ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Tutkijoiden yössä aiheena hlbti-vähemmistöjen aseman yhdenvertaistumista vastustavat liikkeet

Sami Mollgren • 26.09.2017 18:54 • 6 kommenttia. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • KOTIMAA

Tutkijoiden yö järjestetään perjantaina 29. syyskuuta.
Helsingin yliopiston Tutkijoiden yö -tapahtumassa perjantaina 29. syyskuuta on aiheena mm. Suomessa ja muuallakin toimivat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuutta lasten oikeuksiin ja ydinperheen suojeluun vedoten vastustavat liikkeet.

Helsingin yliopiston verkkosivuilla aihetta esittelevässä artikkelissa nostetaan esiin suomalainen Aito avioliitto -yhdistys, joka samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta käsitelleen keskustelun aikana toi esiin vastustavan kantansa esimerkiksi lauseilla "Aito avioliitto on miehen ja naisen liitto" ja "Lapset ansaitsevat isän ja äidin". Tekstissä otettiin esiin myös Ranskassa toimiva samalla asialla oleva La Manif Pour Tous ja muissakin maissa paikallisesti toimivat järjestöt - ja näiden verkostoituminen.

Tutkijoiden yö järjestetään perjantaina 29.9. yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. Suomessa tapahtumia on neljällätoista eri paikkakunnalla. Tutkijoiden yönä perjantaina 29.9. Helsingin yliopiston ohjelmassa on muun muassa yleisöluentoja ja työpajoja, joiden aiheet vaihtelevat avaruudesta lääketieteeseen ja matematiikasta historiaan. Tapahtumapaikkoina ovat vasta avattu Tiedekulma, Helsingin observatorio, yliopiston päärakennus sekä Lahden yliopistokampus. Tutkijoiden yö on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mikä tällaisen fokus on? Vaikuttaa vahvasti tämän genren politiikalta: jos olet eri mieltä, olet epäilyksen alainen. Tiedoksi, mies ja nainen ovat olleet liitossa niin.kauan kuin ihmisiä.on ollut!
  Isä neljä lasta (ei rekisteröitynyt) • 26.09.2017 21:03
Siitä kuulemme tarkemmin varmaankin perjantaina.

Arvelen, että tieteen näkökulmasta lähestytään sitä, että lasten oikeudet ja ydinperhe on valjastettu keppihevoseksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisen aseman vastustamisessa. Taannoin kyselin, että miksi adoptiokysymys hiertää avioliittolain uudistuksessa ( ranneliike.net ) - ja se sivuaa samaa asiaa. Aihepiiri on esillä myös kirjoituksessani Aloitteiden kannatus vahvistaa kyselyjen kertomaa - "Aito avioliitto" ei synnyttänyt kansanliikettä ( ranneliike.net ).
  smo • 26.09.2017 21:18
Hyvä Isä neljä lasta, kyseessä ei ole mikään "fokus"! Pelkästään Tiedekulmassa on 12 puhetta ja tämä on vain yksi niistä. Jos muissa puheissa ei hblti-asioita käsitellä, ei tämä yksi puhe edes vastaa hblti-henkilöiden määrää väestössä! Sanojasi mukaillen: Tiedoksi, homoja on ollut niin kauan kuin ihmisiä on ollut!
  pekka.punavuori • 27.09.2017 10:54
"Aito avioliitto on miehen ja naisen liitto" ja "Lapset ansaitsevat isän ja äidin". Mikä ihmeen vastustava kanta tämä on? Näissä ainoastaan puolustetaan miehen ja naisen välistä avioliittoa sekä lasten oikeuksia isään ja äitiin. Ei vastusteta mitään. Aloite, se varsinainen hyökkäys on tullut sieltä toiselta puolelta (tahdon-kampanja ym.), ja nyt sitten puolustautujat leimataan taas ihmisoikeuksien vastustajiksi. Varsinainen "keppihevonen" on ollut - ja hyvällä menestyksellä - se, että perinteisen avioliiton puolustajat on leimattu tasa-arvon ja ihmisoikeuksien vastustajiksi.
  On oikeus puolustautua (ei rekisteröitynyt) • 27.09.2017 16:37
Minäkin olen "perinteisen avioliiton" puolustaja! Kannatan ehdottomasti sitä, että nainen ja mies voivat solmia keskenään avioliiton. Kannatan toki sitä, että myös samaa sukupuolta olevat voivat solmia avioliiton - että henkilöiden sukupuoli ei vaikuta siihen, voivatko nämä solmia keskenään avioliiton.

Nuo esimerkkilauseet eivät olekaan se "vastustava kanta". Sen sijaan noita lauseita käytettiin tunteita herättävinä keppihevosina, kun samaa sukupuolta olevien avioliittoja vastustettiin - paljon moninaisemmin ja rumemminkin vuorosanoin.

Tahdon2013-aloite samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimiseksi ei millään tavoin uhannut miehen ja naisen välistä avioliittoa - sen paremmin kuin lasten oikeuksia mihinkään. Kun avioliittolain uudistus tuli 1. maaliskuuta 2017 voimaan, eivät mitkään Aito avioliitto -seurakunnan esittämät uhkat käyneet toteen. Sen sijaan suomalaiset lapsetkin saivat tuolloin lahjaksi hivenen yhdenvertaisemman isänmaan.
  smo • 27.09.2017 18:15
Tallenne tiedekulman esityksistä on katsottavissa Helsingin yliopiston verkkosivuilla ( www.helsinki.fi ). Noin 15 minuutin mittainen tietoisku eurooppalaisista hlbti-yhdenvertaisuutta vastustavista toimijoista alkaa kohdasta 22 minuuttia.
  smo • 02.10.2017 14:37
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy