Suomen vallansiirto avasi ymmärtämään, mitä venäläiset kokevat (juttukommentit)

Lukematta Imagen alkuperäistä juttua, minä kutsun tuollaista Venäjän asenneilmapiirin liittämistä Suomen hallituksen/eduskunnan asenteisiin lähinnä turhaksi hysteriaksi ja tarpeettomaksi hysterian lietsonnaksi - olkoonkin, että liitos tuossa jutussa kaiketi toimi lähinnä (aasin)siltana siihen, että Venäjän tilannetta voisi tarkastella "sisältä" päin. Tuollaisen näkökulman esiinnosto on kuitenkin haitallista, koska jotkut nuoret ja vanhemmatkin oman seksuaalisen suuntautuneisuutensa löytäneet voivat tällaisten julkisuudessa esitettyjen maalailujen myötä uhkat todellisiksikin - ja jäädä siksi kaappiin. Kaapiin jäämisestä taas seuraa yksilön tragedia ja laajemmassa mitassa avoimuuskehityksen hidastumista.

On hyvä muistaa, että Suomessa kansalaisten tiedot ja ymmärrys hlbti-vähemmistöistä sekä sitä myöten näiden vähemmistöjen hyväksyntä on aivan eri tasolla kuin Venäjällä. Venäjällä käsitykset hlbti-vähemmistöistä eivät ole olleet varsinaisesti hyväksyviä, mutta tilapäisten suojasäiden aikana asiasta ei yksinkertaisesti ole välitetty. Suomessa suhteellisen myönteiset asenteet hlbti-vähemmistöjä kohtaan perustuvat kansalaisten parempaan tietoon aihepiiristä sekä siitä, että hlbti-vähemmistöihin kuuluvat ovat tulleet näkyväksi osaksi yhteiskuntaa.

Suomen asenneilmapiiri vertautuu lähinnä ehkä Itävaltaan tai Saksaan.
Image näyttää profiloituvan syrjinnänvastaisuuteen. Lehden pääkirjoitus vaatii PS-puolueen panemista koville, focus on kuitenkin enemmän rasismissa. Samassa numerossa on laaja reppari Lieksasta. Kannattanee kysellä lehteä kioskeista.

Homojuttu oli vähän poikkelehtiva ja olisi hyötynyt käsittelemisestä. Nyt limittäin etenevät Venäjän historia ja kirjoittajan kokemukset.

Kyllä homofobian nousu salonkikelpoiseksi ja vallan käytäville on validi syy havahtua siihen, missä mennään. Hyssyttely palvelee lähinnä PS:n hallituskumppaneiden asiaa.
Hyssyttely on aivan turhaa. Hyvä, että Image nosti kissan pöydälle: olisi kyllä A. Stubbin ulostulon aika, mutta onko rohkeutta?
  • 4 / 21
  • puppeliassi
  • 21.6.2015 12:32
Smo puolustelee taas hallitusta mutta ehkäpä kaikki hlbt vähemmistöihin kuuluvatkin tajuavat että hallitus petti vaalipuheet törkeästi ja samassa takinkäännössä tasa arvoisen avioliittolain vesittyminen/peruminen on pikkujuttu.

Katsotaan miten tälläkin foorumilla reagoivat hallituksen fanittajat hlbt myönteiset kun alkavat pettää puheitaan muissakin kuin koulutuslupauksesta ja miljardien heitosta vaaleihin menneissä ohjelmissaan yms.
Kun asioita miettii, kannattaa pitää järki mukana: hallituksella ei ole valtaa päättää jo hyväsytystä avioliittolaista.

Minä olen huolissani siitä, jos tärinällä aiheutetaan aiheetonta hysteriaa ja turhia pelkoja esimerkiksi kaapistatuloa pohtiville.
  • 6 / 21
  • puppeliassi
  • 21.6.2015 13:28
On mahdollisuus vesittää eli olla säätämättä lakeja jotka muuttavat käytännöt oikeasti tasa arvoisiksi, eli jos homopari naimisissa mutta lain mukaan asiasta x ei ole täysin selvä voidaan homoparia syrjiä verrattuna sekapariin, lisäksi halutessaan hallitus voisi tasa arvoista avioliittolakia vastustavan kansalaisaloitteen mukaan tehdä uuden lain joka kumoaa tasa arvoisen avioliittolain.

