Lakivaliokunta ehdottaa tasa-arvoista avioliittolakia koskevan kansalaisaloitteen hylkäämistä (juttukommentit)

Eduskuntamme ei edusta, eikä toteuta suomalaisten tahtoa,

vaan Eduskunnassamme pitävät valtaa luonnottoman uskonnon harrastamiseen suuntautuneet.

Lakivaliokunnan puheenjohtava, yli 50-vuotias kokoomuslainen Anne Holmlund ei ole kyennyt lisääntymään, joten hakee adoptiolasta, mutta haluaa evätä adoptio-oikeutta muilta pariskunnilta.

Lakivaliokunnassa on avioliitossa eläviä uskovaisia ukkoja, kuten persu helluntailainen Nikko, jotka haluavat evätä avioliitto-oikeuden muilta ihmisiltä - perin ristiriitaisen kristillistä ja samalla Stalinin, Hitlerin, Mekan ja Putinin palvontaa heiltä.

Kommenttia muokattu: 20.11.2014 klo 18:26
  • 2 / 29
  • decoctor Sokal
  • 20.11.2014 18:28
Kari Tolvanen (kok), joka on Mielenterveyden Keskusliiton MTKL ja kansanedustajien mielenterveyspoliittisen neuvottelukunnan puheenjohtaja, äänesti MTKLn ja Suomen Mielenterveysseuran SMS kantaa vastaa ! Arja Juvonen (peruSS) väisti vastuunsa ja antoi Niikon varaedustajanaan toimio tasa-arvoista perhelainsäädäntöä vastaan. Surkeaa!
  • 3 / 29
  • Roskakuski
  • 20.11.2014 18:29
Viher-vasemmisto toivoo yhtä paljon kuin kristilliset ettei aloite saa enemmistöä. Siten voidaan taas ensi vaaleissa ratsastaa teemalla mutta ensi kertaa heillä ei ole vaalien jälkeen mahdollisuutta torpata homoliittoja koska istuvat tukevasti oppositiossa.
  • 4 / 29
  • Boikotti
  • 20.11.2014 18:45
Suomessa valmistetut tuotteet kansainväliseen boikottiin. Sen lisäksi ostetaan vain ulkomaisia elintarvikkeita, tavaroita ja palveluita, jos eduskunnassa ei homojen ihmisoikeuksia tunnusteta.
Suomi lujittaa yhteensopivuuttaan ryssän taskuun.
Raideleveys jo on ja sitä pitkin pääsevät takaisin hurmahenkisten ugriaistensa holhoojiksi.
Onneksi lähdettiin Vapaaseen Maailmaan kohta 20v sitten.
VOIMIA VELJET!
  • 6 / 29
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 20.11.2014 21:56
Lakivaliokunta on jo kolmesti torpannut aloitteen, kuinka monta kertaa tämä täytyy vielä torpata? Homoliittolaki on jo nyt saanut erityisokeuksia eduskunnassa, sillä tuskinpa kovin monesta muusta laista äänestettäisiin näin montaa kertaa.
Lakivaliokunta ei ole tässä maassa ylin lakia säätävä elin. Sitä on kansan vaaleissa valitsema eduskunta.

Avioliittolain uudistus ei ole saanut eduskunnassa erityisoikeuksia, vaan asia etenee ihan asianmukaisesti - huolimatta siitä, että erityisen paljon sen etenemisen tielle on kylläkin koetettu asettua. Kyseessä on kansalaisaloite, joka on meikäläisessä päätöksentekojärjestelmässä vielä varsin uusi asia.

Ensi viikon perjantaina eduskunta päättää siitä, eteneekö mainittu kansalaisaloite yhä - vai onko tasa-arvoisesta avioliittolainsäädännöstä tulossa ensi kevään eduskuntavaalien aihehitti.

Toivotaan nyt, että eduskunta hyväksyisi avioliittolain uudistuksen, niin päästäisiin päiväjärjestykseen ja tämän lopultakin aika kuluttavan väännön asemesta käsittelemään muitakin tärkeitä asioita.
En kyllä oikein tiedä voiko tuosta kansanedustajakyselystä vetää johtopäätöksiä. Kansanedustajia on täsmälleen 200 sanomassa jaa/ei, ja ainoastaan jomman kumman puolen määrän kivutessa yli sadan voi päätelmiä tehdä. Viikon päästä perjantaina olemme viisaampia.
Huomasin, että lakivaliokunnan äänestys oli sijoitettu Lasten oikeuksien päiväksi. En pidä äänestyksen ajankohdan valintaa sattumana. Mielestäni se oli tarkoitettu keskisormen näytöksi tasa-arvoisen avioliittolain kannattajille.
Suomen talous on syvällä keltaisessa nesteessä. Huolissaan tulisi todella olla työpaikkojen säilymisestä ja monesta muusta talouteen liittyvästä asiasta. Mutta kun ei! Sen sijaan valtakunnan ykkösasia tuntuu olevan vain se, että saavatko homot mennä naimisiin vaiko eivät.
  • 15 / 29
  • Heikki Korpela
  • 21.11.2014 15:02
Nimimerkille Ei_avioliittoja_homoille terveisiä täältä eduskunnasta: meillä käsitellään täällä vuosittain noin kaksi tuhatta erilaista aloitetta (hallituksen esitystä, lakialoitetta, talousarvioaloitetta, EU-päätöstä jne.). Monet niistä ovat todellakin sanatarkkoja aiempien esitysten toistoja, ja monista äänestetään vuosi toisensa jälkeen täysistuntosalissakin. (Olisi muuten aika hankala tilanne demokratian kannalta, jos tilanteen muuttuessa tai kun edustajat saavat uutta tietoa, tai vaalikausien vaihtuessa vaikkapa edustajien vaihtuessa ei voitaisi tulla toiseen johtopäätökseen kuin aiemmin.)

Jos on huolissaan siitä, ehtiikö eduskunta käsitellä muita asioita avioliittolailta, siihen on yksinkertainen ratkaisu: hyväksytään yksinkertainen ja käytännössä ilmainen avioliittolain muutos, joka parantaa yhdenvertaisuutta eikä aiheuta kenellekään haittaa. Sen jälkeen avioliittolaki on käsitelty ja voidaan keskittyä aivan rauhassa polttavampiin kysymyksiin, esimerkiksi työllisyyden parantamiseen, palveluiden turvaamiseen ja kestävän kasvun edellytysten parantamiseen. Toki niiden kanssa tehdään todellisuudessa nytkin paljon enemmän töitä kuin avioliittolain kanssa.

Keväällä 2013 lakivaliokunta äänesti siitä, ottaako se käsiteltäväkseen kansanedustajien lakialoitteen avioliittolaista, vaikka aloite ei ollut kerännyt yli sataa nimeä. (Yleensä valiokunnat käsittelevät asioiden määrän vuoksi asiat järjestyksessä enemmistöhallituksen esitykset, talousarvio ja EU-asiat > yli sata allekirjoitusta keränneet kansanedustajien omat lakialoitteet > muut lakialoitteet.) Tuolloin äänestys hävittiin niukasti, koska yksi edustaja erikseen ilmoitti, että asia on parempi käsitellä kansalaisaloitteena. Siltä pohjalta, ja perustuslain, eduskunnan työjärjestyksen ja erillisen kansalaisaloitelain nojalla asiaa onkin sitten valiokunnassa tämän jälkeen käsitelty.

Kesällä 2014 lakivaliokunta äänesti siitä, miltä pohjalta avioliittolaista tehtävä mietintö valmistellaan. Silloin avioliittolaki ei siis "kaatunut" tai "hävinnyt", vaan äänestys tehtiin sihteeristön tueksi asian jatkokäsittelyä varten. Nyt suoritettua äänestystä ei voitane pitää senkään vuoksi ihan tyystin tarpeettomana, että kun kesällä 2014 valmistelua koskevan äänestyksen tulos oli 10–5, nyt mietinnösta äänestettäessä tulos 9–8.
  • 16 / 29
  • Havainnoija
  • 21.11.2014 16:04
Lisää spekulointia
Helsingin Sanomat on selvittänyt, että 100 kansanedustajaa voisi äänestää tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, 78 vastaan, epävarmoja 21.
199 kansanedustajalla on oikeus äänestää avioliittolaista. Puhemies Eero Heinäluoma ei voi osallistua äänestykseen. Sikäli harmillista, sillä hän on käsittääkseni tasa-arvon kannalla.

