Riittääkö kansan ääni muuttamaan poliittista todellisuutta? (juttukommentit)

  • 1 / 43
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 20.3.2013 9:14
Pitää ottaa myös huomioon se vaihtoehto, ettei Kokoomus välttämättä säilytä suurimman puolueen asemaansa ikuisesti. Tällöin näkisin tasa-arvoisen avioliittolain mahtuvan punamultahallituksen (SDP, KESK, VAS + VIHR, RKP) tai sateenkaarihallituksen (SDP, KOK, VIHR, VAS, RKP) ohjelmiin. Pitää muistaa, että puolueilla on taipumus tinkiä vaalilupauksistaan hallituksessa. Keskusta tuskin hirttäytyy tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

Porvarihallitusta (KOK, KESK, RKP, KD) pidän mahdollisena, mutta en mutkattomana vaihtoehtona. Kristillisdemokraatit kiikkuvat hädin tuskin äänikynnyksen yläpuolella, eli puolueen paikkaluku eduskunnassa saattaa hyvinkin jäädä niin marginaaliseksi ettei sitä huomioida. Keskustan kannatusta taas syö jonkin verran Perussuomalaiset ja toisaalta Keskusta ja Kokoomus syövät toistensa kannatusta.

Sinivihreä hallitus (KOK, KESK, VIHR, RKP) olisi myös vaihtoehto, mutten usko Vihreiden tekevän sitä virhettä uudelleen. Eivät he viimeksikään tehneet kun pyydettiin vuonna 2011. Toisaalta, mikäli Vihreiden kannatus säilyy pienessä nosteessa Hautala-skandaalista huolimatta ensi vaaleihin saakka, onhan se mahdollista. Vihreistä saattaa tulla RKP:n tavoin vakiohallituspuolue.

Punavihreää hallitusta (SDP, VIHR, VAS + RKP) pidän epätodennäköisempänä valitettavasti. Sosiaalidemokraattien pitäisi saada kannattajansa takaisin. Tasa-arvoisen avioliittolain kannattamisesta vuoto ei johdu kuin ehkä marginaalisen vähemmistön kohdalla. Mikäli kuitenkin SDP onnistuu kiilaamaan jotenkin suurimmaksi ja Vihreät ja Vasemmistoliitto nousevat, on tämäkin mahdollinen. Todennäköisempänä pitäisin kuitenkin sitä, että jos SDP:stä tulee suurin puolue joutuu se muodostamaan punamultahallituksen tai jatkamaan sateenkaarihallituksessa.

Perussuomalaisten gallup-kannatukseen en usko. Kuntavaalit osoittivat, kuinka arvaamattomia Perussuomalaisten kannattajat ovat. On hyvinkin mahdollista, ettei puolue enää houkuttele nukkuvia äänestäjiä seuraavissa eduskuntavaaleissa, kun jytky lässähti kerran jo vajaassa vuodessa. Voihan olla, että ihmiset vastaavat kyselyissä ihan tuittuillakseen kannattavansa PS:ssää, mutta jättävät sitten vaaleissa äänestämättä.
Mielenkiintoista nähdä, miten tämä kansalaistoiminnan järjestämä avioliitolain muuttamisen "uhka" näkyy perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien kannatuksessa.
  • 3 / 43
  • puppeliassi
  • 20.3.2013 9:28
itse toivoisin että joku eduskunnan ulkopuolinen puolue saisi kannatusta, jos skp saisi kunnon jytkyn olisi oikeisto(homofobit) kaaoksessa, 8% riittäisi jo pistämään kapuloita kapitalismin-fasistien rattaisiin :)
Eduskuntavaaleissa 2011 kristillisdem. KD-puolueen äänimäärä koko maassa oli 118 453, http://yle.fi/vaalit/tulospalvelu/2011/index.html
joten avioliittolakiesitys on saanut jo nyt selvästi enemmän kannatusta
(kansalaisaloite-sivustolla 125 480 + paperilistoilla allekirjoitukset).