Ja ei siitä tarvitse olla huolissaan että nyt porukka ei uskaltaisi tulla kaapista koska suomalaisista suurin osa kannattaa tasa arvoista avioliittolakia ja eduskunnan enemmistö myös, ainoastaan hallitus joka pettänyt jo paljon vaalipuheitaan ja ohjelmiaan voi sen kumota mutta kyllä seksuaalivähemmistöjen täytyy tajuta että hallituksen muodostaneet puolueet ovat törkeän petoksen tehneet mutta sillä ei ole merkitystä suomalaisten enemmistön mielipiteille seksuaalivähemmistöistä.
  • 7 / 21
  • vaeltaja2006
  • 21.6.2015 13:58
Mielenkiintoista tietoa Venäjän ilmapiiristä 1800-luvulla on tuoreessa radio-ohjelmassa, jossa kerrotaan Tshaikovskin viimeisistä päivistä. Historiaa selailee Lotta Emanuelsson.
Ohjelmassa kuullaan myös Tshaikovskin musiikkia, erityisesti sinfonia nro 6 h-molli, "Pateettinen".

http://areena.yle.fi/1-2778389
On hyvä huomata, ettei hallitus voi tehdä yhtään lakia. Lait säätää eduskunta.

Minä en puolustele hallitusta, mutta en näe tarpeelliseksi sitä summanmutikassa tökkiäkään. Kritiikin paikka on tarpeen vaatiessa sitten, kun hlbti-kysymykset ovat käsiteltävänä. Ja sittenkin mieluiten täsmällisesti yksittäiskysymyksinä.

Minusta on ihan turha ruikuttaa sitä, että kansa äänesti ja sen perusteella syntyi tietynlainen eduskunta ja hallitus. Näin on nyt ja näillä mennään. Ylimääräisten barrikaadien rakentelu on yksinomaan haitallista asioiden edistämisen kannalta.

Tässä jo muutaman kerran on vähän tehnyt mieli käydä muistuttamassa, että jos halutaan politikoida, niin otettakoon välineeksi jokin muu kuin hlbti-yhdenvertaisuuteen liittyvät aiheet. Hlbti-asioiden suhteen on tärkeintä etsiä kanavia koko poliittisen ja aattellisen kentän leveydeltä avoimin mielin, ei tieten tahtoen tehdä hlbti-kysymyksistä osaa vastakkainasettelusta.

Hlbti-vähemmistöihin liittyvät aiheet ovat asiakysymyksiä ja niiden pitäminen konkreettisina puoluepolitiikan yläpuolella olevina asiakysymyksinä on paras keino saavuttaa niissä menestystä. Eivät hlbti-vähemmistön yhdenvertaista asemaa vastustavat suotta pelkää sitä, että hlbti-vähemmistöt normalisoituvat yhä laajemmin ja kaikkialla osaksi yhteiskuntaa. Meitähän ei enää sitten voi potkia päähän yhtä helposti.
Imagen juttu heijasti kirjoittajan omia tuntemuksia valottavalta osaltaan pettymystä siihen, miten Suomessa homofobia ja syrjintähakuisuus on metastoitunut maan johtotasolle. Prosessi - siis sinne eteneminen - oli demokraattinen. Mutta demokraattisuudesta huolimatta muutos voi asettaa "oma maani" -ajattelun koetukselle, kuten kirjoittajalle ilmeisesti on käynyt. - Onhan historiallisia esimerkkejä demokraattisin keinoin tapahtuneesta ääriliikkeidn noususta vaikuttavuuteen ja niihin liittyneistä pettyneiden kansalaisten maastamuutosta. - Suomessa on tapahtunut "poliittisen korrektiuden" siirtymä ja ihan muuhun suuntaan kuin esimerkiksi syksyn äänestystulos eduskunnan avioliittolakikäsittelyssä osoitti.
Hitlerkin pääsi valtaan ihan demokraattisilla vaaleilla mutta ikävä kyllä hallintoa ei haluttu valtion sisältä kaataa, onneksi suomessa työväenluokka eli ay liike laittaa yleislakolla SS(s) hallituksen kuriin.

