisiksi"

Lisäksi kyllä meitä homoja on kokoomuksen piirissä... Demareissa ei käsittääkseni olla sen homoystävällisempiä kuin kokoomuksessa, mitä nyt Halonen on entinen Setan puheenjohtaja, joka kiirehtii jokaisessa välissä ilmoittamaan ettei hän ole lesbo. Mitä haittaa siitä luulosta voisi olla? Jos joku luulee niin sitten luulee. En edes ymmärrä miksi näitä homoemoja pitää nostaa piikkipaikoille Setassa? No en tuomitse järjestöä johon en kuulu enkä halua kuulua...

Mielestäni Suomen Tasavallan Presidenttin on mielipidevaikuttaja ja mielestäni emme tarvitse herättäjäksi "koko kansan presidenttiä" joka on kaikkien kaveri. Sellaisella politiikalla en ole nähnyt vielä mitään tapahtuvan. Se nyt on vain sillä tavalla, että kun kumartaa yhteen suuntaan, näyttää siinä ******** toiseen suuntaan.

Olisin kaivannut presidentiksi herättäjän, henkilön joka uskaltaa tehdä asioita ja henkilön joka ymmärtää taloudesta.

Nyt minulla ainakin on varaa purnata seuraavat kuusi vuotta.

Kärjistäminen on muuten vahvin ase.
"Alexis
30.01.2006, 16:00 Helpommin SDP tai Vasemmisto on työväen ominut kuin Sauli Niinistö."

Demarit ovat onnistuneet luomaan maahan ikiliikkujan: Pidetään kansa köyhänä niin ne valitsevat valtaan ne samat vasemmistolaiset jotka pitää tämän kansan köyhinä.
Kokomustille teollisuuspatruunoille taas köyhä kansa tuo halpaa/ilmaista työvoimaa.

Sale ja Tarja ovat kovin kaukana prekariaatista.
JuhaniV kirjoitti: "Olisiko joku tutkinut tilastotieteitä ja satunnaisuuksia tältä kantilta?"

Onko joku hakkeroinut pääsyn tilillesi vai oletko muuten vain ja ihan itse jäädyttänyt oikeakielisyyden? Koskaan en ole vastaavaa kieliopillista vihreemäärää sinun, Juhani Vee, teksteissäsi tavannut.

Mitä itse keskustelunaiheeseen tulee: en voi käsittää, miksi Suomen presidentin henkilöllisyys herättää tällaisia intohimoja. Nykyään kyseinen pesti on silkka seremoniallinen pakaste, johon haaskataan kohtuuttomasti rahaa ja voimavaroja. Oikeasti on yksi v-un lysti, kuka siellä Mäntyniemessä meidän laskuumme gourmet-aterioita ilmaan pieree.
Presidentti on kuitenkin symbolinen keulakuva poliittisen hallinnon suunnalta kansalaisiin päin ja vastaavasti Suomen symboli ja edustaja ulkomaiden suuntaan. Siksi pidän tärkeänä sitä, että tuo keulakuva edustaa sellaisia arvoja ja painotuksia kuin toivon valtionhallintoomme ja valtioomme liitettävän.

Muuten, ohi itse asiasta, mikä mahtaa olla tuon japan edellisen allergiareaktion aihe? Onko se enemmän kirjoittaja kuin kirjoitettu teksti? Piti aivan uteliaisuudesta lukea uudelleen JuhaniV:n puheenvuoro, kun siinä piti niitä virheitä niin tuhottomasti oleman. Rehellisesti sanoen en löytänyt yhtään. Lauseet oli muotoiltu hieman vapaasti ja puhekielenomaisesti, kuten tällaiseen nettikeskusteluun oikeastaan kuuluukin, mutta mitään järisyttäviä oikeakielisyysvirheitä en onnistunut usein kovin herkästi reagoivilla silmilläni havaitsemaan.
Hyvä on, Public eye. Täältä pesee.