Avioliittolakiesityksen kannatus ylittää todennäköisesti viikon sisällä selvästi myös perussuomalaisten PS Helsingissä ja Uudellamaalla saaman kannatuksen (45 266 + 95 429 = 140 695). http://yle.fi/vaalit/tulospalvelu/2011/puolue/perussuomalaiset_8.html

PS Mika Niikko sai ääniä 2 703, Pentti Oinonen 8 920, KDn Päivi Räsänen 6 995, Kok. Anne Holmlund 3 952. http://yle.fi/vaalit/tulospalvelu/2011/ehdokas/index.html

Hyvä huomata se, että myös vastustajilla on ollut mahdollusuus ennakkoäänestää lakialoitteesta, täällä http://www.avoinministerio.fi/ideat/124-tasa-arvoinen-avioliittolaki , mutta vastustusääniä oli kertynyt äärimmäisen vähän, vain 2,5% lakialoitteeseen kantaa ottaneista, kun tuollakin 97,5 % kannatti.

Kommenttia muokattu: 21.03.2013 klo 01:36
  • 5 / 43
  • ERKKI - VAASA
  • 20.3.2013 12:23
Kuten Homopallero oikein toteaa keskustaan turha asettaa kovinakaan suuria toiveita sillä kyseisen puolueen nuorisojärjestön myönteisestä kannanotosta huolimatta se ei varsinaisen ”ukkopuolueen” taholla saane suurtakaan vastakaikua. Oppositiopuolueena keskusta joutuu kilpaileman kannatuksesta perussuomalaisten kanssa osaltaan samoilla kannatusalueilla kuten muun muassa täällä entisessä Vaasan läänissä ja sillä ei puolueena ole varaa kovinkaan näyttäviin irtiottoihin vaan entistäkin enemmän tarve oman ”uskonnollis-isänmaallisen” profiilin nostoon!
Jotta kyseinen laki saataisiin läpi vielä tällä vaalikaudella on ”ainoa” toiveeni se että kokoomuksen ”liberaalit” kansaedustajat saataisiin myötämieliseksi tälle lakiesitykselle!
Epäilenpä hieman että ainakaan Jyrki Katainen ei halua vaarastaan oman puolueensa asemaa kannatuslukujenkin hienoisesti laskiessa tässä ”herkässä” tilanteessa kun yhteiskunnassa on ratkaisematta monia muitakin suuria kysymyksiä kuten jo osaltaan ”poskelleen” mennyt kuntauudistus sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ”uudistaminen”.
Kaikkein tärkeintä on nyt kuitenkin se että kansalaisaloitteen taakse saadaan mahdollisimman paljon nimiä! Näkyvä kansalaismielipiteen osoittaminen voi havahduttaa Arkadianmäelle ”norsunluutorniinsa” linnoittautunet poliitikot ja ssada heidät kysymään ketä he oikeastaan edustavat!
  • 6 / 43
  • Riquman1990
  • 20.3.2013 14:22
Pellet tietenkin vertaa puolueiden kannatuslukui ihan mihin ite haluu, mut tehdäänpä pellelogiikalla vertailu Vihreiden kannatuksesta.

Henkilöt A ja B keskusteli keskenään puoluepolitiikasta.

Henkilö A: Mikä oli Vihreiden kannatus presidentinvaaleissa 2012?

Henkilö B: 37,3 %.

Henkilö A: No, mitäs tapahtui Vihreiden kannatukselle kuntavaaleissa 2012?

Henkilö B: Se lässähti 8,5 %.

Henkilö A: Mitä tästä voidaan oppii?

Henkilö B (tyhmänä): ööh, ööh?

Henkilö A: No sen, et koskaan ei pidä verrata kaksii eri vaalei toisiinsa.

Henkilö B (suu auki): Ooh!

Kommenttia muokattu: 20.03.2013 klo 14:25
  • 9 / 43
  • Riquman1990
  • 20.3.2013 17:39
Eihän presidentti tästä päätä. Meillä on kuitenkin kerrankin hyvä presidentti. Oikeistolainen mies eikä mikään demarimuumimamma. Parasta, mitä Suomelle on tapahtunu sitten Kekkosen kauden!