Smo pitää ruikuttamisena sitä että ihmisiä huijattiin törkeästi olemalla kertomatta oikeita ajatuksia ja tekoja sekä ohjelmia ja sitten äänestettiin, hyvin kuvaavaa oli koulutuslupauspetos sekä keskustan ja perussuomalaisten vaalien jälkeen että leikataan yli tuplasti mitä itse puhuneet suureen ääneen ennen vaaleja, erityisesti perussuomalaiset olivat ehdottomia ettei n.1000 euron tuloilla olevien asemaa heikennetä mutta ne oli vaalipuheita.

Itse asperger syndroomaisena pidän valehtelua varsinkin koko maata vaikuttavista asioista hyvin vääränä, no toisilla saattaa moraali olla alhaisempi niin hyväksytään että voitetaan vaalit valehtelulla.

Onneksi suomessa vaalien jälkeenkin voi hallituksen hajoittaa ulkoparlamentaalisesti yleislakolla vaikka valheiden tukijat sanoisivat toisten "kitisevän" tai "ruikuttavan".

Ja se että teoriassa eduskunnassa kannatetaan tasa arvoista avioliittolakia ei ole väliä koska on puoluekuri jolla saadaan hallituksen kannat läpi vaikka vaalikoneissa ja puheissa iso osa hallituksenkin edustajista olisi sanonut asiasta jotain muuta mitä hallitus ajaa, suurin osa persuista ja iso osa kepulaisista mielellään äänestäisivät hallituksen esityksiä vastaan mutta nyt sopivatkin että loikkarit eivät vie puoluetukirahoja mukaan toiseen puolueeseen.
Tuo H-kortti on vähän asiaton juttu. Ja eiköhän leikattava rahasumma ollut ihan pääteltävissä ja leikkauskohteetkin ennalta aavisteltavissa. Kun rahaa on vain tietty määrä käytettävissä, ei sitä voi sen enempää käyttää.
Demokratian kautta vallan kahvaan nousseiden ääriasenteiden etsimisessä ei tarvitse mennä mainittuun itävaltalais-saksalaiseen poliitikkoon saakka.
Eli smo myöntää kuten susanna koski kokkarinuorten pj että huijattiin tyhmää kansaa jonka olisi pitänyt tietää että ennen vaaleja on erilainen ohjelma kuin vaalien jälkeen?

Ennen vaaleja oli leikkausvimma mutta vaalien jälkeen hallituspuolueilla tuli leikkauspsykoosi. Demarien soputuslista oli isompi kuin keskustan tai perussuomalaisten mutta ei olisi ollut katastrofi pienituloisimmille ja heikoimassa asemassa oleville toisin kuin SS(s) hallituksen.

Kapitalismin boksin ulkopuolelta kannattaisi katsoa, esim islanti pelasti kansan eikä pankkeja, pitäisi ottaa oma valuutta niin ei tarvitsisi sisäistä devalvaatiota ja kirveellä leikkaamista.

Edit

Ikävää että suomen rahanvaltaa edustava media sai läpi tämän leikkaushulluus ajattelun läpi eikä mukamas ole muita vaihtoehtoja vaan euroopan unioni ja euro on ikuinen tai ainakin tuhatvuotinen neljäs valtakunta joka peruuttamaton.

http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=20&thrdid=14844 keskustelua hallituksen huijauksesta ja tasa arvoisen avioliittolain kohtalosta kannattaa siirtää tuonne.

Kommenttia muokattu: 21.06.2015 klo 20:10
  • 14 / 21
  • Jorma Hentilä
  • 22.6.2015 0:21
Avioliittolaista:

(1) Eduskunta on hyväksynyt lain, presidentti sen vahvistanut, ja voimaantulopäivä on päätetty. Eduskunta yksin voi muuttaa asian toiseksi, mutta vain hallituksen esityksestä tai omalla päätöksellään hyväksymällä "vasta"kansalaisaloitteen.

