Kostettiinko Markku Rossille, kun äänesti homoavioliittoja vastaan? (juttukommentit)

  • 1 / 23
  • puppeliassi
  • 17.12.2015 16:46
Pakko-outtaaminen on hyväksyttävä asia jos kyseisellä ihmisellä on valtaa tai julkisuudessa haukkunut hlbt ihmisiä.

Yhdysvalloissa paljon homoja haukkuneet päättäjiä tulleet pakko-outatuksi joka on sielläkin asioita parantanut.

Kiristäminen asian vuoksi on sitten eri asia vaikka asia onkin lähellä, eli ei kiristetä rahaa tai joka ei liity hlbt ihmisiin.

Rehellistä olisi tietenkin kyseisen tekstarin laittaneen olla kiristämättä ja jos olisi äänestänyt vastaan olisi outannut tekopyhänä pitämänsä päättäjän. Niin muuallakin ollaan tehty, joku tietää että päättäjä x homo joka on äänestänyt hlbt ihmisiä vastaan tai jopa puhunut vihapuhetta hlbt ihmisistä niin ei mitään kiristyksiä vaan vuodetaan tieto ja tekopyhä saa sitten oppia.
  • 2 / 23
  • Pelkuri
  • 17.12.2015 17:40
Ihan oikein jos outattiin. Sama kuin musta ihoinen olisi 60-luvulla äänestänyt värillisten oikeuksia vastaan.
  • 4 / 23
  • Cadence
  • 17.12.2015 21:57
"Toimittaja Heikki Peltonen puhuu militanteista lesboista, uhkailusta ja pakko-outtaamisesta. Onko hän saanut joitain vinkkejä puheenvuoronsa tueksi vai onko se vain some-hälinää tai yksityisajattelua?"

Pakko-outtaaminen ei ole suomen kieltä vaan tulee englannin kielestä. Siellä se on myös ollut käytössä ja asian eettisestä puolesta on keskusteltu 80-luvulta saakka.

Turha kuvitellakaan, etteikö joku hum. kand. joka on istunut jossain naistutkimuksen kursseilla, noista tietäisi. Kun nykyisin kaikki kopioidaan jenkeistä, eiköhän se ole tämäkin sitä kulttuurituontia; on topit, bottomit, twinksit, bearit, gagat ja tietty outtaaminen.
Kaappi&outtaamiskeskustelu on aika kummallista sinänsä, onhan kysymyksessä kuitenkin tyyppi, joka vei sittemmin rekisteröidyn puolisonsa (anteeksi sananvalintani!) valtakunnan julkisimpiin juhliin. Jos kaappi-ajattelu tulee jostakin äänestyskäyttäytymisestä, on aika kummallista jos homous (lesbous tms) velvottaisi tietynlaisiin mielipiteisiin tai politikan harjoittamiseen? Tapaus Rossi noussut eduskuntaan ajamalla homojen asemaa, mutta julkitullessaan hänet on nostettu barrikaadeille esimerkkinä siitä miten vaikea on tulla ulos tänäpäivänä.
Ehkä tämä on sukupolvikysymys, mutta ulostulo ei ole vaikeaa, se on vain itsestä ja omasta ajattelumallista kiinni. Valitettavasti jotkut näyttävät pitävän kiinni siitä ajattelusta, että kaapissa olo hyödyttäisi esimerkiksi omaa työuraa. Tarvitaanko "eturintamaan" ihmisiä, jotka ovat kokeneen oman suuntautumisensa jotenkin ongelmallisena? Ilmeisesti.

Cadence: esimerkiksi myös Pride on kulttuurintuontia, hyvä niin.
Rossin selittelyt liittyen vastaan äänestämiseen ovat ihan höpöhöpöhöpöä. Selitti muun muassa kirkon asemasta, vaikka sehän ei kyseiseen lakialoitteeseen liittynyt yhtään mitenkään. Saati sitten joku, että "ei oltu hyvin valmisteltu". Oikeasti? Tällainen historiallinen tilanne tulee vastaan, ja sitten rupeaa homoseksuaali nipottamaan, että "no kun ei ollu hyvin valmisteltu". Varsinkin kun aloite nimenomaan oli todellisuudessa tarpeeksi hyvin valmisteltu.