Halonen ei vastaa mun käsitystä vahvasta johtajasta, jota Suomi tarvii. Jos Halonen ois Thatcherin kaltanen oikeistolainen rautarouva, mä arvostasin sitä.

Pellelogiikalla voidaan verrata mitä tahansa vaalei toisiinsa, kuten Persujen vastustajat teki presidentinvaalien jälkeen: Persujen kannatus romahti puoleen. Toki jos verrataan presidentinvaalikannatusta kuntavaalikannatukseen, niin kuntavaaleissa Persujen kannatus nous 3 %.

Samaset pellet myös hehkutti VIHREIDEN menestystä presidentinvaaleissa ja petty, kun kannatus ei riittänykään kuntavaaleissa. Pahin virhe, minkä Virhepuolue voi tässä kansalaisalotekysymyksessä tehdä, on yrittää omii kunnia tosta alotteesta omiin nimiinsä. Vaalitappio on ainakin varma moisen tempun jälkeen.
niinistö oikeistolainen? kyllä. mies? kai sillä pallit on.

vahva johtaja? sallikaa mun nauraa, niinistö ei uskalla puhua putinillekaan kuin rahasta, ei puhetta korruptiosta, homofobiasta ja epädemokratisuudesta venäjällä.

onko riquman sellainen mies susta vahva johtaja? nössö ainakin tämän aspergerin päättelykyvyn mukaan. ja ei haavistokin on nössö mutta olisi ainakin uskaltanut puhua venäjän ongelmista putinille.

ja niinistö on muutenkin surkuhupaisa: syrjaytyneille nuorille vaan muutama kilo pullaa ja muutama litra kaakaota jossa puolet sokeria, eiköhän silloin porukka pääse työelämään ja saa kavereita. niinpä

edit sekä unohtamatta tietenkin masennuksen hoitoon pari kiloa sokeria päivässä on tosi hyvä juttu ;)

edit2 vai tarkoititko riqu vahva johtaja=epäoikeudenmukaista oikeistolaista politiikkaa kannattava henkilö?
Kommenttia muokattu: 20.03.2013 klo 18:02

Kommenttia muokattu: 20.03.2013 klo 18:16
Minkä hiton takii Niinistön pitäs puuttuu toisten maiden asioihin. Niinistö ei oo mikään ihmisoikeusaktivisti, vaan talous- ja pankkimies. Se haluu puhuu rahasta. Hyvä niin. Tärkeintä on, et vienti vetää ja kauppa kulkee, muusta ei niin välii.

Multa pääs vuoden röhönauru tolle, et Haavisto ois puhunu Venäjän ongelmista suoraan Putinille. Luulet sä, et se ois päässyt sinne edes valtiovierailulle? Luulet sä, et Itä-Euroopassa homoi pahemmin arvostetaan? Puhumattakaan nyt jostain Lähi-Idästä.

Mitä tulee syrjäytymisenvastaseen kampanjaa, niin kerrankin presidentti, joka sanoo suoraan, mistä nuorten syrjäytyminen johtuu sekä ehdottaa lääkkeeks vaihteeks jotain muutakin ku ympäri pyöreetä lässytystä valtion panostuksista perheiden kyttäämiseen. Vasemmistolaisen ajattelumallin mukaan Suomessa on jo vuosikymmenii sitten ulkostettu välittäminen valtiolle ja tässä on lopputulos.

Mä en myöskään haluu presidentiks sellasta tyyppii, jonka puoliso on pahoinpitelystä ja rattijuopumuksesta tuomittu rikollinen. Haukio puolestaan on tyylikäs ja hyvin pukeutuva ja oikein edustava nainen.
se jonka mielestä niinistön syrjinnän vastainen kampanja auttaa syrjäytyneitä nuoria saattaa olla vähän älyllisesti... vajavainen, ei millään pahalla.

