Tampereen kuntosalit

  • 1 / 6
  • Muuttolintu
  • 23.10.2005 16:41
Olen kuukausi sitten muuttanut työn perässä tampereelle.
Olen käynyt tsekkaamassa muutaman kuntosalin mm. hinnat, pukkarin ja salin siisteyden, laitteet. Vielä en ole päättänyt minkä salin asiakkaaksi ryhtyisin. Osaako kukaan neuvoa millä salilla on hyvä ja välitön meininki ja ehkäpä jokunen meikäläinenkin siellä kävisi treenailemassa.
Aivan sama minulle onko keskustassa vai lähiössä, koska käytän firman autoa myöskin vapaa-aikoinani.
  • 2 / 6
  • vilhelmi
  • 24.10.2005 23:04
GoGo on ihan jees paikka. Varsinkin se Hämeenkadun GoGo City on hyvässä kunnossa -- noin vuoden vanha ja tosi siisti sali.
  • 3 / 6
  • Gymi
  • 25.10.2005 12:13
Kyllä minä uskon, että jokaisella salilla on suht ok meininki ja kaikki mahtuvat mukaan. Tietysti sitä aina välillä kuulee jotain homoherjaa sivukorvalla, mutta se nyt vain on sitä salien urostelumeininkiä eikä sitä mielestäni tarvitse ottaa kovin vakavasti.

Kannattaa tosiaan kiertää ja vertailla ja ottaa huomioon omat tarpeesi. Ihan turhaa tavallaan maksaa palveluista, joita ei itse käytä. Turha siis esim. mennä paikkaan, jonka spinning- , jumppa ym. tarjonta on kattavaa, jos et itse niitä tarivtse. Minua myös vähän vierastuttaa kaikenmaailman "ylimääräinen" toiminta siinä salin yhteydessä, koska mistäpä muusta niidenkin palkka saadaan kuin jäsenmaksuista. Kahvitella voin kotonakin enkä myöskään tarvitse ketään vastaanottamaan minua, kun tulen intoa puhkuen nostamaan rautaa.

Osassa paikoista on siirrytty jäsenyyteen, jossa maksat ensin jäsenmaksun ja päälle kk-maksun, jälkimmäinen yleensä suoraveloituksena tililtäsi ja taukojen pitäminen tämän takia usein vaikeaa. Tästä on kait kuluttajaviranomaiset parhaillaan vääntämässä kättä klubisysteemien kanssa.

Tässä nyt muutama paikka, jotka tulevat mieleeni. Muut täydentäkööt listaani.
Mieltymykset ovat subjektiivisia, joten niistä ei kannata kinata tässä.

Atletico suuri (kallis) klubi
GoGo (2kpl) keskihintainen, siisti, vähän kevyen sarjan paikka
PowerHouse isoja miehiä, ei pahanhintainen
Elixia iso, taitaa olla klubijäsenyys, ei ihan halpa
SteelBody, iso, hyvä hinta-laatusuhde, rento, vaikea löytää.
Albatrossi, Tullintorilla, vähän pieni, täynnä kotirouvia :-)

Katso keltaisilta sivuilta tai Tamperelaisesta. Kierrä ja vertaa.
  • 4 / 6
  • Naisnäkökanta
  • 25.10.2005 17:48
Itse käyn Wolfilla. Keskeinen sijainti. Hinta kohdallaan. Siisti. Laitteet toimivat ja mikäli eivät toimi, niin nopeesti korjataan.
Hyvä henki treenaajien kesken. Paljon kilpailevia fitnessnaisia sekä kehonrakentajia niin miehiä kuin naisiakin (tasan kaksi).
Muutaman homppelin tiedän jotka käyvät, mutta lisäkseni muita säännöllisesti treenaavia lepakkoja ei ole näkynyt - epäsäännöllisesti kylläkin. Bi-naisia käy.
  • 5 / 6
  • vaeltaja2005
  • 14.4.2006 21:00
Siegessäule on Berliinin homokaupunkilehti. Huhtikuun numerossa on juttua kuntosaleilla käymisestä. Olisi mukava kuulla suomalaisia kokemuksia ja tunnelmia kuntosaleilta .

