Sanoman vaalikoneen mukaan Petteri Orpo ja toinen pääministeriksi veikattu Jan Vapaavuori kannattavat ainakin homo- ja lesboparien oikeutta perheen ulkopuoliseen adoptioon.
Kataisen puheessa toistui ainakin neljä kertaa sana suvaitsevaisuus. Kokoomusjohtajalla olisi keväällä 2011 ollut mahdollisuus tehdä silloin vain vuodentakaisen puoluekokouspäätöksen nojalla avioliittolakiasiasta kynnyskymys, muttei halunnut. Siinä sitä suvaitsevaisuutta. Uusi puheenjohtaja lienee vielä näitä kvasiliberaaleja. Sitten tulevatkin jo kokoomuksen nykynuoret kovine linjauksineen.
Jan Vapaavuori ei kunnallisvaalikoneen mukaan kannata homojen adoptio-oikeutta. Jos Katainen, Stubb ja Virkkunen lähtee, niin heidän tilalleen on tulossa ainakin kaksi edustajaa, jotka vaalikoneiden mukaan vastustavat homoliittoja.
Edelliseen kommentoijaan viitaten kokoomuksen aatteellinen rikkinäisyys tosiaan tekee siitä vaikeasti ennakoitavan osassa arvokysymyksiä. Kokoomuksen ja kepun arvokonservatistuminen johtaa ennen pitkää liberaalipuolueen syntymiseen - osista kepua ja kokoomusta - elleivät sitten liberaalit tuotekehitä itseään siten, että kasvavat.
Jaahas, kaappihomotrolli EAH on taas purkamassa ahdistustaan itseinhostaan. Vapaavuori on siis jossain häntä sitomattomassa vaalikoneessa vastannut lievästi ei kysymykseen, jota ei kuntavaaleissa edes ratkaista. Wau...
"Jaahas, kaappihomotrolli EAH on taas purkamassa ahdistustaan itseinhostaan. Vapaavuori on siis jossain häntä sitomattomassa vaalikoneessa vastannut lievästi ei kysymykseen, jota ei kuntavaaleissa edes ratkaista. Wau..."
Niin? Kerroin vaan, mitä mieltä Vapaavuori oli uusimmassa vaalikoneessa, kun joku edellä oli antanut vanhemman vaalikoneen tiedon.
Eiköhän pitäisi osata sen verran päätellä, että jos lähtee komissaariksi tai muualle Eurooppaan heti eurovaalien jälkeen, kun paikkoja jaetaan, niin silloin ero tulee myös eduskunnassta.
Vuonna 2011 Sanomien vaalikoneessa kysyttiin: "Eduskunta hyväksyi vuonna 2009 lain, joka mahdollistaa parisuhteensa rekisteröineille homo- ja lesbopareille perheen sisäisen adoption. Pitäisikö homo- ja lesboparien saada oikeus myös perheen ulkopuoliseen adoptioon?". Orpo vastasi myöntävästi.
Ylen vaalikoneen väittämään "rekisteröityneille homopareille pitää kuulua kaikki samat oikeudet kuin avioliiton solmineille heteropareille" Orpo vastasi olevansa jokseenkin samaa mieltä.
Mitämitänyt-blogissa, "Kokoomuksen kymmenen vaitonaista & yhteenlaskua" -kirjoituksessa ( http://mitamitanyt.blogspot.fi/2014/03/kokoomuksen-kymmenen-vaitonaista.html ), tarkemmin sen 6.3. tehdyssä päivityksessä kirjoitetaan Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpon lähettämästä sähköpostista. "Tällä hetkellä pidän tärkeimpänä sitä, että lakialoite otettiin valiokunnassa käsittelyyn ja kuulemiskierrokselle. Asiaan pitää perehtyä perusteellisesti, jotta kaikki tietävät, mistä aloitteessa on kyse. Oman lopullisen kantani muodostan prosessin aikana."
Tuosta kynnyskysymys-asiasta vielä; valitettavasti avioliittoasialla jonkin sortin vaalilupauksena liputtaneet Vihreät ja Vasemmistoliitto eivät nekään pitäneet asiaa kynnyskysymyksenä. Ihmetyttää yhä, miksi ne hyväksyivät KD:n tahdon. Kokoomuksen toimintaa ymmärrän paremmin, koska ne tarvitsivat hallitukseen vastapainoa punaiselle ja viheriälle.
Vaikea sanoa, mitä Katainen ehkä tajusi, kun en tätä tunne. Kymmenen vuotta puheenjohtajana on kyllä ymmärrettävästi pitkä aika. Kataisen lähtiessä puolueen kannatusluvut ovat yhä korkeat, päteviä seuraajaehdokkaita on useita, toisaalta vetämänsä hallitus on ollut luonteeltaan haastava. Viron pääministerihän teki tässä hiljan samalla tavoin kuin Katainen nyt.
Mitä tulee avioliittolakiin, niin nyt olisi tarjolla aikaikkuna, jossa KD ei ainakaan voi uhkailla hallituksesta lähtemisellä, jos avioliittolain uudistusta hyväksytään hallituspuolueisiin kuuluvien(kin) edustajien äänin.
eah ei ole kaappihomo, vaan hän on homofoobikko tai seksuaalisesti vajavainen, jolla on ongelmia luonnollisen tervehenkisen seksuaalisuuden ymmärtämisen kanssa.
Siellähän kokoomuksen naiset ovat alkaneet vaatia naispuheenjohtajaa. Siinä kaartissa esim. konservatiivisuskonnollinen Paula Risikko olisi huono vaihtoehto ja se yksi liberaalimpi kokoomusnainen on taas ryvettänyt itseään kuntauudistushankkeissa.
