Militanttia propagandaa? (juttukommentit)

Minulle Soinin kommentit näyttäytyvät osoituksena paukkujen loppumisesta hänen pyssystään. Yleensä hän/hänelle keksitään jokin hyvä one-liner (sutkautus). Nyt sellaista ei tullut. Vain yrmyilyä ja murinaa.

Näen lain kannattajille tuon hyvänä merkkinä.
  • 2 / 17
  • vaeltaja2006
  • 15.3.2014 13:04
Soinin ploki oli harvinaisen propagandistista taivastelua suuren puolueen puheenjohtajalta.
Soinin purkaus kuvastaa mielestäni hyvin sitä tilaa, jossa vastustajien (tässä erityisesti PS:n kannattajien) tilanne on.

Kaikki esitetyt huolet/vaikeudet/vääryydet/luonnottomuudet on pystytty kumoamaan erittäin asiallisella vasta-argumentoinnilla faktoihin ja tieteellisesti päteviin tutkimuksiin perustuen.

Mitä tulee "maksettuun tutkimukseen", aivan samaa PS itse on aikanaan käyttänyt oman agendansa ajamiseen - en ymmärrä Soinin ajatusmaailmaa siinä, että se mikä olisi täysin asiallista toimintaa poliittiselta puolueelta saada asiaansa pönkitettyä olisikin jollain tapaa propagandaa (sen negatiivisessa merkityksessä) kansalaisliikkeeltä.

PS:n rivit rakoilevat, jopa edustaja Hirvisaari on muuttanut ehdottoman ei-kantansa neutraaliksi ja julkisesti tästä kirjoittanut, vieläpä niin, että kertoi perustelun (henkilön), joka mielensä muuttumaan sai.

Kaikki tähän astiset vastakkain asettelut ovat sataneet Tahdon-väen koriin, samaan aikaan vastapuolen ääni on kiihkoutunut jo sille tasolle, että asiallisessa kuulemisessakin hurmos nousee esille, raamatulla taas lyödään ja äänentaso nousee kunnes puheenjohtaja joutuu puuttumaan asiaan (edustaja Niikko).

Jännä muuten huomata, että eniten - tai oikeastaan ainoana äänessä ovat PS:n väki, KD:t eivät ole paljonkaan asiaan kantaa ottaneet, tai jos ovat niin hyvin harkituin ja mielestäni asiallisin tavoin. Totta toki on, että koko Kristillisten ryhmä on 100% vastaan, ehkä se osittain vähentää heidän tarvettaan hakata raamatulla.

Edit: Kirjoitusvirheitä

Kommenttia muokattu: 15.03.2014 klo 13:08
Soinin blogikirjoitus on aivan ehtaa ja rumaa mustamaalausta, joka luultavasti kääntyy häntä itseään vastaan.
  • 5 / 17
  • karhumiäs
  • 15.3.2014 16:00
Soini on aika yksin persukatolisuutensa kanssa. Edes omat porukat eivät ole Soinin blogia levittäneet (vrt esim Persulehti, Persu-Sanomat, Uusi Persu).

Persukannattajat ovat kiusaantuneita Soinin tunteikkaasta änkyröinnistä ja vaatimuksista ohittaa omantunnonkysymykset puoluekatekismuksen käskyillä. Erityisen vaikeaa käskyttäminen on nuorpersuille.

Voiko puolueen sanomaa edes ottaa vakavasti, kun arvokonservatiivisuuden sanomaa viestitetään maailmalle kansanedustajan kulkusten muodossa?
Perussuomalaissa silmäätekevissä on muutamia, joille homoavioliitot ovat Suuri Kysymys. Äänekkäimpinä Niikko ja Soini. Molempien tapauksessa kanta asiaan perustuu tulkintaan uskonnollisista opinkappaleista. Näyttäisi kuitenkin siltä, että perussuomalaistenkaan parissa kanta homoavioliittoihin ei ole sittenkään niin yhtenäisen kielteinen kuin Soini ja Niikko ilmeisesti toivoisivat.

