YK tuomitsee maat, jotka koronapandemian varjolla heikentää hlbti-vähemmistojen asemaa (juttukommentit)

Irakissakin iranmielinen, radikaali shi'ialainen uskontojohtaja taas on syytellyt homoja coronasta, ihan kuten Lähi-idässä, Ugandassa jne. pastoritkin, ja rabbit - mutta iso joukko irakilaisia myös kritisoi häntä.

https://www.middleeasteye.net/news/coronavirus-iraq-muqtda-sadr-covid-19-same-sex-marriage

https://fi.wikipedia.org/wiki/Muqtada_al-Sadr

Hän johti taannoin sekä isänsä perustamaa hyväntekeväisyysjärjestöä, että myös shi'ialaista militiaryhmää, Mahdi Army, joka taisteli Usa-liittouman Irak-miehitystä vastaan, sekä sittemmin puoluepolitiikassa, Irakin köyhemmän shi'ialaisväestön kannattamien sadrinistien johdossa. Kyseinen militia sitten ennen isis-sotaa ja senkin aikana jahtasi homoja Irakissa.

Hän on ollut mukana politiikassa ja oli Irakin viimeisten parlamenttivaalien yksi voittajista (oli tosin vaaliliitossa Irakin kommunistipuolueen kanssa, josta Iran ei tykkää yhtään). Hänellä on suuri kannattajajoukko ja myös suuri joukko irakilaisia pitää häntä "mielenvikaisena".

Corona-pandemian alettua Irakissakin hän piti shi'ialais-moskeijoissa Etelä-Irakissa joukkorukouksia, mitä kritisoitiin voimakkaasti. Irakissa tosin korona ei ole ryöstäytynyt käsistä niin kuin Iranissa, Venäjällä ja eräissä Länsimaissa on tapahtunut.

Irakissa on ollut aika suorasukaista keskustelua viimeiset vuodet(kin). Viime syksynä hän pyrki Irakin kansalaismielenosoittajien joukkoon kannattajineen, mielestään suojelemaan mielenosoittajia, mutta mielenosoittajat sanovat hänelle että "painu arkussa Iraniin ja pala siellä" ja ajoivat hänet pois. Irakin mielenosoittajathan haluavat kaikki uskonnot pois politiikasta, eli sekularismia maahan.

Seksuaalivähemmistöjen tilanne Irakissa on ristiriitainen. Saddam Husseinin valta-aikaa homoja ei niin suuressa määrin vainottu kuin Usa:n 2003 miehityksen jälkeen, jolloin dispatiat "länsimaisuutta" vastaan kärjistyivät. Irakin laista kuitenkin poistettiin homotuomiolaki, mutta maan laissa on rikollista sekä esiaviollinen (ja alle 18-vuotiaitten) että avioliiton ulkopuolinen seksi - eli laillisesti siis seksuaalivähemmistöjen ihmiset eivät voisi rakastella lainkaan, kun eivät voi avioitua.
Lisäksi Irakin kristittyjen ja muslimien ja sekulaarimpienkin keskuudessa jylläävät heimokunta-tapatuomiolait, joiden nojalla seksuaalivähemmistöön kuuluva voidaan 5 todistajan myötä heimoneuvoston päätökselle karkoittaa perheestä ja heimokunnasta (ja päätös sisältää lauseen, että "tuomitun veri on vuodatettu heidän silmiensä edessä") ja päätös saatetaan, jaetaan tiedoksi myös uskontokunnan muille klaaneille. Nuo klaanilait ovat käytössä Irakissa sekä kristityillä (joiden johtajat ovat homoista kutakuinkin samaa tuomitsevaa mieltä kuin ortodoksien ekumeeninen patriarkkakin Konstantinopolissa) että muslimeilla. Niiden perusteella tehtyistä tuomioista on turhaa valittaa Irakin viralliselle oikeuslaitokselle.

Seksuaalivähemmistö-ihmisille sekä Irakin äärimielisten pappien ja imaamien julistukset, että heimoneuvostojen päätöksen saattavat olla myös potentiaalisesti ikäviä, jopa vaarallisia, koska heimokuntiin kuuluvat jotkut muut pakolaiset saattava ikävä kyllä myös ottaa noita viha- ja tuomiopuheita todesta.

Sitten tosin Irakissa on myös paljon ihmisiä, sekulaareja ja ateisteja ihmisiä, jotka eivät katso seksuaalivähemmistöjen ihmisten vainoamista yhtään tarpeellisena.

Saa sitten nähdä, miten laajalti vaikuttaa erään marokkolaisen transsukupuolisen henkilön faneineen käynnistävä pakko-outtaamis-kampanja, eli paljastaa hlbtiq-some-applikaatioista ihmisiä.
https://www.pinknews.co.uk/2020/04/18/morocco-gay-men-terror-naofal-moussa-sofia-talouni-ltrans-woman-outed-gay-dating-apps/
Hän asuu itse Turkissa, joten muissakin maissa kuin Marokossa pelätään gay-somessa hänen ja faniensa toimia ja sitä, leviävätkö ne muidenkin pahaksi harrastukseksi.