Helsingissä osoitettiin mieltä muunsukupuolisten oikeuksien puolesta (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • human
  • 31.8.2018 1:16
Mikäs tuossa siis on ongelma?

Muunsukupuolisiksi, ei-binäärisiksi, siis ei-naisiksi, ei-miehiksi itsensä kokevat siis haluavat kuitenkin jotain hormoni- ja leikkaushoitoja itsensä "korjaamiseksi" fyysisesti enempi joko naiseksi tai mieheksi, eli siis binääriseksi?

Tuohan kuulostaa siltä että ei-binääriseksi itsensä kokevat ja määrittyvät eivät haluakaan olla sitä, miksi itsensä kokevat, vaan jotain muuta?

Trans-sukupuolisillahan tuo on selvempää, eli kun he kokevat olevansa binäärisesti toista sukupuolta, kuin mitä fyysisesti ovat, niin haluavat siksi "oikeaksi" sukupuolekseen ... tosin nykyään eivät halua niinkään fyysisesti siksi "oikeaksi" sukupuoleksi, vaan ei-binäärisiksi, päässä yhtä ja kehossa toista sukupuolta.
  • 2 / 3
  • KattiK
  • 31.8.2018 2:38
Muunsukupuolisuus (eng. non-binary) on kattokäsite jonka alle lukeutuvat kaikki sukupuoli-identiteetit jotka eivät ole selkeästi nainen tai mies. Tästä johtuen, myös muunsukupuolisten hoidon tarve vaihtelee laidasta laitaan: on muunsukupuolisia jotka eivät koe ruumiissaan olevan mitään korjattavaa, ja on myös niitä jotka kärsivät ihan samanlaisesta sukupuolidysforiasta kuin binäärit transihmiset. On virhe olettaa että kaikki muunsukupuoliset haluaisivat "enempi joko naiseksi tai mieheksi", muunsukupuolinen voi kokea esim. miesvartalon omakseen vaikkei sukupuoli-identiteetti olisikaan mies, tai muunsukupuolinen voi haluta kehonsa olevan jotain mies- ja naiskehon väliltä jne. Tähän täytyy vielä lisätä se että transpolilla tarjotut hoidot tietysti ovat jakautuneet ikävästi binääriin eivätkä ole koskaan täysin palvelleet muunsukupuolisten tarpeita. Tämä ei ole kuitenkaan estänyt jättäytymästä pois hoidoista kun oma tavoite on saavutettu, ottamasta vain osittainen annos määrätyistä hormoneista jne.
Kesällä juttelin (naiseksi syntyessään määritellyn) muunsukupuoliseksi itsensä määrittelevän henkilön kanssa, joka kertoi että sukupuoleen liittyvä tuntemus tulee lähinnä esiin "ei nainen" -tyyppisesti, ja rinnat tuntuvat asialta, joka ei kuulu kuvaan.