USA: Pete sekoittaa demokraattien vaalikuvioita (juttukommentit)

Olisikohan Pete Buttigiegsta uudeksi JFK:ksi? On nuorekkuutta, ulkomuotoa ja muitakin piirteitä, joita JFK:llä oli aikoinaan.
  • 2 / 11
  • Public eye
  • 7.2.2020 14:21
Petellä on potentiaalia olemalla monessa mielessä mahdollisimman kaukana ilmeisestä vastustajastaan, jos tulee valituksi Demokraattien ehdokkaaksi syksyn vaaleihin. Trumpia vastaan on kehittynyt niin paljon patoutunutta inhoa, että jos tämä kansanosa saadaan aktivoiduksi taistelemaan itsensä uurnille, alkaen Yhdysvaltojen mutkikkaasta äänestäjäksi rekisteröitymisprosessista, hänellä voi olla yllättävänkin hyvät mahdollisuudet. Pete ei myöskään ole liian vasemmistolainen, joten hänen maltillisuutensa saattaa jopa saada osan keskitien republikaaneista valitsemaan hänet mieluummin kuin puolueensa oman ehdokkaan.
Akilleen kantapäänä ovat latinot ja mustat sekä muut kansan syvien rivien hartaasti uskonnolliset piirit, joihin Peten on pystyttävä vetoamaan homoudestaan "huolimatta". Uskonnolla on Yhdysvalloissa täältä katsoen ruohonjuuritasolla yllättävän suuri merkitys etenkin muissa kuin pitkälle koulutettujen kansalaisten piireissä.
Ja koulusivistystäkin hankkineet muistavat joka yhteydessä korostaa kristillisyyttään, vaikka heillä se on enemmän tapauskovaisuutta kuin syvällisempää vakaumusta. Myös Pete on julistautunut "syvästi uskonnolliseksi", mutta hänen on saatava suuri osa kansasta vakuuttuneeksi siitä, että miehen kanssa naimisissa oleva mies kelpaa Jumalalle siinä kuin vaikkapa avoimesti rietasteleva ja rienaava Trump.
Muistaakseni tuo edellinen haastattelu ei ollut ensimmäinen, jossa kysyttiin että missä kaapissa hänen luurankonsa ovat. Odotusarvo on, että kaikilla ehdokkailla on jotakin salattavaa.

On myös mielenkiintoista seurata, kuinka oman puolueen ehdokaskilpailijat suhtautuvat hänen homoseksuaalisuuteensa ja kuinka alas republikaanit kehtaavat mennä tässä asiassa.
Riippumatta siitä, mihin asti Buttigiegin veto (näissä vaaleissa) riittää, on hän joka tapauksessa "normalisoinut" homoutta lisää hurjan paljon Yhdysvalloissa.
Tuosta kommentista olen vahvasti samaa mieltä.

Hän edustaa sellaista, jopa kiiltokuvamaista persoonaa, joka sopii amerikkalaiseen mielenmaisemaan vallan hyvin. Sen lisäksi hänellä on meriittejä vaikka muille jakaa.
Vastustajat ovat löytäneet Pete Buttigiegin historiasta mustan kohdan. Se saattaa olla hänen suhtautumisensa mustaan väestönosaan. Jo ennen vaaliväittelyssä esille tullutta seikkaa, musta väestö ei näytä luottavan häneen.

Iltasanomien kommentaattori veikkaa, että Buttigiegin matka kohti demokraattien ehdokkuutta saattaa olla pian katkolla esivaalien edettyä yhä useampaan osavaltioon.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006400551.html
Pete Buttigiegin myötätuuli näyttää jatkuvan New Hampshiressa. Ennakkotietojen mukaan Bernie Sanders olisi viemässä voiton, mutta ei millään mahdottoman pitkällä kaulalla.

Iowan äänet ilmeisesti menevät osittaiseen uudelleenlaskentaan sekä Buttigiegin että Sandersin pyynnöstä.
No niin, tulihan se sieltä, eikä kestänyt kovinkaan pitkään. Nimittäin oikeistosta iskettiin demokraattien ehdokas Buttigiegin seksuaaliseen identiteettiin. BBC:n uutisessa todetaan tämän asian nousseen nyt kampanjateemaksi.

Äärikonservatiivinen radiopersoona Rush Limbaugh totesi laajalevikkisessä ohjelmassaan, että Amerikka ei ole valmis siihen, että kolmekymmentäseitsemänvuotias homomies olisi suutelemassa aviopuolisoaan näyttämöllä tultuaan valituksi presidentiksi.

Pew Research -mielipidetutkimuslaitos on saanut erilaisen tuloksen. Sen mukaan 61% amerikkalaisista hyväksyy samaa sukupuolta olevien avioliitot. Kannatus myös kasvaa edelleen.

Amerikan presidentinvaaleissa ja muuallakin valtakunnan politiikassa on vuosien mittaan tullut tavaksi käyttää vastapuolen mustamaalaamiseksi niin likaisia keinoja, kuin vain on löydettävissä.
"Olisikohan Pete Buttigiegsta uudeksi JFK:ksi?"

Toivottavasti ei nyt sentään, eikä uudeksi Harvey Milk.
Sanders näyttää menestyneen Nevadassa. Biden on pitkän matkan päässä kakkosena ja Buttigieg kolmosena.

Sanders on ainakin vielä aatteensa paloa täynnä, eikä ikä näy haittaavan. Kannatuksen taustalla voi nähdä suorastaan kansanliikkeen: ilmiön hurmoksineen. Vaan mitä tapahtuu arjen koittaessa, jos Sanders tosiaan tulee valituksi kohtaamaan Trumpin. Riittääkö virta?