Kokoomus on toisaalta puoluejohtajaväessä varsin konservatiivisen miehinen - siellähän vain yhden piirin puheenjohtaja on nainen ja kaikkien muiden mies, joten voi olla, ettei vielä nyt heillä kantti kestä valita naispoliitikkoa puheenjohtajaksi.
Sille asteelle on päästy vasta kokoomusnuorissa ja sielläkin vain kun sinne on löytynyt eräänlainen "rautarouva", joka suhtautuu hlbt-ihmisiinkin thatchermäisesti.
Kokonaan eri asia on sitten tietysti se, jos hallitusyhteistyö ei jatkossa suju ja eteen tuleekin jopa ennenaikaiset vaalit tai hallituskuvioitten muutokset muuten.
Siellä sitten vaihtoehtoina lienevät joko kesk+kok+persut tai kesk+sdp-persut tai kesk+kok+sdp, tilkepuolueineen ja joku suurista jää rannalle.
smo: Vaihtoehtoja ei ollut. Vihreät toki esitti, että hallitusohjelmaan kirjattaisiin avioliittolaki ja että kristillisdemokraatit jätettäisiin hallituksen ulkopuolelle. Kokoomukselle tämä ei käynyt.
Minäkin silloin kuulin paikallaolleilta, että päätös oli pääministerikandidaatin. Tietenkin vihreät olisivat tietenin voineet sinä tilanteessa kävellä ulos, vaan eivät kävelleet. Ellei lakivaliokunnan mietinnön käsittelyssä suuressa salissa aloite mene läpi, seuravan hallituksen todennäköinen kokoonpano merkinnee asian siirtymistä seuraavan vuosikymmenen alkuun. Aihe on jostain syystä myös lähes pudonnut kansallisesta media-agendasta.
Tällä hetkellä asian suhteen lienee jonkinlainen suvantovaihe, koska lakivaliokunta kuulee eri tahojen kannanottoja. Uutta kerrottavaa ei juuri nyt taida olla kovin suuresti. Se selittänee vallitsevaa median hiljaisuutta.
Kokoomus tarvitsee vahvaa yhdistävää miestä. Risikosta ei ole siihen ja Virkkusella ei ole alaosastoissa kannatusta. Itse kannattaisin Orpoa puheenjohtajaksi. Tosin Stubb ja Vapaavuorikaan eivät olisi huonoja puheenjohtajia.
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien kannalta Risikko on ehdottomasti huonoin vaihtoehto. Kaikissa vaalikoneissa ehdoton ei - umpimieliselle vihaajalle tyypillisen laiskasti vailla mitään perusteluja. Vapaavuoren suhtautuminen vaikuttaa varsin välinpitämättömältä, hyvässä ja pahassa. Orpo taas näyttää kallistuvan myönteisen puolelle. Stubb ja Virkkunen puolestaan suhtautuvat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin myönteisesti.
Homovihaaja on henkilö joka vetää sinua kadulla turpaan (huomattuaan keikistelysi?) tai tuo kaikissa mahdollisissa yhteyksissä ilmi kantansa asiaan ja ajaa sitä vimmatusti läpi. Kaikenlaiset vihaajat ovat hyvin kiivaita. Risikkoa sanoisin ehkä homo-ongelmaiseksi.
Itse toivoisin pietikäisen pääsevän kokoomuksen johtoon sillä hän ei ole äärioikeistolainen. Oli twitterissä minun twiitin laittanut suosikikseen jossa otin kantaa siihen miten hyvinvointiyhteiskunnan heikoimmassa asemassa oleviin suhtautuminen koventunut, taitaisi parempi puolue hänelle olla demarit kun ei tahdo muiluttaa jokaista vammaista ja sairasta.
"Vihata voi ilman, että käy toiseen käsiksi ja tuo sitä julki. Luulisi tämän olevan varsin päivänselvää."
Viha on vahva elementti. Sitä on vaikea hallita ja varsinkaan piilottaa. Jos sen antaa saastuttaa mielensä, se vie helposti mukanaan mitä radikaalimpiin tekoihin. Lievempiä ilmaisuja ovat 'inhota' ja 'pitää sopimattomana'. Ei saa yleistää, elämä ei ole mustavalkoista.
Ainakin Vapaavuori on tehnyt kantansa selväksi: tänäisessä Hesarissa hän ilmoitti ykskantaan äänestävänsä tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, jahka asia äänestettäväksi tulee.
Paula Risikko ilmoittaa tämänpäiväisessä Helsingin Sanomissa olevansa "joissakin asioissa liberaali, toisissa konservatiivi, mutta aina kokoomuslainen".
Ja tasa-arvoisesta avioliittolaista (jota lehti nimittää lakialoitteeksi homoliitoista): "En ole valmist tukemaan siihen sisältyvää ulkoisen adoption oikeutta muun muassa siksi, että se voisi vaikeuttaa Suomen asemaa kansainvälisissä adoptioissa".
Hänelle siis tahdin määräävät taantumukselliset maat, joiden pillin mukaan tanssien tasavertaiset ihmisoikeudet sopii heittää meilläkin romukoppaan. Mielenkiintoinen sanavalinta muuten tuo "muun muassa". Mitähän muita syitä kuin kansainvälisen adoption hypoteettinen vaikeutuminen hänellä on?
Sääli, sillä kysyntää suuren puolueen naisjohtajalle varmasti olisi ollut etenkin Urpilaisen saatua kenkää. Tällaista rautarouvaa toivottavasti kokoomusedustajat eivät kuitenkaan ohjaimiin päästä.