http://www.hs.fi/politiikka/a1305900001070
  • 17 / 29
  • Hapankaalilammasfetapasta
  • 21.11.2014 16:25
18 Länsi-Euroopan maasta (EU15, sekä Sveitsi, Norja ja Islanti) 10 sallii avioliitot homoille ja lesboille. Luxemburg liittyy joukkoon ensi vuoden alussa.

Suomi, Irlanti Saksa, Itävalta ja Sveitsi sallivat rekisteröidyn parisuhteen. Kreikka ja Italia eivät edes sitä.

Teemmekö "luxemburgit" vai jatkammeko Saksan ja Irlannin linjoilla? Sen näemme ensi viikolla.

Ja pahempia takapajuloita lännessä ovat siis ikiaikaiset kulttuurikansat Kreikka ja Italia.

Saapasmaan entinen pääministeri Silvio Berlusconi oli muuten kerran tokaissut että on parempi ihailla nättejä tyttöjä kuin olla homo ;) :) :D
Soinilta, Nikolta ja muilta Eduskunnan uskovais-fundamentalisteilta uupuu täysin usko Rakkauteen
- ja kuten heidän raamatussaankin sanotaan, sen myötä heiltä uupuu kaikki.

Soini, Räsänen, Nikko, kepun lestadiolaiset, kokoomuksen helluntailaiset haluavat sanoa isovanhemmille päin näköä, ettei heidän lapsenlapsensa saa avioitua rakkaansa kanssa.

Nuo uskovais-fundamentalistit haluavat sanoa vanhemmille, ettei heidän lapsensa saa avioitua rakkaansa kanssa.

Soini, Räsänen, Nikko ja muut uskovaiset haluavat pahaksikäyttää lapsia, sanomalla heille, etteivä he saa avioitua rakkaansa kanssa.

Soini, Räsänen, Nikko ja muut Eduskunnan kristityt, lestadiolaiset ja helluntailaiset haluavat sanot ihmisille, ettei heidän sisarensa, veljensä, serkkunsa, ystävänsä saa avioitua rakkaansa kanssa.

Eduskunnan uskovais-fundamentalistit ovat löytäneet raamatustaan ne saatanalliset säkeet, palvoen niitä. He ovat unohtaneet lasten edun, läheisten edun, ihmisten edun, lähimmäisenrakkauden - heille on tullut se raamatun toinen jumala, saatana, kovin rakkaaksi ja heistä on tullut niitä itse piruja.

Kommenttia muokattu: 21.11.2014 klo 18:24
Toi human tulis toimittaa hoitoon. Yhtä pahoja puheita kuin Räsäsellä, Niikolla tai Soinilla
  • 21 / 29
  • Havainnoija
  • 21.11.2014 22:00
"Eduskunnan uskovais-fundamentalistit ovat löytäneet raamatustaan ne saatanalliset säkeet, palvoen niitä. He ovat unohtaneet lasten edun, läheisten edun, ihmisten edun, lähimmäisenrakkauden."

Niinhän se on. On järkyttävää, että uskonnon omaksuminen tekee ihmisistä heidän kaltaisiaan paholaisia. Pahuuden huomaa joka ikinen päivä, kun lukee kristillisiä lehtiä ja niihin tulleita kommentteja.