Ainoa syy jonka voisin ymmärtää, olisi se, että hän koki äänestäjiensä haluavan hänen äänestävän aloitetta vastaan. Vaan sellaisesta Rossi ei ole mitään sanonut, vaan on tukeutunut ensimmäisessä kappaleessa mainitsemaani p*skapuheeseen.

Kommenttia muokattu: 18.12.2015 klo 06:02
Josko vihdoin Suomessa samaa sukupuolta olevien parisuhteet olisivat yhdenvertaisuuden kynnyksellä; niitä kohdeltaisiin samoin kuin heterosuhteita. Myös julkisuudessa.

Ei "vastakkaista" sukupuolta olevilta pareiltakaan lupaa kysytä, jos näiden läheisempi suhde julkisuudessa mainitaan. Samalla tavoin kuin herra X:n kerrotaan olevan yksissä neiti Y:n kanssa, niin olisi aika kertoa, että herra X ja herra Y tai neiti X ja neiti Y ovat yksissä.

Rossihan tuntui pillastuvan eniten sanan "puoliso" käyttämisestä pariskunnan kohdalla. Minusta tuota sanaa kuitenkin voi käyttää kaikkien vakiintuneiden suhteiden kohdalla. Voi toki puhua myös avopuolisosta, mutta minusta etuliite ei ole lainkaan välttämätön.

Josko mies- ja naisparien kohdalla viimeinkin pakollinen salarakkaus alkaisi olla takana. :)

***

xxx: Rossin (nykyisellä) puolisolla (silloisella vaikeasti määriteltävällä kaverilla) oli oma kutsu Linnan juhliin. Ilmeisesti kumminkin presidentin (ja sen kanslian kaiken ymmärtävällä) myötävaikutuksella järjestelty.

Ulostulo ei omalla kohdallanikaan ollut ihan mikään läpihuutojuttu pari vuosikymmentä sitten. Oma pää se pahiten hanttiin pani. Rossi on minua parikymmentä vuotta vanhempi ja tämä on kasvanut itseeni verrattuna todella "metsässä". Nuoruuden arvostukset ja käsitys oikeasta/väärästä oletettavasti upposi syvälle ja määritteli tulevan.

Minä ymmärrän Rossia täysin - paitsi sitä viime marraskuun väärän napin painamista.
Militanteilla lesboilla Peltonen viitannee Pirkko Saision kommentteihin.
  • 9 / 23
  • Kipeät Leikkaukset
  • 18.12.2015 10:58
Kansanedustaja Markku Rossi on itse hankkiutunut verovaroin kustannettuun julkiseen ammattiinsa. Tämän lisäksi verovaroin kustannetun valtionmedian pitäisi kysyä lupa kansanedustaja Rossilta, mitä tv-selostamossa saa kertoa verovaroilla kustannetujen Linnan juhlien yhteydessä.
  • 10 / 23
  • Jorma Hentilä
  • 18.12.2015 13:53
iRossin reagointi linnanjuhlien selostuksesta oli pelästyneen miehen hätäreaktio. Nyt hän on jo ilmaissut tyytyväisyyttä siihen, että näin kävi. Sanoo olevansa helpottunut, kun totuus on kerrottu. Ja keskustan eduskuntaryhmä tarjosi eilen kakkukahvit parisuhteeh virallistamisen kunniaksi.

Jotenkin minulla on sellainen aavistus, että tapahtuneella on laajempaakin positiivista vaikutusta sateenkaariväkeen suhtautumiseen kepun kentässä.
Tuskinpa tuo asia niin kenenkään tietämättömissä oli, sillä Rossi oli sentään ainut Pohjois-Savon kepulainen, joka Parisuhderekisteröintilaki-äänestyksessä 28.9.2001 äänesti puolesta. (Lisäksi tuolloin koko maastakin vain 3 kepulaista äänesti lain puolesta).
Tuolloinhan 4 kansanedustajaa tuolta Pohjois-Savosta päin äänesti puolesta (+) ja 5 äänesti vastaan (-).