Vastustus on kaiketi yhä aika ehdotunta KD:n piirissä. Sen sijaan pienen klikin metelistä huolimatta perussuomalaisten piirissä asenteet ovat ehkäpä avartuneet keskustelun myötä ainakin hivenen. Harmillista on tietysti se, että Soinin itsevaltaisen otteen alla vain uskaliaimmat ovat rohjenneet esittää varovasti myönteisiä huomioita asiasta.

Keskustan piirissä on avioliittolain uudistamiseen myönteisesti suhtautuvia. Kokoomuksessa on muutama ääneen jopa ilmoittanut muuttaneensa aiemman kielteisen kantaansa myönteiseksi. Se on rohkaiseva merkki. Toki myös Kokoomuksen piirissä olevat aktiivisesti asiaa edistävät ovat ilon aihe.

SDP:ssä enemmistö on selvästi myönteistä, samoin kuin RKP:ssä.

Vihreiden ja Vasemmistoliiton (ja siitä irronneen kaksikon) asenteet ovat tunnetusti käytännössä ehdottoman myönteisiä.

Jotenkin näyttää siltä, että Soini ja Niikko ovat tässä viime aikoina tajunneet kansan muuttuvien asenteiden yllättäneen avioliittoasian suhteen heidät housut kintuissaan.
Hakkaraisen tosiaan unohdin - tuon kielikuvan ajankohtaisuus olisi tehnyt hänelle oikeutta. Ja sitten ovat vielä Oinonen, Joutsenlahti ja Saarakkala. Eli onhan noita.
  • 9 / 17
  • karhumiäs
  • 15.3.2014 19:49
Miten Hakkaraisen on voinut unohtaa? Hänhän on ollut kaikkien huulilla viime päivät!
Oletan, että Hakkaraisen unohtuminen johtui siitä, että pidän Hakkaraista lähinnä jonkinlaisena sketsihahmona, kun taas Soinilla ja Niikolla on kannattajakuntansa, joihin nämä kykenevät sanomisillaan oikeasti vaikuttamaan.
Perussuomalaisten imaami-Soinin ja imaami-Niikon ristiretkihuudot eivät oikein innosta suomalaisia.
  • 12 / 17
  • ERKKI - VAASA
  • 16.3.2014 0:34
Mustasaaressa oli Maanantaina 10.03.2014 Eurovaaleihin liittynyt RKP:n yleisötilaisuus. Tuossa tilaisuudessa olivat mukana RKP:n eurovaaliehdokas, kansanedustaja Christina Gestrin, oikeusministeri Anna-Maj Henriksson ja kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos.
Keskustelin tuon tilaisuuden ”tauolla” espoolaisen kansanedustaja Christina Gestrinin kanssa. Hän vakuutti minulle että koko RKP:n ryhmä on tasa-arvoisen avioliittolain kannalla. Samaa vakuutteli minulle kansanedustaja Ulla-Maj Wideroos! Asia siis saattaa olla totta mutta vanhastaan tiedän että täkäläinen RKP:n kansanedustaja Lars-Erik Gästgivars on ollut tasa-arvoisen avioliittolain vastustaja. On tietysti hyvä jos RKP:n piirissä kyseinen kansanedustaja olisikin saatu kääntymään kyseisen lain kannalle, sillä jokaista tätä lakia puoltavaa kansanedustajaa tarvitaan että tämä lakiesitys menee läpi suuren salin äänestyksessä.
MInusta Timo Soini olisi saanut kantaa vastuuta jo viime vaalien mukaisesti tulemalla hallitusvastuuseen; tätä hän vältti. Nämä viimeaikaiset puheenvuorot ovat linjassa hänen omien kommenttiensa kanssa mutta eivät ole linjassa kenenkään suoraselkäisen ihmisen moraalin kanssa. Voi voi, Timo, avioliittolaki taitaa olla tulossa, niin katolisuuten kuin oletkin vedonnut.
Jos Soini & Co olisivat lähteneet hallitukseen viime vaalien jälkeen, suosio olisi sulanut tämän kauden aikana. Hän näki aivan varmasti Suomella edessä olevat haasteet, eikä lähtenyt asioita hoitamaan, vaikka äänestäjät olivat antaneet siihen hänelle valtakirjan. Oppositiosta on mukavaa räksyttää, ottamatta vastuuta.