ja puolison joka tuomittu rattijuopumuksesta ja pahoinpitelystä ei ole mikään iso asia, mutta tosin sun kannattamissa kokoomuksessa on paljon korruptiota ja niitä ihania miehiä jotka lähettelee alaikäisille tytöille kivoja viestejä... jos kokoomuksesta ottaisi kaikki OIKEAT rikolliset niin eipä kauhean montaa jäisi eduskuntaan. ja myös demareissa ja eritoten keskustassa on näitä, sekä perussuomalaisissa on myös kirkon hopeiden vararastajia sekä vihapuheista tuomittuja..
Onks joku tosiaan sitä mieltä, et kampanjat ylipäätään auttaa syrjäytyneitä nuorii? Niiden tarkotus on herättää keskusteluu - ja tää kampanja totisesti herätti keskusteluu.

Eli rattijuopot ei oo sun mielestä oikeita rikollsii? Mee sanoon toi sen 11-vuotiaan pikkutytön vanhemmille, jonka päälle 25-vuotias rattijuoppo ajo.
on erilaisia rikoksia toiset on pahempia kuin toiset esim jos lataat piratebaysta musiikkia on se ihan eri luokan rikos kuin jos ajaa oikeistolaista politiikkaa jossa ei arvosteta ihmisiä.

ja rattijuopumus esim 0,5 promillen humalassa on eri asia kuin jos on yli 1 ja ajaa ylinopeutta. ei siis mitään hyvä asia mutta rattijuopumus on suomessa pieni rikos ihmisten mielestä, hyvin moni tekee sitä, ei ole tietenkään hyvä ja siitä pitää saada seuraamuksia mutta jos puoliso on tehnyt sellaista ei se tee toisesta kelpaamattomaksi eduskuntaan, presidentiksi yms.

ja pahoinpitely voi tulla kenelle tahansa, jos sut ryöstetään ja lyöt ryöstäjää niin siitä voi hyvinkin käydä niin että saat itse isomman tuomion kuin ryöstäjä. ja siitä voi olla montaa mieltä kuka oli se rikollinen.
ja muuten niinistö lupasi auttaa syrjäytyneitä nuoria, mutta tosta keskustelu joka syntyi taisi olla vihreiden ja kokoomuksen palkkaale nuorille.

ei keskustelusta tullut mitään konkreettista, nuorten naamalle tuli vain sylkäistyä ja kehuttua että tästä on apua!!
Puppeli,

Lopetappas jo. Sulla alkaa nuo väkivaltaan yllyttämisen/vast tunnusmerkit pikkuhiljaa täyttyä...
ei musta vaan, täytyy suhteuttaa asioita: jos poliittinen päättäjä on vihamielinen munlaisia kohtaan on se ihan eri asia toisinpäin, koska mulla ei ole valtaa kehenkään.

ihan sama jos pedofiilin hyväksikäyttämä lapsi sanoo tuota ihmistä pahaksi, kuin että pedofiili sanoo lasta pahaksi joka vietteli syntiin.

edit vai mistä se sun kommentti liittyi??

edit2 voit laittaa myös yksityisviestillä mitä mä sanoin ettei ketju mene ihan mun sanomisieni vatvomiseen, en ymmärrä mitä pahaa mä nyt kirjoitin??
Kommenttia muokattu: 20.03.2013 klo 21:09

Kommenttia muokattu: 20.03.2013 klo 21:12
* Eihän presidentti tästä päätä. Meillä on kuitenkin kerrankin hyvä presidentti. Oikeistolainen mies eikä mikään demarimuumimamma. Parasta, mitä Suomelle on tapahtunu sitten Kekkosen kauden!

*Halonen ei vastaa mun käsitystä vahvasta johtajasta, jota Suomi tarvii. Jos Halonen ois Thatcherin kaltanen oikeistolainen rautarouva, mä arvostasin sitä.

HOHOOOO....mitä säkin tiedät Kekkosen kaudesta kuin sen mitä oot lukenut tai kuullut!!! Sitten lisää naurua, ´katso Valko Venäjää ja näet mitä vahva Presidentti voi tehdä omalle maalleen ja kansalleen! Putin yrittää olla voimakas Presidentti, mutta on loppujen lopuksi valtaa itselleen hamuava pikku paska joka katsoo mallia Valko Venäjän Presidentiltä! Vanhaan KGP:n johtajaan ei voi luottaa!


