Tuskin tuotteessa itsessään tulee mitään homovastaista kuitenkaan olemaan. 100% Suomalaiset työntekijät on jo yritykseen luvattu. Eiköhän se ole vain ylimmän omistajan itsensä henkilökohtaista hurahtamista rahan tuhlaukseen moinen änkyryys :)
Tämän kaltaiseen syrjivään toimintaan puututaan maailmalla erilaisilla boikoteilla.
Mozillan uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Brendan Eich joutui eroamaan/erotettiin, koska paljastui, että hän oli lahjoittanut suurehkon summan rahaa Kalifornian pahamaineiseen PROPOSITION 8 -kampanjaan, jolla estettiin homoavioliitot tuossa osavaltiossa.
Brunein sulttaani on saattanut maassa voimaan ankaran sharia-lain, jonka perusteella esimerkiksi homoseksistä tuomitaan kivitettäväksi kuoliaaksi.
Lakia on moitittu monella taholla maailmalla. Nyt amerikkalaiset ja englantilaiset julkkikset ovat asettaneet sulttaanin rahoittoittaman hotelliketjun USA:ssa boikottiin sharialain vuoksi. Tapahtumia on vedetty pois ja uusia tapahtumia mietitty uudelleen.
Sulttaani on puolustellut lakia islamin vahvistamisella ja maan suojelemisella ulkopuolisilta vaikutteilta.
On mielenkiintoista seurata, kuinka rahantulon väheneminen vaikuttaa päätöksiin ja mahdollisesti muuttaa jo tehtyjä päätöksiä, kuten tapahtui Mozillan tapauksessa.
Juttuun liittyen niin miksei jutun kirjoittaja mainitse Expressbussia? On meilläkin halvat liput, alkaen 2€! Eli ei Onnibus.com ja OnniExpress ole ainoita..
Juttu rajoittui Onnibussin ympärillä tapahtuneeseen - ja pääasiana Souterin asennemaailma, jonka on tehnyt Suomessa ajankohtaiseksi tämä sijoitus. Onnibussin jälkeen monet perinteiset bussilinjat ovat alkaneet myydä tarjouslippuja, edullisimmin pääasiassa reiteillä, joilla OB on ollut kilpailijana. Tässä mainittiin kaksi "onni"-alkuista, jotka ehkä voidaan sotkea toisiinsa.
Juttu ei leimaa tähänastista OB:ta homo-ongelmaiseksi - eikä väitä jatko-operaatiotakaan. Mutta mikä lopulta viivan alle jää ja kotiutetaan omistajille osinkoina, hyödyttää tahoa, joka on ollut valmis rahoittamaan hlbti-kielteistä tiedottamista menneisyydessään.
Minulla on ollut tapana tehdä ratkaisuja palvelun tuottajien suhteen myös eettiseltä pohjalta, jos sellaista tietoa on saatavilla. Esimerkiksi ulkomaan matkakohteiksi eivät kelpaa jyrkän homokielteiset maat. Siksi en ole matkustanut kertaakaan esimerkiksi Egyptiin taikka Turkkiin.
Jos yritys on tunnettu homomyönteisyydestään, siitä tulee ainakin valintatilanteessani lisäpisteitä.
***
Liiketaloudellisia periaatteita olen koettanut hahmottaa noiden halpisbussiyhtiöiden toimintaa miettiessäni. Kalusto maksaa maltaita ja polttoaineiden hinnat kipuavat yhä ylöspäin. Millä ihmeellä he saavat katteen aikaiseksi? Suuret volyymit?
:D Tuolla logiikalla valistuneen homomyönteisen ja eettisen kuluttajan elämä muodostuu kyllä melko rasittavaksi, ainakin jos lompakossa vinkuu lähinnä tuuli.
Ymmärrän pointin, mutta komppaan Norssia tuossa ylempänä. Voisin hyvin kuvitella mitä mieltä joku kainuulainen bussiyhtiön omistaja on kaikista muista paitsi lihaa syövistä perheellisistä heteromiehistä omakotitalossa :)
Pyrkimys muuttaa ihmisten käsityksiä suvaitsevaisemmiksi onnistuu yleensä helpommin huumorin kautta kuin negaatioilla ja boikoteilla. Että eikun pinkkiä lurexia ja conchitawurstia päälle ja Onnibussin kyytiin. Tehdään siitä yhteisön oma halpisreissulinjasto. Spread the löööv ympäri Suomen <3
Kovaa spekulaatiota kainuulaisista ja muista "korven" asukeista. Ei kait siinä mitään. Stereotypioiden luominen jos ei seksuaalisen suuntautuneisuuden niin viimeistään asuinpaikan suhteen on aina paikallaan :D Huom. tämä viesti oli kirjoitettu pilke silmäkulmassa.