Britannia: Channel 4 haluaa henkilöstöstään kuuden prosentin olevan hlbti-ihmisiä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 9
Channel 4 haluaa vuoteen 2020 mennessä henkilöstöstään kuuden prosentin olevan hlbti-vähemmistöihin kuuluvia.

Channel 4 -televisiokanava aikoo ottaa moninaisuuden lisäämisen nimissä käyttöön tavoitteet vähemmistöjen määrälle henkilöstössään. Avainhenkilöiden bonukset ovat sidoksissa suunnitelmien toteutumiseen. Kanava ilmoitti tavoitteestaan maanantaina.

Vuoteen 2020 mennessä hlbti-vähemmistöihin kuuluvien osuuden tulisi olla kuusi prosenttia henkilökunnasta. Nykyisin hlbti-vähemmistöihin itsensä määrittelevien luku on 2,4 prosenttia.

Suunnitelman mukaan myös vammaisten osuuden tulisi olla kuusi prosenttia. Etnisten vähemmistöjen osuuden tavoitteeksi on määritelty 20 prosenttia. Naisten ja miesten määrän tulisi olla tasan.

Televisioyhtiön mukaan prosenttiosuudet kuvastavat vähemmistöjen osuutta väestössä. Hlbti-vähemmistöjen kohdalla kuuden prosentin osuus on kuitenkin kiistanalainen, joten televisioyhtiö teki asiasta oman arvionsa.

- Tavoitteenamme on, että monimuotoisuus työyhteisössämme vastaa maan keskimääräistä tilannetta, kerrotaan Channel 4:lta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Moninaisuutta lisäävien toimien budjeti on 5 miljoonaa puntaa (6,4 miljoonaa euroa). Projekti nähdään haastavana, mutta moninaisuuden ymmärtäminen voimavaraksi ja moninaisuuden tukeminen voi esimerkiksi antaa paremmin tilaa lahjakkuuksille.

Channel 4 on brittiläinen julkisessa omistuksessa oleva julkisen palvelun televisiokanava. Sen toiminta rahoitetaan kuitenkin täysin mainonnalla. Kanavan erikoisuutena on vuodesta 1993 lähtien esitetty kuningattaren puheelle "vaihtoehtoinen joulutervehdys".

Channel 4: Channel 4 launches 360° Diversity Charter
PinkNews: Channel 4: Six percent of employees must be LGBT
Channel 4 Wikipediassa

9 kommenttia

Eikös työnhakijan seksuaalisen suuntautumisen utelemisen työhaastattelussa pitäisi olla kiellettyä?
Varmaan se onkin kiellettyä. Tiedä sitten, minkälaisilla käytännön konsteilla noihin tavoitteisiin halutaan päästä ja minkälaisilla menetelmillä niiden toteutumisesta halutaan olla kartalla. Rekisteröidäänkö ne hlbti-vähemmistöihin kuuluviksi, joilla sateenkaariliput liehuvat?

Ihannemaailmassa ei tietenkään suuntautumisensa ilmaisua olisi tarvetta rajoittaa - eikä toisaalta miettiä moninaisuutta erillisenä asiana.

Noin yleisesti ottaen minulle kaikenlaiset pakkokiintiöt ovat vähän kirosana, mutta asioiden lempeä tai vähemmän lempeä ohjailu johonkin suuntaan on paljon hyväksyttävämpää.