Kuntoilu tekee kauniiksi ja vahvaksi, mutta se saa aikaan myös ahdistusta. Homot käyvät kuntosalilla, koska he haluavat laihtua. Tom, 39v., mitat 184-94, käy kuusi kertaa viikossa kuntosalilla. Se kuuluu päivärutiineihin. Hän on tarkka painostaan, ja se pitää yllä halua käydä salilla. Hän vihasi koulussa urheilua, erityisesti jalkapalloa. Thomas on poikaystävä, mitat 191-104. Mahtavista mitoista huolimatta on tunne, että hän on liian heiveröinen, jopa hintelä.

Miksi käydään kuntosalilla? Ja löytyykö sitä, mitä etsitään? Nämä pojat etsivät hyvitystä kouluaikoihin, kun heitä haukuttiin surkeiksi raukoiksi. Nyt harjoitellaan niin, että he alkaisivat näyttää voittamattomilta. Samaan tapaan ajattelee amerikkalinen Daniel Mendelsohn, joka on tehnyt kirjan The Elusive Embrace. Hän kirjoittaa homojen ruumiinkulttuurista New Yorkin Chelsean homokortteleissa.. Siellä halutaan kroppa, jolla mieheys saadaan takaisin.

Kroppatietoisuus on ollut mukana Amerikan gay-liikkeessä. 70-luvulla kaikki halusivat olla ”Clone” – klooneja, eli muskelimiehiä tiukoissa farkuissa, kuin yksi Village People –ryhmän jäsenistä. Hyvästä kunnosta tuli yksi homoidentiteetin peruskivi. Erityisesti 90-luvulla oli vahva kuntosalibuumi. Se oli ehkä myös reaktiota AIDSiin ja HIViin. Jotta homoja ei leimattaisi, he halusivat olla vahvoja ja hyväkroppaisia.

Halutaanko olla kuin heteroita

Vielä joitakin aikoja sitten kaikki kuntosalit olivat heterojen hallussa. Siellä kuntoilevat olivat tosi heteroita, kuin härkiä. Nyt kuntoillaan useimmilla saleilla yhdessä, heterot ja homot rinta rinnan. Kuntosalilla päästään lähelle toinen toistaan. Kun kadulla turkkilaisnuori hakkaa homon, kuntosalilla annetaan taustatukea ja keskustellaan ravinoasioista.

Mutta ketkä jäljittelevät keitä? Homot heteroita vai heterot homoja, kun he näkevät hyväkroppaisten metroseksuaalien pitävän huolta kropastaan. Tällä hetkellä heterokuntoilijan suihkussa tuntee siitä, että hän on ajanut liki kaikki karvat pois, kun taas homoilla karvat ovat palaamassa takaisin. Suihkussa näkee, miten heteroiden ja homojen roolit ovat vaihtumassa. Niin myös salissa eri välineillä: homot seuraavat syrjäsilmällä heteroita ja heterot ovat alkaneet seurailla homoja. On tärkeä vertailla itseä toisiin, ihan niin kuin nuorempana salaa vertailtiin suihkun alla kaluja.

Tärkeämpää kuin homous tai heterous on kropan harjoittaminen. Kuntosalilla heteron on ilmeisesti helpompi hyväksyä homo.Kaikki homot eivät ole kampaajia tai feminiinisiä. Urheilussa heteroiden on pakko myöntää, että jotkut homot ovat maskuliinisempia kuin he itse.

On sellaisiakin kuntoklubeja, joissa miehet haluavat olla tosi machoja. Vankkarakenteisia laitteita, tuoksuu hiki. Kaljupäitä, tautoituja miehiä. Siellä käy myös homoja. Amerikkalainen kirjailija Leo Bersani vierastaa tätä mieskuvaa. Kirjassaan Homos hän kuvaa näitä miehiä. Kun he etsiät miehuuttaan, he haluavat samaisua vihamiehiinsä.