SD
Rajamäki Kari +
Tykkyläinen Marja-Liisa -

KEPU
Ryynänen Mirja (poissa)
Kääriäinen Seppo -
Lämsä Eero -
Rossi Markku +

KOK
Korhonen Riitta -
Katainen Jyrki +

VAS
Polvi Iivo +

krist
Kärkkäinen Kari -

Rossin parisuhdeasiassahan on kyse ennen kaikkea uskonnollisuuden ja uskonnolliskonservatiivisen puolueen vaikutuksesta, eikä niinkään juuri hänestä itsestään muuten.
Onhan papistossakin, etenkin ortodoksisessa "itsensäkieltäjiä" tunnetusti.

"Rossin (nykyisellä) puolisolla (silloisella vaikeasti määriteltävällä kaverilla) oli oma kutsu Linnan juhliin. Ilmeisesti kumminkin presidentin (ja sen kanslian kaiken ymmärtävällä) myötävaikutuksella järjestelty. "

Tuota minäkin, että oliko Rossin kumppanin kutsuminen presidentin kanslian taustatietoinen asia, vai oliko Rossin puolison kutsumiseen jokin muu peruste.
Muistaakseni Niinistöhän itsekin taannoin taisi äänestää Parisuhderekisteröintilain puolesta, joten tuskinpa hänellä oli dispatioita mies-susipariakaan Linnaan olla kutsumatta.

Olikos tämä Markku Rossi ollut poikamies aiemmin elämässään, eli että ei mitään naisjuttuja ja bihenkisyyteen viittaavaa? Hänhän tapasi Kaarlejärven vasta yli 50-vuotiaana 2007. Mediassa ei nyt ole kerrottu, onko hän elänyt yli 50-vuotiaaksi ihan vain "peräkammarin poikana", vaiko ei. Kaarlejärvellähän on lapsiakin ja hän on ollut naimisissa, eli hän on selvästi ainakin biseksuaali.

Kommenttia muokattu: 20.12.2015 klo 14:16
Tosiaankin Saisio onkin julkisesti vaatinut Rossilta julkista selitystä.

Minä tunnen homoja tai lesboja, jotka ovat rekisteröidyn parisuhdelain puolella, ja se riittää. Kyse ei ole kaapissa olemisesta vaan siitä, että avioliitto voi olla osalle ihan yhdentekevä, jos perusoikeudet toteutuvat enivei. Tai voihan se olla myös, että jotkin uskonnolliset syyt vaikuttavat näkemyksiin. Eikä ihminen kuitenkaan elä mitenkään kaapissa. Kuvitelma, että kaikki homot ja lesbot ajattelisivat kaikista asioista ihan samalla tavalla, on väärä. Ei sateenkaarikansa ole homogeeninen joukko samoin ajattelevia ihmisiä.

Mitäs sitten, jos haluaa elää siten, ettei joka päivä tunne tarvetta mitenkään erityisesti jukisestiballeviivata seksuaalista suuntautumistaan kaiken aikaa? Saision sukupolvella on stigma, jota ei tartte enää hieroa. Onneksi. Asenteellisia ihmisiä on ja tulee olemaan, mutta so what? Asiat ovat ihan hyvin Suomessa.
Ja vielä tuli mieleen, että kuinkas "koviksi" tässä alkavat muuttua asenteet yksineläviä tai lapsettomia hlbt ihmisiä kohtaan? Onhan meitä moneksi. Eivät kaikki heterotkaan halua lapsia tai rakentaa ydinperhe mallin mukaista perhemuotoa. Ystäviin kuuluu myös yksineläjiä tai ihmisiä jotka elävät toisin. Ei se ole väärä tapa elää.
Juu, kyllä kansanedustaja Sauli Niinistö äänesti syksyllä 2001 parisuhdelain puolesta.
"Ja vielä tuli mieleen, että kuinkas "koviksi" tässä alkavat muuttua asenteet yksineläviä tai lapsettomia hlbt ihmisiä kohtaan?"