Tuo kaikki oli Soinilta häpeällistä. Jos olisin häntä silloin äänestänyt, olisin kääntänyt hänelle selkäni heti hallituksen muodostumisen jälkeen. SMP:n joukkion riitelyitä ja toilailuja aikanaan seuranneena ja tietäessäni Soinin jatkavan samalla politiikalla, minulla ei ole ollut koskaan vähäisintä vetoa siihen porukkaan.
Soini kirjoitti tuossa mainitussa plokkauksessaan mm. näin: "Mielipidemittausten tilaaminen ei ole ilmaista touhua. Tiedän tämän, koska Perussuomalaiset ovat teetättäneet niitä. Emme tosin kysy homoliitoista."

Miksi perussuomalaiset eivät kysyisi "homoliitoista"? En tajua.

Minusta perussuomalaiset voisivat hyvinkin sijoittaa hieman rahojaan "homoliitoista" kysymiseen ja teettää riippumattomalla tutkimuslaitoksella (esim. Taloustutkimuksella) kyselyn, jossa selvitettäisiin kansan mielipiteet siihen, mitä kansa ajattelee avioliittoasiasta silloin jos sitä erityisesti johdatellaan lähestymään asiaa kirkon roolin kautta: että ajan myötä kirkko ehkä keskustelua käytyään alkaisi siunata sama sukupuolta olevia pareja.

Ainakin Soinin puoluetoveri Niikko on juuri tällaisesta kehityskulusta ollut huolissaan. Hän otti asian esille mm. eduskuntatalon edessä järjestetyssä mielenosoituksessa, jossa hän kiihdytti itsensä aikamoisiin tunnetiloihin puhuessaan. Sen lisäksi lakivaliokunnan kuulemistilaisuudessa hän puhui pitkät tovit samasta asiasta, joskin hivenen rauhallisemmalla otteella.

En ollenkaan ymmärrä sellaista asennetta, ettei edes haluta tietää mitä kansa ajattelee. Liki kaikissa muissa asioissahan perussuomalaiset ovat nostaneet itsensä jopa eräänlaiseksi kansan äänen tulkiksi.
Hyvä smo (ja tässä annan anteeksi jopa sen, että olimme aikoinamme Alppiharjussa yläkerran naapureita etkä kertaakaan tervehtinyt minua): Timo Soini ei välttämättä halua edes tietää, mitä ns. kansa ajattelee, nimittäin välillä kansa saattaa ajatella väärin. Jos kansa onkin kääntynyt tasa-arvoisen avioliittolain kannalle ja jos minä olisin Timo Soini, en haluaisi kuulla. Niin yksinkertaista se on.
Soini lienee myös (uskonnollisen katsomuksensa johdosta) kertakaikkisesti epämukavuusalueellaan tämän asian kohdalla, eikä kykene asiaa ymmärtämään tai käsittelemään. Jotenkin vaikuttaa siltä, että Soini myös tietää, ettei pysty aiheeseen uskottavasti ottamaan kantaa sen paremmin asiallisin argumentein, Soinille tyypillisin sutkautuksin kuin naurunhörähdyksellä kuittaamisellakaan.

Soini on vain ärtynyt, koska on heikoilla eikä tunne hallitsevansa keskustelua, jota muut ruokkivat. Soinihan haluaisi itse olla se, joka nostaa asioita esiin, ja olla sitten itse niissä niskan päällä. Ehkä kyse on päälle paukanneista puolustusmekanismeista: Soini yrittää väistää asiaa, jos se sillä katoaisi olemasta.

Mutta ei se katoa, ennen kuin se on tyydyttävästi ratkaistu.

***

Vaan onpa tuo rappukäytävätoiminta outoa jopa minulta. Yleensä kotitalon rappukäytävässä kaikille tapaan ainakin nyökätä. Toisaalta, tiedän joskus asioita miettiessäni sulkevani huolella ulkomaailman ja sen ihmiset "pois päältä". Pahoitteluni tällaisesta käytöksestä aiheutuneista kärsimyksistä.