Homovihamieliset kristityt järjestivät mielenilmauksen tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta vastaan. Seuraavassa linkki tekstiin, joka on hyvin vastenmielinen ja homoja väheksyvä sekä halveksiva, esim. ”Kun aikuiselle annetaan oikeus määritellä avioliitto vaihtelevien seksuaalisten taipumustensa ehdoilla, lapsen normaalitilaksi määrittyy elämä irrallaan biologisista juuristaan” tai ”Miten voit odottaa tulevan sukupolven taistelevan vapauden, demokratian, puhtaan ilman ja veden puolesta, kun heiltä on varastettu jotakin niin kallisarvoista ja perustuvaa kuin isä ja äiti?”

http://kristillisdemokraatit.fi/KD/www/fi/ajankohtaista/index.php?we_objectID=9381

Kommenttia muokattu: 22.11.2014 klo 02:05
  • 22 / 29
  • Mamma Mia!!!
  • 21.11.2014 22:13
Nimimerkki humanin logiikalla siis myös Angela Merkel palvoo Mekkaa ja Putinia. Kuten myös Irlannin Enda Kenny, Itävallan Werner Faymann ja Sveitsin seitsemänhenkinen liittoneuvosto.

Puhumattakaan Antonis Samaraksesta ja Matteo Renzistä, kun Kreikassa ja Italiassa GLBTI-parit eivät saa edes rekisteröidä parisuhdettaan.
  • 23 / 29
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 22.11.2014 11:37
"Jos on huolissaan siitä, ehtiikö eduskunta käsitellä muita asioita avioliittolailta, siihen on yksinkertainen ratkaisu: hyväksytään yksinkertainen ja käytännössä ilmainen avioliittolain muutos, joka parantaa yhdenvertaisuutta eikä aiheuta kenellekään haittaa. Sen jälkeen avioliittolaki on käsitelty ja voidaan keskittyä aivan rauhassa polttavampiin kysymyksiin, esimerkiksi työllisyyden parantamiseen, palveluiden turvaamiseen ja kestävän kasvun edellytysten parantamiseen. Toki niiden kanssa tehdään todellisuudessa nytkin paljon enemmän töitä kuin avioliittolain kanssa."

Mulla on parempi idea: jätetään avioliittolaki nykyiselleen ja keskitytään niihin tärkeämpiin asioihin. Kuten lakivaliokunta mietinnössään totesi, puuttuu tästä homoliittolaista esim. lapsivaikutusten arviointi kokonaan. Muutenkin aika törkeää sanoa, että ei olisi haittaa kenellekään. Moni jo hyvällä mallilla oleva adoptioprosessi uhkaa keskeytyä, mikäli homoliittolaki hyväksytään. Myös tämä todetaan lakivaliokunnan mietinnössä.
Kyllä avioliittoasia on syytä hoitaa maaliin.

Tuntuu oljenkorsiin tarttumiselta peräänkuulutella erityistä lapsivaikutusten arvioimista, ainakin huolten näkökulmasta. Lasten juridinen asema ei ole muuttumassa siitä, miten asia on jo ollut rekisteröidyssä parisuhteessa elävien vanhemmoimassa perheessä. Lapsivaikutukset on selvitetty jo parisuhdelakia laadittaessa sekä sisäisen adoptio-oikeuden säätämisen yhteydessä.

Vanhempien parisuhteen tunnustaminen yhdenvertaiseksi muiden parisuhteiden kanssa voi toki vaikuttaa myönteisesti yleiseen suhtautumiseen perhettä kohtaan ja antaa perheelle mahdollisuuden kokea olevansa täysiarvoinen muiden rinnalla. Nämä asiat ovat kyllä tulleet esille esimerkiksi asiantuntijakuulemisessa.

Syntyvän lapsen kohdalla nykyistä isyysolettamaa ja samaa sukupuolta olevia pareja koskevaa kaavailtua ennen syntymää tapahtuvaa vanhemmuuden vahvistamista säädellään muissa lakikokonaisuuksissa, eikä avioliittolain uudistus vaikuta siihen asiaan.