(2) Hallitus ei avaa lakia. Sipilä on ilmoittanut, että asia on loppuunkäsitelty, eikä asiaa voi viedä hallitukseen ohi pääministerin. Lisäksi hallitus on tehnyt ja tekee niin monia epäpopulaareja päätöksiä, ettei se halua tätä lisärasitukseksi. Ja lopulta hallitus on sisäisesti jakautunut asiassa: todennäköisimmin 7-7.

(3) Avioliittolakiin liittyvien muiden lakien keskeneräisyys ei estä lain voimaantuloa.

(4) "Vasta"kansalaisaloitteella ei ole menestymisen mahdollisuuksia eduskunnassa, vaikka se päätyneekin lakivaliokunnan pöydälle.

Jäitä hattuun avioliittolain suhteen!

Imagen artikkeli vaikuttaa hysteriseltä. Täytyy lukea tarkemmin.
Puppeliassi: Osoita minulle sotien jälkeiseltä ajalta yhdetkin Suomen vaalit, jossa vaalilupauksista olisi syntynyt hallitusohjelma. Kreikassa ovat moista kovasti yrittäneet viime aikoina, mutta harmittavasti realiteetit ovat olleet vastassa.

Mitä tulee vielä aiempaan kirjoittamaani hlbti-politiikan ja yleispolitiikan suhteesta, niin toivoisin silleen kovasti, että pride-tapahtumissa puhuvat pysyisivät puheissaan hlbti-politiikan puolella, eivätkä lipsuisi yleispolitiikan puolelle, vaikka yleisö ehkä suureksi osaksikin maistuisikin houkuttelevalle kohteelle pientä aatteellissävytteistä palopuhetta ajatellen...
Jorma: 1 puoluekuri

2 sipilä valehdellut paljon joten miksei tässäkin

3 ei niin mutta vesittää voidaan

4 puoluekuri

Smo tämän hallituksen takinkäännöt oli aivan omaa luokkaansa, jos suoraan on kuvissa koulutuksesta ei leikata ja sitten leikataan yli puolella miljardilla niin valehtelua se on. Ja kreikka oli aivan kusessa jo ennen kuin syriza pääsi valtaan ja oli liian myöhäistä pelastaa kansaa, toivon että seuraavissa eduskuntavaaleissa suomessa ei oltaisi niin isoissa ongelmissa että mikään puolue ei pystyisi kansaa pelastamaan. Kreikan ongelmat ovat vanhojen puolueiden syy sekä euroopan unionin kiima haluta kreikka euroon vaikka tiesivät kreikan vanhojen korruptoituneiden puolueiden huijaavan talouslaskelmissa yms.

Hlbt politiikka ei ole mitenkään irti muusta politiikasta se että oikeiston tasa arvo politiikassa tason ero punavihreisiin on kuin antiikin kreikan demokratialla ja pohjoismaisella demokratialla nykyään kertoo vain siitä että oikeistossa on söpöä kannattaa tasa arvoa sellaisessa asiassa joka ei ole vahingollista rikkaille, sillä jos oikeistokin näkisi tasa arvon laajemmin niin näkisivät ja toimisivat hyvinvointi- ja tuloeron pienentämiseksi.
On syytä muistaa että monen puolueen hallituksessa hallitusohjelma on yhteinen kompromissi (tässä tapauksessa kolmen puolueen) vaalilupauksista. Joka puolue vetää varsinkin vaalilupauksissa omaan suuntaansa, kun meillä kerran monta erilaista puoluetta on. Yhden puolueen hallituksen tapauksessakin pitäisi tehdä jonkunlainen reality check ennen lupaisten toteutusvaiheeseen ryhtymistä.

Toisaalta, jos mieli muuttuu niin onko se takinkääntämistä vai mielipiteen jalostumista paremmaksi kun opitaan maailmaa ymmärtämään paremmin?