Minua on jo pitkään mietityttänyt [sellainen seikka, että miksi päädytään <- kömpelöä kieltä, paremmin: miksi päädytään] usein lähelle 50/50 [tähän yhdysviiva] tulosta isoissa vaaleissa. Tunnetuimpana esimerkkinä [verbi puuttuu] Bushin [arpominen <- tökerö asiavirhe - ei Bushia mihinkään arvottu] ensimmäiselle kaudelleen tasatilanteessa. Meillä oli [aika lähellä nyt myös tämä tilanne <- ontuva sanavalikoima, paremmin: meilläkin tällainen tilanne oli lähellä].

[Ehkä <- pois] jos suuri määrä vaaleja pantaisiin yhteen, tämä [voi <- voisi] olla väärä havainto. [Näköharha saattaa syntyä julkisuudesta <- Just joo. Tässä lauseessa ei ole mitään sisältöä.] Siltikin [olen edelleen sitä ihmettelemässä <- pompöösi kielikuva, paremmin: Silti ihmettelen] [pilkku] [kuinka usein ollaan lähellä <- paremmin: miksi olemme niin usein] lähellä tasapeliä. Olisiko satunnaisuudella osuutensa asiassa [tähän kysymysmerkki]. Muistelen kuulleeni, että jos kolikkoa heitetään riittävän monta kertaa, [tulos alkaa lähestyä 50/50 <- tämä ei ole suomea, joskin kyllä tehokasta oman äidinkielemme raiskaamista.]

Vilkaisin oman äänestysalueeni [lukuja <- raamattupiirissäkö kävit? Tässä asiayhteydessä pitäisi kertoa, mitä lukuja kävit tiirailemassa.] [Täällä <- missä? Ei riitä, että ilmoitat asuvasi jossakin tällä, sillä jokainen meistä asuu jossakin täällä. Ole konkreettisempi.] äänestysprosentti [on <- oli] yli 90. [Äänet jakautuvat selvästi 33/67 <- Aivan älytöntä kökkökieltä. Skarppaa]. [Ei siis lähellekään tasapeliä <- Tasapeli ei täällä ollut lähelläkään].

[Olisiko <- paremmin: onko - konditionaali on tässä väärä] joku tutkinut tilastotieteitä ja satunnaisuuksia [tältä kantilta? <- Anteeksi, miltä kantilta?]


Tuossa ei edes ole tarpeeksi korjauksia.
Voi hyvä luoja...

Kiitos japa päivän, ellei viikon, parhaista nauruista. Toimitko jossain kirjankustantamossa oikolukijana vai oletko peräti ainekirjoituksen opettaja? No, töitä piisaa jos netin keskustelupalstoja aiot omistautua tuolla tasolla sörkkimään. Kaikki muutko puheenvuorot esim. tässä ketjussa olivat sitten tällä tasolla moitteettomia?
Ääh, olin vaan pahalla tuulella. Tosi lapsellista käytöstä, siis minulta. Toisinaan JuhaniV:n itsetietoisuus vain keittää yli ja tuntuu, että jotenkin pitää näpäyttää takaisin. Tein siis niin, vaikkakin naurettavalla tavalla.

Hullunkurisinta on, että kyllä, oikoluen(kin) työkseni.

Nyt esirippu kiinni, kiitos ja anteeksi.
1995 Tarja Halonen oli myös sen hallituksen ministerinä ja myös niiden päätösten takana, jotka on laitettu Niinistön "piikkiin".
"1995 Tarja Halonen oli myös sen hallituksen ministerinä ja myös niiden päätösten takana, jotka on laitettu Niinistön "piikkiin". "

Joo, muttei valtiovarainministerinä tai muunakaan sellaisena ministerinä, joka olisi noista asioista päättänyt.
no,oli mieten oli, kansa on saanut demokraattisella äänestyksellä sen mitä on halunnut... Näin se demokratia vain toimii (kuten jälkipelikin). Olihan se vuosikymmeniä sitten tuolla Punaisen Torin reunallakin demokratia... yksi päätti ja muut tottelivat...
se siitä punaisuudesta...

Kas kun kukaan ei ole kuningasta tähän vanhaan kuninkaallisten alusvaltioon ollut aikoihin puuhaamassa...