Vartalo taideteoksena

Felix, yksi kuntosalin asiakas, sanoo, että kuntosalivartalo on taideteos, eräänlainen koriste. Lihakset eivät ole työkaluja tai aseita, vaan ne on tarkoitettu katsomiseen ja tarttumiseen. Felix sanoo harjoitelleensa 10 vuotta, eikä tiedä, miten käyttäisi lihaksiaan salin ulkopuolella. Lihaksista vartaloa ihaillaan. Se asetetaan esille kuin naisen vartalo länsimaisessa kulttuurissa. Diskossa muskelimiehet näyttelevät mielellään rintalihaksiaan ja nännejään. Yksi valmentaja sanoo, että muodit vaihtelevat. Aikaisemmin oli muodissa kiinteä peppu, sitten hauikset ja nyt vahvat käsivarret.

Tyhmiä vai viisaita

Joskus sanotaan, että muskelimiehet ovat tyhmiä. Käydään tutkimassa asiaa Prenzlauerbergin kaupunginosassa kuntosalilla. Klo 17-20 on kiireisin aika. Neljä miestä baaritiskin takana tarjoilee kuntojuomia. Kukaan ei puhu mitään. Voisi luulla, että muskelimiehet todella ovat tyhmiä. Mutta se on harhaluulo, jolla on historialliset juuret. Ennen lihaksikas mies oli työläinen, ja koulutettu hintelä kulki puvussa. Moni piti lihaksikasta työläistä hyvänä rakastelussa.

Nykyään on toisin. Nimenomaan koulutetut kuntoilevat, heterot ja homot. Se on osa uraputkea. Siihen investoidaan. Monet tulevat mainonnan ja uuden talouden aloilta. Hyvästä vartalosta on tullut statussymboli. Hyvä vartalo vatii paljon tahdonvoimaa mutta myös rahaa, sillä esim. sopiva ravinto maksaa.

Onko se narsismia

Kuntosalit välkehtivät. On peilejä ja valaistusta. Se on kuin näyttämö teatterissa. Harjoitellessa keskitytään omaan kuvaan, iPod korvilla. On kyse yksilöharjoittelusta. Kuitenkin tutkimusten mukaan sosiaalinen kontakti on tärkeä syy lähteä salille. Tomin mielstä on tärkeää kerran päivässä lähteä ulos muiden samalla tavalla ajattelevien joukkoon. Laiteharjoittelun välillä on aina vähän aikaa smalltalkille. Mutta ei turhan pitkään. Kuntosali on monelle nelikymppiselle kuin kapakassa käynti. Ennen mentiin kapakkaan, nyt kuntosalille. Ennen kolme euroa meni kaljaan, nyt kuntojuomaan. Salilla kaikilla on sama kiinnostuksen kohde. Monelle homolle käynti salilla onkin jännittävämpää kuin kapakassa käynti. Ja se on realistisempi paikka tavata uusia miehiä, kuin mennä internetin chatti- ja kontaktipalstoille.

Syntyykö siellä seksiä

Laitteiden lisäksi kuntosalilla on pukuhuoneet, suihkut ja sauna. Se on uudenlainen kontaktipörssi. Yksi ohjaajista tuumii, että osa homojen kuntosalikiinnostuksesta johtuu varmaan siitä ,että tarjolla on treenattua lihaa. Mutta satunnaiset seksikontaktit kuntoilun jälkeen eivät ole probleemattomia,, koska salilla tavataan yhä uudelleen. Internetissä voidaan entinen seksikumppani blokeerata pois.

Monet kuntosalit keskittyvät hyvän olon tuotamiseen. On tuoksukynttilöitä ja new-age-musiikkia. Tavoitteena on ”Wellness”, eräänlainen henkinen ja fyysinen tasapaino. Myös monotoninen laiteharjoittelu voidaan nähdä mielen harjoituksena. Se on kuin meditaatiota. Kuntoillessa on tärkeä pitää mielessä, että se ei ole vain ruumiin harjoitusta. Täytyy vähän miettiä, mitä haluaa. Jos haluaa olla vain yhä lihaksikkaampi, se alkaa jo muistuttaa bulimiaa. Ryhmässä kuntoileminen auttaa pysymään maan tasalla.
  • 6 / 6
  • tamperelainen
  • 6.11.2014 12:28
Hei,

Etsin kuntosaliseuraa. Nainen, mies, muu, ihan sama.
Käyn Actic-kuntosalilla.