Sosialistit eivät uskalla pistää asiaa kansanäänestykseen, kun tietävät häviävänsä sen. Sen vuoksi sosialistit runnovat homoliitot läpi väkisin, kansalaismielipiteetä välittämättä. Sosialistit myös tietävät, että jos homoliittoja ei nyt runtata läpi, niin seuraava mahdollisuus tulisi ehkä vasta yli kymmenen vuoden päästä, sillä sosialistien kannatus on viime aikoina pudonnut räjähdysmäisesti.
Totta kai UMP tietää todellisuuden siitä, että sateenkaariperheitä on jo olemassa ja ettei tasa-arvoinen avioliittolaki tee muuta kuin paranna näiden perheiden ja lapsettomien homo- ja lesboparien sekä tietysti sukupuolivähemmistöjen asemaa.
Kyse onkin siitä, että näitä ihmisryhmiä ja perhemuotoja halutaan polkea ja simputtaa, koska ne eivät vastaa jotain muovista ihannetta 1950-luvulta.
Il s'agit seulement de l'intolérance et la haine.
Riippumatta siitä, mikä kansanäänestyksen tulos olisi, eivät vähemmistöoikeudet kuulu sellaisten piiriin demokratiassa. Kansanäänestyksissä äänestetään kaikkia koskevista kysymyksistä.
Sitä paitsi kansanäänestykset ovat harvoin oikeata demokratiaa tai edustavat harvoin oikeaa kansalaismielipidettä. Niissä äänestää usein alle puolet äänestäjistä - minkä varaan tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat opportunistisesti laskevat. Sitä varten Ranskassakin on kansalaismielipidettä periaatteessa edustava valittu parlamentti, joka päättää asioista.
Enemmistö ranskalaisista äänesti puolueita, jotka kannattavat tasa-arvoista avioliittolakia, siispä kansalaismielipide myös siunaa kyseisen lakimuutoksen.
"Sosialistit eivät uskalla pistää asiaa kansanäänestykseen, kun tietävät häviävänsä sen."
Avioliitosta ja adoptiosta ei päätetä kansanäänestyksellä eli siitä, saavatko homoparit, saamelaisparit tai suomenruotsalaisparit solmia avioliiton, ei järjestetä kansanäänestyksiä.
Kansanedustuslaitokset, joita kutsutaan parlamenteiksi, päättävät kyseisistä asioista. Toivottavasti tämä meni kerralla jakeluun.
Eiköhän Ranskan parlamentin lakivaliokunta nyt hyväksynyt avioliittolain.
- aiemminhan Ranskassakin on ollut voimassa vain pelkkä hetero-avioliittolaki.
Chanelin kevään 2013 päätöksenä nähtiin poikkeuksellisesti yhden morsiammen sijasta kaksi morsianta. Haute Couturen näytöksen huipennus on perinteisesti morsiuspuku. Tämä oli Chanelin pääsuunnittelijan Karl Lagerfeldin kannanotto homoliittojen puolesta.
Näytöksen jälkeen kuultiin myös suunnittelijan kannanotto samaa sukupuolta olevien pariskuntien vanhemmuuteen. Lagerfeldin mielestä kaksi äitiä on parempi kuin kaksi isää.