ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Englannin ja Walesin homoparit pääsevät pian naimisiin - paitsi rekisteröidyssä parisuhteessa jo elävät

Sami Mollgren • 11.03.2014 10:37 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Kun avioliitto aukeaa Englannissa ja Walesissa samaa sukupuolta oleville pareille 29. maaliskuuta, joutuvat parisuhteensa jo aiemmin rekisteröineet erikoiseen tilanteeseen: voidakseen avioitua on ainoa mahdollisuus hoitaa asia eroamalla ensin rekiströidystä parisuhteesta.

Syynä on se, että hallitus ei ole vielä ratkaissut, miten rekisteröidyn parisuhteen (civil union) käytännössä voi muuttaa avioliitoksi.

Stonewall-järjestöstä todetaan tilanteen olevan valitettava epäkohta.

Maan hallituksen tiedottajan mukaan ongelma pyritään ratkaisemaan mahdollisimman nopeasti: vuoden 2014 loppuun mennessä pitäisi olla käytössä toimintatavat ja prosessit, joilla rekisteröidyn parisuhteen solmineet voivat muuttaa parisuhteensa muodon avioliitoksi.

Tiedottaja kertoo, että uusien avioliittojen solmimisen osalta prosessi on yksinkertaisempi ja se voitiin rakentaa aiemman järjestelyn päälle. Toisin on uusia järjestelyjä vaativan parisuhdemuodon muutoksen kohdalla, jonka vuoksi uudistaminen siltä osin vie enemmän aikaa.


Nopea eroprosessi ei myöskään ole yksinkertainen. Se onnistuu vain, jos toisen osapuolen todetaan oikeudessa toimineen kohtuuttomasti. Muussa tapauksessa vaaditaan esimerkiksi pitkä asumusero. Lisäksi eroamisen ja avioliiton solmimisen välisenä aikana osapuolten perhesuhde katkeaa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Suomen avioliittolakiesityksessä ei tuota ongelmaa ole, eli täällä rekisteröity parisuhde voidaan muuttaa avioliitoksi. Täällä lakialoitteen tekijät ovat olleet Britannian konservatiivihallituksen lainsäätäjiä fiksumpia.
  human • 11.03.2014 20:40
Niin, sikäli kuin aloite menee läpi esitetysssä muodossaan. Eihän Suomessakaan ole käytännössä vielä ratkaistu yhtään mitään.
  Kauneuspilkku • 12.03.2014 13:31
Toivottavasti menee läpi, eli hyvä voittaa rakkaudettomuuden uskonnot.
  human • 12.03.2014 13:49
Tasan kaksi vuotta sitten 29.3.2014 ensimmäiset samaa sukupuolta olevat pariskunnat vihittiin avioliittoon ihan virallisesti Englannissa ja Walesissa. Kuvia kahden vuoden takaa:
www.pinknews.co.uk
Niin se aika kuluu...

Kommenttia muokattu: 29.03.2016 klo 20:24
  Havainnoija • 29.03.2016 20:18
Human ei homobaareissa istumalla pääse uskonnollisen tai uskonnottomasn avioliittoon koskaan :D
  Ateisti (ei rekisteröitynyt) • 29.03.2016 23:09
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy