Erään nimimerkin "keskustelut"

Ranneliikkeessä nimimerkki "Voi helvetti" ja aikaisemmin muutamalla muulla tunnuksella, yksi henkilö näkee oikeudekseen alemmuudentuntojensa julkistelun piikittelemällä lähes kaikkea mitä tänne kirjoittelen. Ylläpito näyttää siivoavan hänen purkauksiaan pois minkä ehtii.

Miksi arvelen tuon ihmisen syvien alemmuudentuntojen olevan syynä, on hänen jatkuvasti käyttämänsä termi "besserwisser". Ihmettelen, ettei hänellä tosiaan ole yhtään mitään muuta sanottavaa. Aika erikoinen tapa osallistua.

Tuollainen käyttäytyminen saa minut lähinnä vain miettimään mikä on kirjoittajan ongelma ja millaista apua hän ongelmaansa voisi tarvita. Ratkaisua en ole keksinyt.

Juhani
  • 2 / 14
  • voi helvetti
  • 10.7.2005 21:35
Miten voi olla mahdollista, ettei besserwisser JV tiedäkään minun ongelmiini ratkaisua?
Sitkeä sissi tämä "Voi helvetti". Tänäänkin olen huomannut ylläpidon poistaneen hänen kaksi sanomaansa. Niitä on ollut ehkä enemmänkin.
Juhani
  • 4 / 14
  • voi helvetti
  • 10.7.2005 22:52
Mistäköhän johtuu, että kritisoin vain JV:n kirjoituksia? Se johtuu siitä, ettei näillä sivustoilla ole havaintojeni mukaan toista yhtä itserakasta besserwisseriä.
Ei "voi helvetin" kirjoituksia voi kritiikkinä pitää, ne ovat pelkkää surkeaa ininää.

t. Kari
  • 6 / 14
  • voi helvetti
  • 10.7.2005 23:21
No voi kauheaa! Mitä me syötiin ennen "voi helvettiä"? Näkeehän se jo sokea Paavokin että se kirjoittaa niitä juttujaan ihan vain siksimiksi että sulla menisi aina herne nenuun. Relax, ja älä ota tätä niin kauhean vakavasti sillä tämä on loppujen lopuksi... tjaah, noh arvoikoon jokaine itse mitä... mutta pointtina on että ei kai täällä olla ihan noin tosikkoja, eihän, eikai...?
Jopas tuntuvat arvot olevan ihmisillä sekaisin.

Tässä lyhyessä keskusteluketjussa on mielestäni otettu kantaa siihen, että yleensäkään avasin keskustelun epäasiallisesta käyttäytymisestä. Joku nimittää sitä toisen syömiseksi tai että rauha on rikkoutunut!

Vain Vikkari on kommentoinut varsinaisesti nimimerkin "Voi helvetti" kirjoittelua.

Teen sen havainnon, että toisen suora piikiittely on muka sopivaa, mutta sen esille nostaminen keskusteluun olisi sopimatonta. Ovatpa asenteet kummallisia.

Oletan kuitenkin väitteeni epäasiallisesta kirjoittelusta olevan oikean, koska ylläpito on huomattavan pitkällä ajalla poistellut juuri tuon yhden ja saman kirjoittajan minuun kohdistuneita tuotoksia.

Juhani
  • 9 / 14
  • Hmmmmmmmmm
  • 14.7.2005 18:23
Oikein hymyilyttää tämäkin juttu....Opettaja, opettaja isot pojat kiusaa....
Tulee jotenkin mieleen tv-sarja Simpsonit ja Bartin luokkahuone.
JuhaniV on tämä Martin jonka jokainen sarjaa seurannut varmaan muistaa ja ehkä tämä Voi Helvetti:in rooli menee Nelsoniksi.
Oma käsitykseni tästä keskustelusta on se, että taitaa taas karata mopo käsistä eli pikkuasiasta tulee suurinpiirtein Stalingradin motin kokoinen juttu.

Jotenkin on sellainen tuntu, että suurimmalla osalla on arvot kohdallaan ja käyttäytyminen sen mukaista. Toki ylilyöntejä välillä tapahtuu mutta se pikemminkin kuuluu netin ominaisuuksiin vapaana sanan levityskanavana.
Huumorintaju (tai sen puute, kuten toisaalta tällä kanavalla keskustellaan) joko kukoistaa tai sitten vedetään herneitä hanuriin sen kun keretään. Mielestäni meillä kaikilla tulisi olla sen verran toleranssia ettei ihan kaikesta oteta nokkiin, asian vaan voisi antaa olla... Mitä tähän keskusteluun tulee, niin silloin kun JuhaniV tulee langoille ni jo alkaa säkenöidä...
...no onhan niitä muutama muukin mutta ei tule niin selkeästi mieleen.

Voin olla toki väärässä ja saa sanoa vastaan, en suutu :D
  • 12 / 14
  • voi helvetti
  • 16.7.2005 14:48
Väitän, että jos joka ikiseen keskusteluun täytyy lyöttäytyä mukaan ja olla suuna ja päänä, kaiken tietävänä mestarina niissä mukana, sellaista keskustelijaa saa ja pitää kritisoida. En tosiaan ole täällä ainoa, joka kohdistaa JuhaniV:n kritiikkiä. Mainitu JV vain ottaa sen siten, että vaikka sata olisi hänestä mitä mieltä tahansa, ne sata kyllä ovat väärässä ja hän oikeassa.
Ehkä ensimmäistä kertaa ystävämme Helvetillä on asianpoikasta tekstissään. Olen ihan samaa mieltä: kritisoida saa. Ja jos mielipiteet ovat p:llä alkavasta osoitteesta, kritisoida saa kovastikin. Se missä Helvetti menee hakaan, on, että on eri asia kritisoida - argumentoida, perustella ja väittää toisen olevan väärässä - kuin vinkua ns. paskaa. "Väy väy paska paska" -tyyppiset kommenti eivät juurikaan kiinnosta ketään eivätkä ne vie keskustelua eteenpäin.
Mielestäni Juhanilla on hyviä keskustelunavauksia. Seta ja sen toimintako kuitenkin taustalla mättää?