Halonen oli hyvä Presidentti ja on sitä edelleen. Ei valinnut puolia vaikka sitä yritettiinkin!

PS. Kerran "kommari" aina "kommari" paitsi ettei Neuvostoliitolla ei ollut mitään tekemistä Marxismin kanssa, puhumattakaan Kiinasta, Valko-Venäjästä, Pohjois-Koreasta.....

Kommenttia muokattu: 20.03.2013 klo 23:23
Voi voi! Väität sä ihan tosissas, et Kekkonen oli aikoinaan samanlainen ku nykynen Valko-Venäjän presidentti? ;D

Kekkonen oli oman aikansa tuote ja sopi täydellisesti johtaan Suomen ulkopolitiikkaa erittäin vaikeina aikoina.

Niinistö ois hyvä ja vahva johtaja. Harmi vaan, et presidentin valtaa on karsittu.

Halonen oli presidenttinä Suomen pahin vitsi. Ahtisaari seuraavaks pahin. Molemmat hitonmoisii maailmanparantajii.
"Niinistö ois hyvä ja vahva johtaja. Harmi vaan, et presidentin valtaa on karsittu."

Niinpä. Kokoomushan mm. sitä pressan valtaa halusi karsia. Voisi sanoa että tyhmyydestä sakotetaan, mutta nykypressan osalta pitää todeta että Kokoomuksen tekemä pressan vallan karsiminen oli oikeasti ihan viisasta :P

Toistaiseksi nykypressa on saavuttanut kulissiavio... eikun kulissijääkiekkovoiton Putinin kanssa pelaamalla samassa joukkueessa yhteistä vastustajaa vastaan, liki kuin neo Varsovan liitossa olisivat tai Venäjän keisariaikaan ikään - eli häpäisi Suomen jääkiekkokansan.

Mutta hei, jääneehän nykypressa sentään mieleen Jennin mekoista.

Ja voihan siinä käydä niinkin ikävästi ettei nykypressalla riitä rohkeutta allekirjoittaa tervehenkistä avio-lakia.

Kommenttia muokattu: 21.03.2013 klo 01:56
Suomen onni on tietenkin se, ettei edes Ruotsissa tiedetä, kuka presidenttinä tällä hetkellä toimii.
Kun ajattelee nykypressan itänaapurivierailufarssia möläyttelyineen, on lohdullista tietää, että nykypressan valta rajoittuu äänestyslipun pudottamiseen kerran neljässä vuodessa.

Nykypressalle täytyisi opettaa, kuinka homo äännetään, koska hänellä on ollut tiettyjä ongelmia sanan kanssa. Huulet hieman tötterölle eteenpäin työntäen jne. Täytyykin laittaa sähköpostissa hieman ohjeita.

Tämä nykyinen tuskin allekirjoittaa kansalaisaloitetta avio-oikeudesta. Mitähän siitä ihmisetkin sanoisivat, varsinkin ne kristilliset.
---
Saksan melko tuntematon pressa Joachim Gauck puhui YK:n täysistunnossa homojen ja lesbojen oikeuksien puolesta ja iloitsee tasa-arvon edistymisestä Saksassa. Saksalaiset saavat siis vastinetta rahoilleen toisin kuin me.
"Riittääkö kansan ääni muuttamaan poliittista todellisuutta?"

Tasa-arvoon pykiminen ei pitäisi olla puoluepolitiikkaa tai poliittista peliä, jos näin on, "kyllä kansa tietää" - slogania voi sovelta tässä kohdin selkeästi.
Ketjussa olleeseen viittaukseen Gauckista (pressa, BRD) lisättäköön, että hän on taustaltaan pappi, Saksan yhdistetystä EKD-kirkosta (johon keisariaikana sijoitettiin luterilaiset ja reformoidut). Gauck vaikutti ennen yhdistymistä DDR:ssä.
Voi voi! Väität sä ihan tosissas, et Kekkonen oli aikoinaan samanlainen ku nykynen Valko-Venäjän presidentti? ;D

Kekkonen oli oman aikansa tuote ja sopi täydellisesti johtaan Suomen ulkopolitiikkaa erittäin vaikeina aikoina.