Ainoastaan adoptioasiassa voi nähdä suoran yhteyden lapsen asemaan, ja silloinkin vain viranomaisharkinnan alaisessa erityistapauksessa. Ulkoisessa adoptio-oikeudessa kyse on vain oikeudesta hakea adoptiota pariskuntana, eikä subjektiivisesta oikeudesta hankkia lasta adoptiolla. Toisaalta adoptio yksittäiselle henkilölle ja myöhempi sisäinen adoptio tekee saman lopputuloksen kuin adoptio pariskunnalle, joten erillistä arviointia vaativaa kokonaan uutta käytännön tilannetta ei ole syntymässä, vaikka teoreettinen mahdollisuus suoraviivaisempaan polkuun syntyykin.
Ei_avioliittoja_homoille kirjoitti:

> "Mulla on parempi idea: jätetään avioliittolaki nykyiselleen
> ja keskitytään niihin tärkeämpiin asioihin. "

Eli haluat syrjinnän jatkuvan. Onko tällainen muiden ihmisten kiusaaminen sinulle uutta, vai oletko ollut esim. koulukiusaaja aiemmin?

Aika yleinen vaatimus siitä, että pitäisi tehdä jotain "tärkeämpää" lainsäädäntä tällaisen "vähemmän tärkeän" sijaan on aika typerää: vaikka jokin asia olisi muka vähemmän tärkeää, ei se estä muiden asioiden etenemistä eduskunnassa.

Tämän lain valmistelu ei estä mitään muuta lainsäädäntötoimintaa.

Näissä tasa-arvon vastustajien kommenteissa tulee usein esille väite, että tasa-arvoisen avioliittolain kannattajat rasittavat "systeemiä" tuomalla lain käsittelyyn uudestaan ja uudestaan.

Jos joku tässä kalliiksi tulee, niin ne ovat nämä tämän lain vastustajat. Laki tulee varmasti voimaan, mutta näiden syrjintää kannattavien ihmisten vuoksi lakia pitää yrittää viedä toistuvasti eteenpäin. Näiden vastustajien vuoksi tämä asia maksaa rahaa ja samalla syrjintä jatkuu.

Jos esim. juutalaisten keskeiset avioliitot olisivat kiellettyjä, niin varmaankin lähes kaikkien mielestä asia olisi syrjintää. No, ehkä perussuomalais-uskovainen Mika Niikko käyttäisi tässäkin iskemätöntä logiikkaansa ja väittäisi: "Ei ole syrjintää, ihan samat oikeudet ovat heilläkin: Saavathan he mennä naimisiin luterilaisten kanssa!"

Kommenttia muokattu: 23.11.2014 klo 21:26
Esimerkkinä siitä, kuinka pihalla kokeneetkin ja vastuullisiin tehtäviin edenneet poliitikot voivat olla asioista, joista päättämään kansa on heidät valinnut.

Ptikäaikainen keskustan kansanedustaja, yksi puolueen kolmesta varapuheenjohtajasta ja Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Juha Rehula lausuu Yle Lahden haastattelussa kantansa tasa-arvoiseen avioliittolakiin ja perustelee kielteistä kantaansa ensi perjantain äänestyksessä:

"Lähden siitä, että perinteinen avioliittokäsitys on se mihin tukeudun. Ymmärrän tasa-arvopyrkimykset, mutta mielestäni koko avioliittoasia kuuluisi kirkolle ja kehittäisin lainsäädäntöä muuta kautta. Tunnistan, että seuraavaksi eteen tulee adoptioasia, joka on vielä vaikeampi. Nämä ajatukset minulla ovat olleet jo monta vuotta."

Juttuun liitetyllä videolla hän sanoo saman vielä monisanaisemmin, tyyppiesimerkkinä siitä kuinka poliitikko osaa puhua vakuuttavan kuuloisesti ja muka-tietoisena siitä mistä hän puhuu - mutta suusta tulee ulos pelkkää puutaheinää.

Videolla Rehulan "perustelut" kannalleen alkavat noin kohdasta 08:50.

http://yle.fi/uutiset/keskustan_juha_rehula_avioliitto_on_kirkon_asia/7647594

Kenellä riittäisi taitoa ja tarmoa vääntää rautalankaa näille paksukalloille, joilla on "nämä ajatukset olleet jo monta vuotta"?
Mulla on vielä parempi idea: muutetaan avioliittolaki nyt, jotta voitaisiin keskittyä niihin tärkeämpiin asioihin.