Vuoden huiput

 • 1 / 10
 • Juksteri
 • 10.12.2005 14:55
Vuosi lähestyy loppuaan ja kohta on tilinpäätöksen aika. Ranneliikkeessä/Lepakkolaaksossa on ollut vuoden aikana paljon erilaisia keskusteluja. Mikä niistä on jäänyt erityisesti mieleen? Mikä on ollut hyvä, hauska, hyödyllinen tai mielenkiintoinen aihe, josta on syntynyt rakentava ja positiivinen keskustelu, ja jonka takia on halunnut palata takaisin lukemaan lisää tai osallistumaan? Itse aloitetut aiheet ovat tietenkin niitä kaikkein parhaimpia, mutta jos ne jätetään pois, minkälainen lista silloin syntyisi?

Selasin keskusteluja ja arkistoa ja tässä oma listani. Ensin vähän vakavampia yhteiskunnallisia aiheita:
- Teinien hirttäminen homoudesta Iranissa
- Homoille oikeus luovuttaa verta
- Tasa-arvoa kannattava lehdistö?

Iltaelämän käytännön järjestelyjä:
- Onko hetero naiset homobaareissa ok?
- Savuton vai ei savuton

Vuoden positiivinen kehitys:
- Lahteen jotain elämää!!!

Arkielämän preferenssejä:
- Vasta vai vihta?
- Leivänpäälliset ja fetajuusto
- Paras jäätelö ??
Lisäys:


***Vuoden floppi***

Kaikkien Juhani V:n aloittamien keskustelujen kääntäminen henkilökohtaiseksi Juhani V -dissaukseksi sen sijaan, että keskusteltaisiin aiheesta.
Ehdottomasti vuoden floppi!!!!!!!!
Olen Japan kanssa aivan samaa mieltä ja lisäisin tähän että äänestän Vuoden Ihannaimmaksi ihmiseksi JuhanV:n.
Minusta kaikki keskustelut mitä esim JuhaniV on aloittanut ovat olleet järjestäen tärkeitä, ispiroivia, ajatuksia/elämän ohjeita antavia, muuten vaan niin ihanan "vaaleenpunaisia" että.... Ilman meidän Jussi ei olisi Ranneliikettä.
Ja niistä muista aiheiden tärkeydestä en oo niin varma.
 • 4 / 10
 • Pojotor
 • 10.12.2005 18:09
Kylläpäs Esko taas yllätti. Nyt meitä kaikkia innokkaita kirjoittajia taas naurattaa, kun meillä onkin joukossamme tuollainen vitsiniekka. Aina paras. Sutkautus naulan kantaan ja tosi tuore näkökulma kaiken päälle. Etkö sä nyt perkele voi tukkia turpaasi, jos ei ole *asiasta* jotain sanottavaa? Kaikki tietokoneet on varustettu näppäimillä, joilla saa soudettua sellaisten viestien yli, jotka eivät itseä kiinnosta.
Nahkahousujen hankinta myös jakaa mielipiteitä.

Lahdesta on tullut myös keskusteluja Tasa-arvoa kannattavan lehdistön ansiosta.

Entä Mixei Tampereella?

Kestoaihe on ollut myös Kirkosta eroaminen ja SPR:n veripalvelu.
Pojotor, olen perin hämmästynyt asenteestasi, varsinkin näin vuoden lopulla...ztot, zot.
Minusta annoin oman mielipiteeni asiaan ja jos se närästää sinua pahasti niin suosittelen lämpimästi erän viisaan miehen(?) sanoja.....
"Kaikki tietokoneet on varustettu näppäimillä, joilla saa soudettua sellaisten viestien yli, jotka eivät itseä kiinnosta."
Chill out!
 • 7 / 10
 • JuhaniV
 • JuhaniV
 • 10.12.2005 19:47
Pandakan avaama keskustelu "Tasa-arvoa kannattava lehdistö?" saa minun ääneni eniten vaikuttavana, mielenkiintoisena ja asiallisena keskusteluna tänä vuonna.
Juhani
Vuoden valopilkkuja oli tämän areenan löytyminen :)

Mieleen jääneitä keskusteluja mm. Patmos vs. WorldPride, lesbo-sanasta käyty ketju ja Tasa-arvoa kannattava lehdistö. Plussana että oopperastakin on päässyt vaihtamaan mielipiteitä
 • 9 / 10
 • Annu-Mari
 • 14.12.2005 10:38
Vuoden surulliset asiat täällä:
Ensimmäisenä tulee mieleen parin kirjoittajan lopettaminen täällä. Se harmittaa. Syyt ovat selvät.
Toisena kohtana muutamien kirjoittajien huono käytös, tekisi mieli kysyä, ovatkä nämä kirjoittajat myös ihmisinä huonostikäyttäytyviä, suurisuisia, herjaavia olentoja vai purkavatko he patoutumiaan kirjoittamisen kautta? Kirjoittajia en lähde luettelemaan.
Kolmas surullinen asia: kuinka moni onkaan yksin.
Neljäs surullinen asia: toisen ilonaiheista ei osata iloita tai iloisista asioista puhutaan harvoin vaan tarkoituksella pitää vääntää teema negatiiviseksi.
Viidentenä:Toisten mielipiteiden pilkkaaminen. Jos tietyt kirjoittaja ilmestyy niin heti ovat rakit haukkumassa. Ettekö te aikaihmiset osaa käyttäytyä?
Kuudentena: ulkopuolisten eli heterojoukkoihin kuuluvien suvaitsemattomien ääripäiden meitä lesboja homoja loukkaavat ja tarkoituksella ärsyttäviksi muokatut kirjoitukset. Lue tarkasti, toistan vielä: tarkoituksella loukkaavasti ja ärsyttäväksi muokatut kirjoitukset. Kirjoittajia en lähde luettelemaan.

Ilonaiheet täällä:
+ Monen nuoren "vapautuminen", "comingautti", kysymysteemat mitä ja miten pitäs tehdä. Moni auttoi.
+ Moni on auttanut pulassa, ongelmien kanssa painivia siskoja ja veljiä.
+ Iloiset ketjut esim. sellaiset gallupit.
Jos äänestettäisiin parhaimman vaikutuksen tehneestä keskustelijasta, ääneni saisi pandaka, jonka keskustelunaloituksia ja kommentteja tässä ollaan jo kiiteltykin.