Unkari: Katkaiseeko homoavioliiton kannattaminen poliittisen uran? (juttukommentit)

  • 1 / 7
  • vaeltaja2006
  • 3.3.2014 5:19
Englanninkielisen blogin viimeisessä kappaleessa kuvataan unkarilaisen yksityisen Klub Radio -aseman ohjelmaa Let’s Talk It Over, juontajana György Bolgár. Kuulijat voivat soitella ohjelmaan. Nyt aiheena oli tämä avioliittoasia.

Yksi soittaja, isä, kertoi, miten heidän poikansa paljastui 18-vuotiaana homoksi. Nyt tämä asuu yhdessä kaverinsa kanssa. Heillä on naistuttava, joka on eronnut miehestään. Nainen oli raskaana, ja tämä 18-vuotias poika oli mukana synnytyksessä ja nyt poikapari on lapsen isän sijalla "sosiaalisina vanhempina". Puhelimessa homopojan isä melkein itki. Juontaja sanoi, että homot ovat yhtä hyviä ihmisinä kuin muutkin. Isä vastasi: "ei, he ovat parempia".
  • 2 / 7
  • human
  • 3.3.2014 12:44
Mun mielestäni tälläisiä pitäisi välttää:

"kannattaa homojen avioliittoja ja adoptio-oikeutta"

... kun meidän olisi hyvä kannattaa kaikkien yhtäläistä avioliitto- ja adoptio-oikeutta.

Epäilen kovasti että homot tai lesbot olisivat parempia vanhempia kuin heterot tai että heterot olisivat parempia vanhempia kuin homot tai lesbot. Hyvät vanhemmat ovat hyviä vanhempia.

- - -

Suomessa ei tosiaan tarvita mellakkapoliiseja suojelemaan Pride-juhlintaa, kuten Unkarissa valitettavasti tarvitaan.

- - -

Unkarissakin on surkuhupaisaa se, että uskovaispoppoot toitottavat siellä äidin ja isän tärkeyttä, vaikka heillä uskovaisina, "jumalansa lapsina" ei edes ole Äiti-Jumalaa lainkaan, vaan pelkkä isä-jumala, vieläpä mykkä ja täysin kaapissa elävä sellainen.

Hyviä ja pahoja ihmisiä on maailmassa aina, olipa uskontoja tai ei - mutta uskonnot tuppaavat tekemään hyvistäkin ihmisistä pahoja. Unkarin katolilaisittain suuntautuneitten lähentelyt Venäjän ortodoksisesti suuntautuneitten ja Iranin islamistisesti suuntautuneitten kanssa ovat kyllä varsin "pervoilua".

Kommenttia muokattu: 03.03.2014 klo 13:10
  • 3 / 7
  • Public eye
  • 3.3.2014 13:21
Tämä taitaa olla vanhan toistoa, mutta en usko että uskonto (tai jokin muu aate sen puoleen) välttämättä tekee ihmisistä pahoja.

Sen sijaan pahat ihmiset tekevät uskonnoista pahoja, jos ovat tehdäkseen. Uskontojen nimissä on tehty maailmassa paljon pahaa, mutta myös paljon hyvää.

Ei minusta lähimmäisenrakkauden, anteeksiannon ja heikompien tukemisen saarnaamisessa ja varsinkaan toteuttamisessa mitään pahaa ole. Mutta kun vallanhimoiset ja omaa erinomaisuuttaan pönkittävät ihmiset ottavat aatteen kuin aatteen keppihevosekseen, mikä tahansa hyvään tarkoitukseen perustettu liike saadaan tuossa tuokiossa käännettyä irvikuvakseen. Niin politiikassa kuin uskonnossakin. Ja varsinkin niiden yhdistelmässä.
  • 4 / 7
  • ERKKI - VAASA
  • 3.3.2014 18:26
Näkyy että kaikenlaisissa puolidiktatuureissa kuten Venäjällä ja Unkarissa erilaisten vähemmistöjen vainoaminen taikka sulkeminen yhteiskunnan ulkopuolelle on arkipäivää. Mikä sen oivallisempaa vallanpitäjille on kuin syyttää kaikista ongelmista erilaisia vähemmistöjä, kuten muun muassa HLBT-kansaa, juutalaisia, romaneja ynnä muita. Jos vielä tiedonvälitys on valtaosaltaan näitten puolidiktaattoreitten käsissä kuten esimerkiksi Venäjällä niin ”tavallinen kansa” helposti uskookin sen mitä vallanpitäjien taholta totuutena ilmoitetaan.
  • 5 / 7
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 4.3.2014 8:04
Unkarin sisäpoliittiseen tilanteeseen vaikuttavat aivan varmasti Venäjän toimet Ukrainaa kohtaan. Mihin suuntaan Unkarissa mennään mielipiteissä heidän vaaliensa alla? Se on varsin mielenkiintoinen asia.

Ainakin vanhemmalla unkarilaisväestöllä on muistissa vuoden 1956 tapahtumat. Silloinhan Neuvostoliitto nitisti äärimmäisen kovaotteisesti kansannousun. Ukrainan kohdallahan on merkkejä, että tilanne toistuu.

Ukrainan tilanteen hahmottamiseksi suosittelen lisälukemiseksi seuraavaa:

Wikipedia: Unkarin kansannousu
http://fi.wikipedia.org/wiki/Unkarin_kansannousu

Jari Tervon blogi YLE:n sivulta: Sodan aattona
http://yle.fi/uutiset/jari_tervo_sodan_aattona/7116380

HS: Krimin miehityksestä on Venäjälle suurta haittaa
http://www.hs.fi/paivanlehti/04032014/mielipide/Krimin+miehityksest%C3%A4+on+Ven%C3%A4j%C3%A4lle+suurta+haittaa/a1393830523162

On hyvä myös muistaa, että sota ei ole millekään maalle ilmainen. Taloudelliset kustannukset ovat hirmuiset, saatikka poliittiset kustannukset. Venäjän talous on valmiiksi kuralla. Se ei tarvitsisi mitenkään enää lisäkustannuksia.
  • 6 / 7
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 4.3.2014 9:20
Vielä: Ukrainan kriisi on suoraan Naton kannattajille taivaanlahja Suomessa. Baltian maat tuntevat juuri tällä hetkellä enemmän turvallisuutta, kuin ilman Naton tukea. Odottelen, milloin Nato-mieliset ottavat asian julkisesti puheeksi.

Sitten on Kiina savusumuineen kaikkineen. Kiinalla on tarve laajeta. Siitä oli merkki muutama vuosikymmen sitten Neuvostoliiton ja Kiinan rajajoen, Ussuri-joen kahakka, jossa muutama sotilas kuoli. Kiina seuraa kiinnostuksella Venäjän heikentymistä.
Laitanpa nyt tämän toiseen osioon kirjoittamani kommentin myös tähän.

Venäläiset näyttävät elävän ihan omassa maailmassaan.
Mikään ulkopuolinen taho ei voi venäläistä hegemoniaa uhata, eikä "venäläistä kansanluonnetta" loukata, tapahtuipa se sitten Kotivenäjällä tai ulkomailla (Ukraina). Ovatko seuraavana "suojelun" tarpeessa Baltian maiden venäläistaustaiset asukkaat?

P.S. Lähimmältä esimieheltä (everstiluutnantilta) tuli suositus, että ei ihan kauheesti kannata kännätä, koska saattaa tulla kutsu...