Länsimaisen ja latinalaisen maailmamme tervehenkistyminen avioliittoasioissa, pääsy ikiaikaisiin luonnon monimuotoisuuden mukaisiin ihmisten avioliittoperinteisiin, sekä avoimesti homojen australialais-tähtienkin vaikutus ovat viime vuosina saaneet umpi-uskovaisempienkin australialaisten sydämet sulamaan avioliitolle.
Esim. 2008 Pekingin olympialaisissahan miesten 10 m uimahyppykisa meinasi mennä Kiinan kolmoisvoitoksi ... mutta avoimesti homo Matthew Mitcham nappasikin loistosuorituksillaan kultamitalin, josta kaikki aussit saattoivat olla ylpeitä
https://www.youtube.com/watch?v=ntnS_jChC5c
Hänhän halaili haastatteluissa avoimesti poikaystävänsä kanssa
https://www.youtube.com/watch?v=8tm33-KoxXA
Sydneyn Mardi Grass Pridestä helmikuulla on tullut Australian yksi suurimmista kansallisista tapahtumista, josta nauttivat sukupuolineutraalisti heteroväkikin.
- - -
Niin, Suomessa on nyt vielä hyvää aikaa kosia ja vahvistaa rakasta parisuhdetta, tulevaa häähumukevättä ja vuotta 2017 silmälläpitäen.
Ja jos juridista parisuhdeturvaa haluaa, voihan tuon rekisteröinninkin tehdä jo nyt ja viettää vasrsinaset aviohäät sitten 2017 keväällä.
Tiedossahan kuitenkin on että avioliitto saadaan Suomeenkin 2017.
Suomessahan se oli osin myös tasa-arvisen avioliittolakiesityksen kömmähdys, kun siinä ehdotuksessa ei tarkemmin esitetty muita tarvittavia lakimuutoksia. Toisaalta liika pikkutarkkuus olis voinut haitatakin asian eteenpäin vientiä. Nythän trans-laki on syytä viedä ihan erikseen eteenpäin, ettei sillä turhaan sotketa avioliittolakia.
- - -
Australiassa ollaan toki nyt hämillään siitä, kun maa on isohkona länsimaisena englanninkielisenä maana ihan jälkijunassa, kun Kanada, Etelä-Afrikka, Uusi-Seelanti, Britannia, Skotlanti, Irlanti ja Yhdysvallat ovat jo avioliittomaita, ja Australia on vielä vanhakantaisessa heteroliitto-takapajula-ajassa.
Aasiassahan saattavat myös esim. Thaimaa tai Vietnam säätää avioliiton myös ja Australia jäisi vanhakantaiseksi niihinkin verrattuna.
Vietnam, Laos ja Kambotsahan, sekä myöskin Etelä-Korea voivat ylpeillä sillä, että niissä tunnetun historian aikana homorakkaus ei ole koskaan ollut laeissa kiellettyä, eikä rangaistua.
Taiwanissakin saatiin tänä vuonna parisuhteen rekisteröintimahdollisuu pääkaupunki Taipeihin ja Kaohslungiin
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_the_Republic_of_China
Tiedä sitten, vaikuttaako maailmamme kehitys myös Philippiineillä (sinne tosin katolisen Italian tervehenkistyminen vaikuttaisi kait eniten; vaikka entinen siirtomaa-isäntä Espanja avioliittomaa jo onkin)
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_the_Philippines
Maailman väkirikkaimmassa islamilaisessa maassa, Indonesiassa toivottavasti myös lisäparannusta tulisi (siellähän homoseksuaalisuus ei lain mukaan ole laitonta ollutkaan, mutta asenne-estoja on saamaan tyyliin kuin umpi-kristityilläkin)
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Indonesia
Australiankin mukaantulolla avioliitto-maaksi saattaisi olla myönteistä vaikutusta myös eräisiin umpi-uskonnollisiksi käännytettyihin Tyynen valtameren saarivaltioihin
https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_by_country_or_territory#Oceania
Kommenttia muokattu: 11.08.2015 klo 19:55