Kuningatar hyväksyi homoavioliitot Englantiin ja Walesiin (juttukommentit)

  • 2 / 9
  • Onnellinen mies
  • 18.7.2013 16:56
Tämä uutinen ilahduttaa niin mieltäni, sieluani kuin sydäntänikin, jotka tästä uutisesta ovat tulvillaan riemua. Tunnen suurenmoista iloa Englannin ja Walesin homoseksuaalien miesten ja naisten onnesta ja siitä, että Kuningatar Elisabet II on muodollisesti allekirjoittanut ko. lain. Uskon ja olen vakuuttunut, että sillä on Englannin ja Walesin homoseksuaaleille suuri merkitys. Onnea ja menestystä heidän ja Kuningatar Elisabet II:n elämään!
  • 3 / 9
  • human
  • 18.7.2013 18:46
Pakko sanoa että uutisessa on täyttä pötypuhetta, taas.

Myös Elisabet II antoi siunauksensa kaikkien, toisiaan rakastavien, aikuisten parien avioliitto-oikeudelle Englantiin ja Walesiin.

Britannian uudessa avioliittolaissa ei nimittäin määritellä avioparia heteroiksi eikä homoiksi nyt enään, vaan ihmispariksi, jotka lupautuvat rakastamaan toisiaan. Will you marry ... to love ... in sickness and health.
  • 4 / 9
  • human
  • 18.7.2013 18:52
Englannin kuningatar Elisabet II:lla ei ole ollut juurikaan mitään osaa, eikä arpaa Englannin uuden avioliittolain aikaansaamisessa, sillä hän ei ole sitä ajanut, eikä toiminut sen eteen muuten kuin sanomalla ääneen Englannin nykyisen hallituksen toimikauden avajaisissa että tasa-arvoinen avioliitto on hallituksen tavoite. Elisabet II ei myöskään käytännössä mitenkään olisi voinut estää avioliittolain voimaansaattamista. Englantihan on parlamentaarinen monarkia, eli lait säätää Englannin parlamentti ja Englannin hallitsija, käytännössä ilman päätösvaltaa, symbolisesti vahvistaa lait, eikä voi lakeja estää.

Englanti sai uuden avioliittolain kansakunnan tahdolla, järjestöjen ja poliitikoiden toiminnan ja rakkauden vastaisista uskomuksista vapautumisen ansiosta.

Englannin uusi avioliittolaki on merkittävä tasa-arvoisten ihmisoikeuksien saavutus, yhtäläinen avio-oikeus kaikille, kenellekään ei enempää, eikä vähempää.

Kommenttia muokattu: 18.07.2013 klo 18:56
Olisi mielenkiintoista tietää enemmän tästä "täydestä pötypuheesta".
  • 7 / 9
  • Frankieboy
  • 18.7.2013 20:31
"Englannin kuningatar Elisabet II:lla ei ole ollut juurikaan mitään osaa, eikä arpaa Englannin uuden avioliittolain aikaansaamisessa, sillä hän ei ole sitä ajanut, eikä toiminut sen eteen muuten kuin sanomalla ääneen Englannin nykyisen hallituksen toimikauden avajaisissa että tasa-arvoinen avioliitto on hallituksen tavoite."

Kuningatar Elisabet II ei ole koskaan ilmoittanut että tasa-arvoinen avioliittolaki on Britannian hallituksen tavoite.

"In September 2011, the UK Conservative-Liberal Democrat government announces its plans to legalise civil same-sex marriage in 2015. The legislation is not included in the Queen’s Speech, prompting fears from gay rights groups PM David Cameron would back down after anti-gay religious groups campaigned for inequality."

Queen Elizabeth II: 60 years of gay rights
Gay Star News (2 June 2012)
http://www.gaystarnews.com/article/queen-elizabeth-ii-celebrates-60-years-gay-rights020612

Laki rekisteröidystä parisuhteesta mainittiin kuningattaren puheessa vuonna 2004.

Pink Newsin artikkeli homouden dekriminalisoinnista 1967 tasa-arvoiseen avioliittoon 2013.

The PinkNews Guide to the history of England and Wales equal marriage
Pink News (15 July 2013)
http://www.pinknews.co.uk/2013/07/15/the-pinknews-guide-to-the-history-of-england-and-wales-equal-marriage/
---
  • 9 / 9
  • Ossi Halme
  • 19.7.2013 17:34
Mitä tulee kuningattaren puheisiin, niin valtiopäivien avajaispuhe todella on nimeltään "Kuningattaren puhe" (The Queen's speech"), mutta sen kirjoittaa aina ja poikkeuksetta kulloinenkin pääministeri, ei kuningatar tai hänen avustajansa.

Lainsäädäntöjärjestyksen mukaan kuningattaren tulee antaa laille hyväksyntä (Royal Assent). Pari tilannetta on ollut, milloin hyväksyntää ei ole annettu. Silloinkin se on jätetty antamatta hallituksen pyynnöstä. Edellisen kerran monarkki on käytnyt veto-oikeutta yli 200 vuotta sitten, vaikka teoriassa hänellä sellainen on vieläkin - huomattavasti laajempana kuin esim. Suomessa tasavallan presidentillä.

Kuningatar ei perustuslaillisena monarkkina voi sanoa ääneen vähänkän poliittiselta kalskahtavia mielipiteitä. Viestien on oltava hienovaraisempia. Mutta jos kuningatar kärsisi homofobiasta - mitä en usko - niin hovin palkkalistat näyttäisivät hyvin erilaisilta. Itse asiassa koko henkilömäärään nähden seksuaalivähemmistöjen edustajien osuus henkilökunnasta on hyvin korkea, joukkueurheilun tasolla; sillä erotuksella ettei hovissa asiaa tarvitse piilotella. Esim. jos henkilökunnalle järjestetään juhlat (kuten henkilökunnan joulujuhlat), joihin myös puolisot kutsutaan, niin puolison sukupuolella ei ole väliä.