Niinistö ois hyvä ja vahva johtaja. Harmi vaan, et presidentin valtaa on karsittu.

* En väitä, vai lukeeko siellä sellaista vaan vertasin Putinia Valko-Venäjän Presidenttiin, sillä tiellä Venäjä nyt on. Lähempänä NL kuin aikoja ennen ns. heidän kommunismiaan.

* Kekkonen ei pelännyt ottaa asioihin kantaa, siis huomaa kantaa. Kannanotto ei ole puuttumista toisen maan asioihin. Huomaa myös, että Venäjä on ratifioinut samat yleismaailmalliset säännöt niin kuin myös Suomi. Kekkonen olis myös nostanut metakan pääsihteerin kannanotosta kansalaisaloitteeseen ja hän inhosi kokoomusta ja heidän politiikkaansa yli kaiken!
"Suomen onni on tietenkin se, ettei edes Ruotsissa tiedetä, kuka presidenttinä tällä hetkellä toimii.
Kun ajattelee nykypressan itänaapurivierailufarssia möläyttelyineen, on lohdullista tietää, että nykypressan valta rajoittuu äänestyslipun pudottamiseen kerran neljässä vuodessa."

*REPS* Ruotsillako ois muka joku merkitys Suomen ulkopolitiikalle? Maalla, joka just paljasti todellisen puolustuskykynsä? Ruotsihan pystys sotatilanteessa puolustaan itteensä lähinnä viikon, sen jälkeen tulis mällit housuun. Moisen puolustuskyvyn omaavan valtion kannattas pitää mölyt mahassaan arvostellessaan toisten maiden asioita.

Mitä hyötyy on koko presidentinvirasta, jos presidentillä ei oo valtaa? Aivan. Ei yhtään mitään.
Sekoittaakohan joku nyt keskenään ulkopolitiikan ja puolustuspolitiikan?
Joku kirjoitti:
"Ruotsillako ois muka joku merkitys Suomen ulkopolitiikalle?"

Yksinkertaisinkaan asia ei näköjään mene jakeluun.
On Suomen onni, ettei edes Ruotsissa saatikka muualla tiedetä, kuinka tietämätön möläyttelijä ja ihmisoikeuksien vastustaja meillä on presidenttinä. Nykypresidentti ei siis onneksi pysty likaamaan Suomen mainetta, koska kukaan ei häntä tunne eikä noteeraa millään tavalla.
*Haukottelee* *Ottaa mukavan asennon* Mitähän se Niinistö nyt taas on "möläytelly"?
Hieno juttu tämä kansalaisaloite!

Itse näen tilanteen näin: nyt on reilusti ylitetty vaadittava kannattajamäärä ja kampanjan omasta tavoitteesta tuli nopeasti puolet täyteen. Vauhti varmaankiin hiipuu: nyt kannatuksen ovat ilmaiseet ne, joille aloite on todella tärkeä ja jotka ovat yleisesti aktiivisia. Jäljellä ovat he, joille aloite on todella tärkeä tai tärkeä tai muuten vaan kannattavat sitä, mutta jotka eivät ole kovin aktiivisia tai jopa passiivisia tällaisten aloitteiden suhteen. Tästä siis alkaa Tahdon2013-kampanjan todellinen työ: tähän mennessä tulleet äänet ovat tulleet ikään kuin vallin murtumisen seuraksena. NYT aletaan KERÄTÄ ääniä. Onnea ja menestystä kampanjalle :)
man1990: "Pellet tietenkin vertaa puolueiden kannatuslukui ihan mihin ite haluu"

T. Soini: "Perussuomalaiset saivat viime eduskuntavaaleissa reilusti yli 560 000 ääntä. Sinne on nimenkerääjillä matkaa."

Pitää siis paikkansa, niin näkyvät pellet vertaavan. Tai ainakin yksi iso pelle.
Ihan siinä, missä Persujen vastustajatkin vertas vaalituloksii keskenään miten sattuu.

