"... Konservatiivit lupasivat Englannin NHS:lle 8 miljardia puntaa lisärahaa vaalejen alla. Iso ero Yhdysvaltojen ja Brittejen ..."
Konservatiivit lupasivat rahaa 11 miljardin euron edestä ja sinä väität, että järjestelmässä ei ole rahoitusvajetta ja siten vajetta hoitoresursseissa, joka heijastuu tuloksiin? Oletko aivan varma, ettei julkisen sektorin "kustannustehokkuus" ole vain merkki huonosta hoidosta? Voi sinua, puhut itsesi pussiin kerta toisensa jälkeen.
"...En vieläkään ymmärrä miksi intät etten ymmärrä noiden metodien eroja. Minusta suorastaan vaikuttaa siltä, ettet itse ymmärrä..."
Kvantitatiiviset menetelvät eivät perustu subjektiiviseen kokemukseen, miten kauan lääkäri piti potilasta kädestä. Ne kertovat siitä, moniko syöpäpotilaista on parantunut ja moniko masennuspotilas on päässyt jaloilleen ja takaisin työelämään, numeroina, potilasmäärinä, elinikinä, sairaseläkkeiden määrinä. Siinä on objektiivisempi tapa mitata hoidon tasoa - ja eipä tosiaan unohdeta sitä kahtakolmasosaa, joka ei saa hoitoa, fakta, jota sinä kierrät kuin kissa kuumaa puuroa sillä, kuinka kohteliaasti lääkäri piti potilasta kädestä.
Jos viitsit vilkaista tarjoaamasi linkkiä, sen luoma mielikuva (subjektiivisuus) perustuu juuri tällaisiin seikkoihin. Jos tässä on joku, joka ei ymmärrä rajoitteita, se olet sinä. Tieteissä kvalitatiivisilla menetelmillä ei ole juurikaan käyttöä; tässä on sinulle linkki vaikkapa syöpähoitohoitoihin, joiden eloonjäämiskerroin lukeutuu Euroopan huonoimpiin Britanniassa (
http://www.theguardian.com/society/2015/mar/24/uk-cancer-survival-rates-trail-10-years-behind-those-in-european-countries) ja edelleen lähde on The Lancet, ei London School of Economicsin oppikirja.
"...Suosittelisin lukemiseksi David Marshin ja Gerry Stokerin Theory and Methods in Political Science (Basingstoke: Palgrave Macmillan 2010) kirjaa ja erityisesti..."
Luotan lääketieteelliseen julkaisuun, The Lancetiin, joka perustaa tutkimuksensa lääketieteen metodeihin, lääkäreiden kokemuksiin ja järjestelmän toimivuuteen, johon siihenkin voi soveltaa liikkeenjohdon oppeja, kuten tuotannonohjausta, eikä se tilastotiede ole vierasta lääketieteen parissa, jonka harjoittajilta vaaditaan tiukkaa matemaattis-luonnontieteellistä osaamista. Poliittisen tieteen kannattaa pysyä edelleen siellä retoriikan parissa, mistä poliittiset broilerit kannuksensa ansaitsevat.
"Lääkäreiden pisteytysmenetelmä ei muuten ole kvantitatiivinen menetelmä... Menetelmä on toki kehitetty osittain kvantitatiivisen tutkimuksen perusteella ja on systemaattinen..."
Niin, kumpi se nyt on, vai onko se kumpikaan. Minusta vaikuttaa, että sinulta on jäänyt lukematta kansilehden lisäksi, mitä siellä kansien välissä kirjoitetaan.
"... Selitin myös äsken, että lääkärit saavat palkkiota diagnooseista ja rankaistuksia niiden puutteesta..."
Aivan varmasti. Potilaalle kannattaa diagonosoida vaikka nyrjähtänyt polvi, jolla saa viikon saikkua työpaikalta. Älähän nyt viitsi Aleksi, aivan oikeasti.
"... Nyt kun UKIP on käytännössä teurastettu, maahanmuuttokriittisellä kansanosalla ei oikeastaan..."
Millä tavalla UKIP on teurastettu? Voisitko valaista asiaa. Puolueen kannatus nelinkertaistui näissä vaaleissa vajaasta miljoonasta melkein neljään miljoonaan. Se sai enemmän kannatusta kuin Nicola Sturgeonin SNP, mutta vaalitavasta johtuen vähemmän paikkoja.
Paikkamäärällisesti (0) UKIP ei ole ollut tähänkään saakka ollut suuri puolue johtuen Britannian erikoisesta vaalitavasta. Se roikkuu monessa vaalipiirissä sekä labourin että konservatiivien kannoilla; yhä useammassa vaalipiirissä UKIP:n ehdokas oli heti toinen. EU-vaaleissa se oli suurin puolue 27.5% kannatuksellaan. Seuraavissa vaaleissa käyneen niin, että joko Cameronin tai Millibandin kellokkaat ovat niitä, jotka tippuvat pois ja asetelma keikahtaa ylösalaisin, kerrasta.
Käytähän lineaarista regressioanalyysiä seuraavaan tulosjoukkoon; 106 000, 391 000, 603 000, 920 000, 3 880 000. Näemme trendin, joka on 18 vuoden ajan kaksin-nelinkertaistanut kannatuksen. Seuraavissa vaaleissa UKIP joko ohittaa konservatiivit tai labourin, ja ihan Lontoon kuplan ulkopuolisilla äänillä.
Jos viitsit vilkaista tilastoja referendumista, siellä on useita polleja tältä vuodelta, joissa rajat kiinni ja sassiin -osapuoli on saanut niskaotteen kyllä-puolesta. Mielenkiintoinen floppi "poliittisen taiteen" opiskelijalta :)