Sateenkaariperheiden vastaisen EU-kansalaisaloitteen epäonnistumiseen liittyvä kantelu hylätty (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • smo
  • smo
  • 19.10.2017 12:25
Aito avioliitto ry on nyt julkaissut tiedotteen pieleen menneen Äiti, Isä ja Lapset (Mum, Dad & Kids) -EU-kansalaisaloitteen tiimoilta ( http://aitoavioliitto.fi/uutiset/kotimaa/tiedote-aiti-isa-ja-lapset-kansalaisaloitteesta/ ).

Tiedotteessa ei kuitenkaan myönnetä omaa epäonnistumista, vaan syytetään Euroopan komissiota.

Aito avioliito ry:n tiedotteessa kirjoitetaan, että "Euroopan Komissio piti jääräpäisesti kiinni tulkinnasta, jonka johdosta eurooppalaiseen kansalaisaloitteeseen tarjottu kannatuksienkeruuaika on teoreettiset 12 kuukautta. Todellisuudessa paljon on tehtävä, että tosiasiallinen aika olisi 12 kuukautta aloitteen rekisteröinnistä. Pelkästään kansalaisaloitteiden online- keruujärjestelmän pystyttäminen sekä tietoturvakysymykset vievät useita viikkoja aikaa".

Nykyisen yksiselitteisen EU-lainsäädännön mukaan vuoden määräaika kuitenkin alkaa siitä hetkestä, kun aloite rekisteröidään. Komissio on ohjeistanut (myös tämän aloitteen taustavoimia) siitä, että tarvittavat järjestelmät voi rakentaa ja hyväksyttää ennen aloitteen rekisteröimisprosessin alkua, jolloin kaikki on valmista heti aloitteen tultua rekisteröidyksi.

Tiedotteessa kerrottiin myös, että aloitteen allekirjoitti Suomessa noin 10 000 henkilöä. Kesäkuun alussa kerrottiin, että esilaskennan mukaan suomalaisia allekirjoituksia olisi ollut 17 000.

Aito avioliitto ry:n varapuheenjohtaja/tiedottaja Sarah Rizzon allekirjoittamassa tiedotteessa todetaan, etteivät he luovuta taistelua, vaan jatkavat vaikuttamistyötä osana laajaa, kansainvälistä ja kasvavaa rintamaa. Samassa rintamassa ovat esimerkiksi Ranskan "La Manif Pour Tous" ja Saksan "Demo Für Alle". Tätä rintamaa ja sen toimintaa käsiteltiin syyskuun lopussa Helsingissä Tutkijoiden yö -tapahtumassa ( http://ranneliike.net/teema/tutkijoiden-yossa-aiheena-hlbti-vahemmistojen-aseman-yhdenvertaistumista-vastustavat-liikkeet?aid=13284 ). Vuoden 2015 alussa Aito avioliitto -yhdistyksen perustamisesta kertovassa tiedotteessa todettiin, että yhteisessä rintamassa on myös yhdysvaltalainen Mass Resistance ( http://ranneliike.net/teema/aito-avioliitto-yhdistys-on-amerikkalaisen-homoja-vihaavan-mass-resistance-jarjeston-haarakonttori?aid=11955 ). Aito avioliitto ry on sittemmin pyrkinyt peittelemään yhteyksiään homovihajärjestöksi luokiteltuun Mass Resistance -järjestöön.