Iso-Britannia Brexit-äänestyksen jälkeen (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • Frankieboy
  • 11.7.2016 21:33
Tasa-arvoisesta avioliittolaista äänestettiin ensimmäistä kertaa 5. helmikuuta 2013 Britannian alahuoneessa luvuin 400 puolesta ja 175 vastaan.

https://www.youtube.com/watch?v=6TsHqQ4L2Jg

Kuningatar Elisabeth II allekirjoitti lain 17. heinäkuuta 2013.

http://ranneliike.net/teema/kuningatar-hyvaksyi-homoavioliitot-englantiin-ja-walesiin?aid=10082

Englannin ja Walesin tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan 29. maaliskuuta 2014.

http://ranneliike.net/teema/englannin-ja-walesin-homoparit-paasevat-pian-naimisiin-paitsi-rekisteroidyssa-parisuhteessa-jo-elavat?aid=10834

Vuonna 2010 Theresa May pyysi anteeksi aiemmastaan äänestyskäyttäytymistään. ("2010 Apologised for past voting record")

http://www.pinknews.co.uk/2016/07/11/from-gay-rights-opponent-to-unsung-hero-of-equal-marriage-theresa-mays-surprising-evolution-on-lgbt-rights/
---

Kommenttia muokattu: 11.07.2016 klo 21:39
  • 2 / 3
  • Cadence
  • 13.7.2016 9:15
Eikös tämä nainen ole puhunut kauniisti Englannin sharia-tuomioistuimien puolesta? Tällä hetkellä närästystä herättää Mayn nimittämä komissio, jossa pohditaan uskonnollisten sharia-tuomioistuimien merkitystä ja hyödyllisyyttä. Komissiossa on nimittäin imaameilla ja muilla uskonnollisilla auktoriteeteilla kova edustus, ja hankkeen motiiviksi epäillään valkopesua.

May on malliesimerkki politiikosta, joka yrittää istua kahdella tuolilla samaan aikaan. Ja tärkeintähän on jälleen kerran se avioliitto... mitähän se sharia mahtaa tietää perheessä, missä on homopoikia? Ei oikein tunnu nämä jutut ihan istuvan yhteen.

Indipendent-lehdessä oli hyytävä juttu, missä perheen leskeksi jäänyttä äitiä uskonnollinen johtaja oli kieltänyt näyttäytymästä ulkona ja puhumasta puhelimeen suruaikana. Sen lisäksi perheen pojille tarjotaan mahdollisuutta tehdä päätös talon myynnistä, josta vain murto-osa kuuluu sharia-lain mukaan tyttärille. Äiti on paniikissa. Mielenkiintoista tässä on se, että uskonnollinen oikeus on avannut ovet huomattavasti taantumuksellisemmalle uskontulkinnalle.

Jos kerrottu pitää paikkansa, Englannin lain yli on ajettu puskutraktorilla, ja käytännössä kaikki 1800-luvulta tehdyt muutokset nollattu. Ilmankos Amnesty ja monet naisjärjestöt ovat paniikissa. May kuitenkin tietänee, että kun vastapainoksi puhuu siitä avioliitosta, niin voi nostaa imagoaan edistyksellisten silmissä. Lipevää. Onkohan kukaan kalaasi-lasien kilistelijä uhrannut ajatustakaan, miten se uskonnollisuuden kasvava vaikutus näkyisi yhteiskunnassa?
Ainakin päivän Hesarissä Päivi Räsänen hiljentyi kuuntelemaan Theresa Maytä yhdessä Orpon (kok) kanssa.