131 000 ei oo vielä enemmistö kuitenkaan.
Ja höpö höpö. Enemmistöjä laskeskellaan vasta eduskunnan äänestyksessä, ja siellä riittää enintään 201 kyllä-ääntä (käytännössä vahemmän, kun osa kuitenkin laistaa koko touhusta).
Höps. Enemmistö on äänioikeutetuista on 2,2 miljoonaa nimee.

Ja eduskunnassa on 200 kansanedustajaa. Yleissivistys?
Totta, siis enintään 101 jaa-ääntä. (Olen tosin ollut aiemminkin tietoinen siitä, että kansanedustajia ei ole 400 - ja koska puhemies ei äänestä, voittava kannatus on teoriassa pyöreä 100).

Mutta kyse on siis tässä vaiheessa kansalaisaloitteen kannattamisesta, ei mistään kansanäänestyksestä. Ja vaikka olisikin, voittoon siinäkin tarvittaisiin vain enemmistö äänestäneistä, ei äänioikeutetuista :)

Eli enemmistöjä ja vähemmistöjä ei kannatuslukuja laskettaessa yksinkertaisesti ole.
"Eli enemmistöjä ja vähemmistöjä ei kannatuslukuja laskettaessa yksinkertaisesti ole."

Totta hitossa on. Enemmistö koko Suomen kansasta on n. 2,7 miljoonaa (3 miljoonalla ois jo vahva enemmistö). Äänioikeutetuista enemmistöksi riittää n. 2,2 miljoonaa (2,5 ois jo vahva enemmistö).
Rautalankaa: kansalaisaloitteen kannatusluvuissa ei ole enemmistöjä eikä vähemmistöjä, koska järjestelmässä on vain kannattajia, ei yhtään vastustajaa.

Perustuslain mukaan riittävä kannattajamäärä on 50 000. Kaikki muu on ekstraa, ja koska vastustusääniä ei voi antaa, tulos on aina positiivinen jos yksikin kannattaa (ja riittävä, jos 50 000 kannattaa.
Totta. Kansalaisalotteeseen riittää 50 000 nimee (0,92 % Suomen väestöstä).

Täällä on kuitenkin ollu kädenvääntöö siitä, kannattaaks Suomen kansan enemmistö homoliittoi vai ei. Sen varmistamiseen tarvitaan joko kansanäänestys tai kansalaisalotteen pitää saadaa taakseen vähintään 2,2 miljoonaa nimee.

Kommenttia muokattu: 22.03.2013 klo 21:22
Sen selville saamiseen, kannattaako Suomen kansan enemmistö tasa-arvoista avioliittolakia, tarvitaan joko kansanäänestyst tai oikein suoritettu mielipidetutkimus. Käsittääkseni tuollaisia mielipidetutkimuksia on jo tehtykin.

Kansalaisaloitteella sen sijaan voidaan mitata vain eduskunnan enemmistön antama kannatus, millä toki onkin lainsäädännön kannalta ratkaisevin merkitys.
Ja oikein suoritettuun mielipidetutkimukseen tarvitaan vähän enemmän ku 1000 nimee...
Olisi mukava tietää, koska saadaan tietoa siitä, millaiset määrät kannatusilmoituksia on tullut paperisten kannatuslistojen kautta.

Nythän on puhuttu ja uutisoitu kannatusmäärästä vain tuolla nettipalvelussa kannatuksensa ilmoittaneitten määrästä
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/192
mikä on tällä hetkellä jo 132 308 kannatusilmoitusta.

Mutta sen lisäksihän on kerätty ilmeisen suuret määrät kannatusilmoituksia myös turuilla ja toreille ja myös näissä kirjastoissa ympäri maan paperilistoille - ja ne kannatusluvut eivät ole kait missään vielä näkyvissä
http://www.avoinministerio.fi/kartta

Ranneliike.net voisi varmaan tiedustella Tahdon2013-kampanjalta, milloin saadaan väliaikatietoa paperikannatusten lukumääristä?