USA: Suuri joukko republikaaneja vaatii tasa-arvoista avioliittoa takaisin Kaliforniaan (juttukommentit)

Obamalla on ollut suuri merkitys sille, että myös Republikaanien on pakko vähitellen tulla asiassa vastaan tai se menettää asemansa varteenotettavana poliittisena vaihtoehtona.

Tässä mielenkiintoisia uutisia Ameriikan maalta:

"For the first time, a majority of Americans now say the Republican Party is too extreme, according to a poll released Thursday by CNN/ORC.

Fifty-three percent of people, including 22 percent of Republicans, said the GOP's views and policies have pushed them beyond the mainstream. The number is up dramatically from previous years. In 2010, fewer than 40 percent thought the party was too extreme.

Democrats were considered to be a "generally mainstream" party by 57 percent in the new poll.

"That's due in part to the fact that the Republican brand is not doing all that well," said Keating Holland, CNN's polling director.

Americans also say that they have far more confidence in President Barack Obama than in congressional Republicans, and that Republicans should compromise more in finding bipartisan solutions. "

http://www.huffingtonpost.com/2012/12/20/republican-poll_n_2337757.html
  • 3 / 4
  • valtsu_Kalliossa
  • 2.3.2013 1:55
Nokiaa sen paremmin kuin alfauros Niinistökään ei taida haittaa luetaanko Suomen viiteryhmäksi Valko-Venäjä ja EU
  • 4 / 4
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 3.3.2013 8:59
Vastustus sataa homojen laariin!

Yhdysvalloissa parissa presidentin- ja muussa vaalissa homot on nostettu tylysti tikun nokkaan kaiken mahdollisen syntipukeiksi. Jonkin aikaa republikaanipuolue sai ääniä homovastaisuudellaan. Ihmiset alkoivat kyllästyä koko asian jauhamiseen erityisesti siksi, että äänekkäästi toitotettuja, homojen aiheuttamia haittoja ei näkynytkään.

Kahdet viimeiset presidentinvaalit todistivat, että homokortilla pelaaminen ei pitkän päälle toimikaan. Viimeisessä vaalissa republikaanit olivatkin jo kohtuullisen hiljaa homokysymyksestä. Se ei enää auttanut. Heille tuli yllättävä rökäletappio. Obama ei voi tulla enää valituksi uudelleen presidentiksi. Hänellä ei ole menetettävää tämän asian vuoksi ja hän voi siksi toteuttaa melko vapaasti vaalilupauksiaan homojen oikeuksien toteuttamisesta.

***

Suomessa on kuljettu hiukkasen samaan malliin. Vanhoilliset piirit ovat jauhaneet kyllästymiseen asti avioliiton autuutta ja homojen aiheuttamaa uhkaa. Arvioin, että homokortilla pelaaminen ei Suomessakaan toimi enää hyvänä välineenä äänien saamiseksi. Mitä suurempaa ääntä ja keskustelua tästä aiheesta julkisuudessa käydään, sitä nopeammin tasa-arvoinen avioliittolaki saadaan aikaan. Ihmiset asettuvat mielellään sorretun puolelle. Homojen sortaminen on julkista ja rumaa.

Toivottavasti tätä keskustelua/kinastelua jatketaan seuraavaan kesä-prideen saakka. Marssilla on silloin varmasti reippaasti yli kymmenentuhatta osallistujaa. Eiköhän sellainen ole varsin kunnollinen osoitus lakimuutoksen tarpeesta ja siitä, että sateenkaari-ihmisiä on paljon ja heille myös kannattajia.