Niin...taitaa alkaa tuo "biologinen kello" tikittää itse kullakin. Vakituinen parisuhde on pelkkää plussaa avoimilla homomarkkinoilla. Meriitti siitä, että kelpaa jollekin.
Minä en käsittänyt tuota kiristyssoittoasiaa aivan noin.

Soitto oli tullut jostain, ja sen jälkeen Rossi tapasi lobbaamaan tulleen Hipin, jolle kertoi soitosta. Hippi tiesi Rossin homoudesta, mutta Rossi ei tiennyt, että Hippi tiesi. Hippi rauhoitteli hermostunutta Rossia, mutta rauhoittelu ei auttanut. Rossi äänesti vastaan.
Saas nähdä, voiko Rossi laskeutua tavallisten hlbt&hetero-kansalaistenkin keskuuteen juhlakulkueeseen, vaikkapa ensi kesän Prideissä, vai halusiko vain marssia miesparina tuolla "eliittikastin" Linnan pridessä.

Keskustanuoret tuskin panisivat pahakseen ja kansa eittämättä antaisi varmastikin armollisesti anteeksi Rossin viime syksyiset avioliitto-äänestys-käyttäytymis-ristiriitaisuudet, kun Rossi&Kaarlejärvi-pariskunta pamppailisi tavis-hlbt&hetero-Pridekansan keskuudessakin.

Luonnostahan se kepulaistenkin seksuaalisuuksien monmuotoisuus lähtee >> http://picsit.fi/k/2015/12/20/1141f8b4e21a93452e64d362df7f7a21.jpg

Kommenttia muokattu: 20.12.2015 klo 14:17
Annu, kyse ei ole kenenkään mihinkään pakottamisesta, vaan

yhdenvertaisista mahdollsuus-oikeuksista & yhdenvertaisista vastuista.

Ja yhdenvertaisuus koskettaa paljon muitakin ihmisiä, kuin vain seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen ihmisiä itseään.
Sillä kyllä ne vanhemmat ja sukulaiset useimmiten ihan ilolla ottaisivat vastaan myös homolapsensa häät tai trans-lapsen iskä luovuttaisi rakkaan lapsensa hänen aviopuolisolleen häissä.

Sinkkuja ei tietenkään olla sortamassa, joten heitä on turha umpi-uskovaisten haalia rakkaus-vihamielisiin ajatuksiinsa, yhdenvertaisuuden vastustamis-kolttosiinsa.

Suomessakin umpi-uskovaiset ovat rienanneet ihmisiä, uskomusten syistä jos toisistakin ... mutta anteeksipyytämisiä ei ole vieläkään kuulunut, jotta edes voisi umpi-uskovaisille antaa armollisesti anteeksi, heidän uskomus-syntejään.
(Paitsi että eiväthän umpi-uskovaiset pyydäkään anteeksi pahantekojaan niiden kohteilta, vaan he saavat ne anteeksi mykkäkakka-jumalaltaan - mikä on tokin omiaan jatkamaan uskovais-synnintekoja).

Kommenttia muokattu: 20.12.2015 klo 14:23
Jos toimittaja puhuu toistuvasti "militanttilesboista" eikä hänellä ole mitään todisteita spekulaatioidensa tueksi, on todennäköistä, ettei hänellä ole todisteita spekulaatioidensa tueksi. Kyse olisi siis perinteisestä mielikuvapelistä, jossa tartutaan helppoon stereotypiaan ja toistellaan sitä, kunnes mikä tahansa siitä sanottu alkaa näyttää todelta.
En tunne tätä sanaa 'outtaaminen'?
Asiaa yhtään tuntematta, uskallan eppäillä, että partneri kyllästyi tanssiin ja laittoi ultimaattumit. Näin tein aikoinani itse.