Varmaan se onkin kiellettyä. Tiedä sitten, minkälaisilla käytännön konsteilla noihin tavoitteisiin halutaan päästä ja minkälaisilla menetelmillä niiden toteutumisesta halutaan olla kartalla. Rekisteröidäänkö ne hlbti-vähemmistöihin kuuluviksi, joilla sateenkaariliput liehuvat?
Ihannemaailmassa ei tietenkään suuntautumisensa ilmaisua olisi tarvetta rajoittaa - eikä toisaalta miettiä moninaisuutta erillisenä asiana.
Noin yleisesti ottaen minulle kaikenlaiset pakkokiintiöt ovat vähän kirosana, mutta asioiden lempeä tai vähemmän lempeä ohjailu johonkin suuntaan on paljon hyväksyttävämpää.
Heh heh, nyt siellä onkin Channel 4:lla biseksuaaleilla "kuset sukassa", kun he eivät saisikaan enään leikkiä olevansa muka heteroita, vaan heidät pitäisi nyt huomioida tuossa osuudessa ihan "sinä ittenään" eli biseksuaaleina.
Todellisia voittajia ovat kuitenkin ovelat heterot, jotka luovat itselleen työhaastattelussa vale-identiteetin homona tai biseksuaalina päästäkseen näin kiintiöpaikalle!
Aikanaan varusmiespalvelun Suomessa vältti ilmoittautumalla homoksi. Kerrotaan joidenkin heteroiden ilmoittautuneen homoiksi ja välttäneen varusmiespalveluksen. Yhtään sellaista tapausta en ole pystynyt todentamaan. Tämä voi siis olla vain tarina ja ajatus. Pidän sitä kuitenkin mahdollisena. Vuoden keskeytys opintoihin taikka työelämään on niin iso haitta, että jotkut ovat voineet laskeskella sen kannattavan ja ilmoittautuneen homoiksi.
Silloin kait armeijassa ajateltiin homo-leiman olevan niin rankan, ettei sellaiseen kukaan "normaali" vapaaehtoisesti ryhdy.
Hlbti-vähemmistöt maksavat YLE-veroa. YLE-verot haaskataan mm. viikottaisiin tv-jumalanpalveluksiin. Hhlbti-leffoja ei YLE:n tv-kanavilla viikottain esitetä, ehkä kerran vuodessa enintään. Näin kehnosti YLE:ssä "tuetaan suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta sekä huolehditaan ohjelmatarjonnasta myös vähemmistö- ja erityisryhmille".
Vaikka ajatus voi olla kaunis, tällaiset kiintiöt kääntyvät helposti tavoitteitaan vastaan, etenkin jos niitä ajetaan pakkojen tai tällaisten bonusten kaltaisten kannustinjärjestelyjen kautta. Tuntuu myös varsin arveluttavalta hirttäytyä juuri johonkin kuuden prosentin tasoon, etenkin kun tuollainen luku on jo itsessään vähintäänkin kiistanalainen.
Lisäksi, minusta on epämiellyttävää yksityiselämään tunkeutumista, että työnantajan kuuluisi saada tietää esimerkiksi työntekijänsä seksuaalinen suuntautuneisuus tai jotain muita vastaavia asioita, joita moni haluaa erilaisista syistä pitää yksityisasioinaan. Ja mihin vedetään raja esimerkiksi biseksuaalisuuden voimakkuuden suhteen tuollaisia kiintiöitä määritellessä? Joidenkin löysimpien tulkintojen mukaanhan enemmistö väestöstä olisi ainakin jossain määrin biseksuaalisia.