Se on selvää että oikeisto-vasemmisto valtasuhteiden muuttuessa aina joku häviää ja toinen voittaa, siitä nousee parku. Ehkä ensi vaaleissa kääntyy taas toisinpäin? Tai sitten joku ideologia vaan menettää suosionsa pysyvästi.
  • 18 / 21
  • Jorma Hentilä
  • 22.6.2015 23:22
puppeliassulle:

(1) Ministereistä seitsemän (7) äänesti avioliittolain muuttamista vastaan, viisi (5) puolesta, ja kaksi (2) ei ollut eduskunnan jäseninä. Nämä kaksi, Rehn ja Berner, olisivat mitä ilmeisimmin tukeneet lainmuutosta.

(2) Vastaan äänestäneistä kolme (3), Sipilä, Rehula, Vehviläinen, ei kannata lainmuutoksen perumista, kolme (3), Soini, Lindström, Niinistö, kannattaa, yksi (1), Mäntylä, ei vastannut Ylen vaalikoneen asiaa koskevaan kysymykseen.

(3) Kokoomus tuki puolueena avioliittolain muutosta, enemmistö sen edustajista äänesti puolesta, eikä ole mitään perustetta olettaa, että puolue pyörtäisi kantansa. Keskustan edustajista enemmistö äänesti vastaan, mutta Keskusta on puolueena ottanut sen kannan, ettei lakia avata. Perussuomalaiset on puolueena lakia vastaan ja halukas avaamaan sen, mutta ei hallitusneuvotteluissa esittänyt sitä hallitusohjelmaan - johon sitä ei olisi hyväksytty.

(4) Edskunnan kokoonpano ei vaaleissa muuttunut niin, että "vasta"kansalaisaloitteella olisi menestymisen mahdollisuuksia.

Kannattaa rauhoittua ja suunnata painostus siihen, että eduskunnan päätös avioliittolakiin sidoksissa olevien lakien muuttamisesta tämän vuoden loppuun mennessä toteutuu. Virkamiehillä alkavat esitykset varmaankin olla jo kutakuinkin valmiina tai ainakin tekeillä.
Vuoden 2011 kuusi puoluetta teki kompromissin, tämä hallitus taisi tehdä kompromissin kokoomuksen, soinin, sipilän, ek ja varmaan oli hitlerin ja rautarouvan haamutkin kompromissia tekemässä, tai sitten loogisempi vaihtoehto olisi että valehtelivat saadakseen ääniä.

Koulutuslupaus oli hyvin selkeä lupaus josta hallituspuolueet ennen vaaleja olivat yhtä mieltä mutta kun vaalit käyty niin......

Jos mieli muuttuu niin lyhyessä ajassa kuin vaaleista hallitusohjelmaan niin ei sellaisten tyyppien pitäisi olla päättämässä isoista asioista koska mikään ei siinä lyhyessä aikana muuttunut suomen tilanteessa mitä ei tiedetty ennakoida.
Suomi on Itä-Eurooppaa arvo-ja ajatusmaailmaltaan. Ei ole ollenkaan hysteriaa eikä liiottelua olla huolissaan persujen ja kepun voittokulusta. Se merkitsee edelleen suomalaisten arvojen kiristymisestä ja homojen oikeuksien vähättelystä. Se saattaa myös alentaa kynnystä homofobisiin tekoihin?
Olen iloinen että jotkut ymmärtää että jos hallituksessa on uusnatsien kanssa tekemisissä oleva hallituspuolueen johtohenkilö ja koko puolueen yksi ainut kansanedustaja kannattaa tasa arvoista avioliittolakia ja kaksi suurimman hallituspuolueen puheenjohtajaa fundamentalistia joista toinen marssinut homofobien kanssa ihmisoikeuksia vastaan toisessa maassa ja lisäksi valehdelleet suoraan selkeistä asioista ja itse en voi olla levollisin mielin ja luottavaisena että hlbt ihmisille puhuttaisiin totta edes miten tasa arvoinen avioliittolaki liitännelakeineen ajetaan kansalaisaloitteen mukaisesti maaliin kun hlbt vähemmistölle tulee enemmän leikkauksia kuin heteroenemmistölle keskimäärin(hlbt ihmisillä enemmän masennusta, ahdistusta, itsemurha(yrityksiä) ja näistä johtuvaa työkyvyn alenemista)