Eduskunnassa keskustellaan tasa-arvoisesta avioliittolaista (juttukommentit)

  • 1 / 13
  • Onnellinen mies
  • 21.3.2012 14:24
..." loukkaa niiden arvomaailmaa, jotka ovat erimieltä asiassa "...!!! Jopahan nyt jotain!
Meidän oikeuksiemme vastustajat eivät lopeta. Jo vuosia on kristillisissä lehdissä ollut mitä kummallisimpia juttuja, blogeja ja kommentteja. Ne kaikki perustuvat tahalliseen väärinymmärtämiseen ja suoranaisiin valheisiin.

Koska materiaalia on valtavasti, otetaan vain pari melko tuoretta juttua. Ne eivät ole pahimmasta päästä, ja meidän oikeuksiemme kannattajia löytyy runsaasti.

Englannissa asuva suomalainen vastustaa sekä Britannian että Suomen tulevaa avioliittolakia tämänpäiväisessä blogissaan:

http://www.kotimaa24.fi/blogit/article/?bid=393&id=32813

Seuraava kiihkouskovainen elää vainoharhoissa:

http://www.kotimaa24.fi/blogit/article/?bid=250&id=32585

Kotimaa24-lehden tämänpäiväinen uutinen tasa-arvoisen avioliittolain käsittelystä:

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/7791-tasa-arvoinen-avioliittolaki-lahetekeskusteluun
  • 3 / 13
  • Homopallero
  • 21.3.2012 16:24
Toisten ihmisoikeuksien kieltäminen on aina osoitus siitä, että ne, jotka sitä tekevät, ovat ihmisiä vain nimeltä. Ihmiset ovat pohjimmiltaan reiluja. Toivottavasti eduskunnassamme on heitä tarpeeksi.
Kuuntelin juuri perussuomalaisedustajien vainoharhaisia ja käsittämättömän homovihamielisiä eduskuntapuheenvuoroja.
Hyvä tavaton sentään!

Onneksi löytyy ihan normaalejakin edustajia. Yle Areena lähettää keskustelun juuri nyt suorana, ja linkki on artikkelin lopussa.
Eduskunnassa on jo paukuteltu mm. sukurutsa-korttia pöytään ja rakenneltu porttiteorioita.
  • 6 / 13
  • vaeltaja2006
  • 21.3.2012 20:38
Keskustelu on päättynyt ja se kesti 2 tuntia 57 minuuttia.
Tuon Eduskunnan lähetekeskustelun voi siis katsoa myöhemminkin täältä

http://www.goodmoodtv.com/internettv/application/eduskunta/system/Eduskunta.html

Valitsemalla yläosasta Edelliset täysistunnot ja sen jälkeen listasta keskeltä keskiviikkona 21. maaliskuuta 2012.
Videolla keskustelu alkaa kohdasta 3h:22min, mihin voi siirtyä videon alareunan aikajanan mustaa nuolta siirtämällä. Lähetekeskustelun aloittaa Alexander Stubb.


Itse aina kysyn noilta uskonhihhuleilta, että "olivatko ne heidän aatami ja eeva heteroita"?
Aina he vastaavat että "olivat".
Sitten kysyn että "tekivätkö ne perisynnin"?
Sitten ne vähän jo aavistaa joutuneensa pussiin mutta mumisevat "kyllä".
Sitten sanon, että "huhhuh, onneksi olen homo, enkä hetero".
Säälin toki kysyen vielä, että "onko niillä synneillä niin suurta merkitystä,
kuin rakkaudella"?

Kommenttia muokattu: 21.03.2012 klo 23:26
  • 9 / 13
  • Rokkihomo
  • 22.3.2012 12:34
"Presidentti Niinistön mukaan "se loukkaa niiden arvomaailmaa, jotka ovat eri mieltä asiassa".

No helvetti. Minä olen eri mieltä kuin presidentti Niinistön kanssa keskustelleet!

Mutta sillä ei ole väliä?

Täytyy jättää kommentti lyhyeen kun pitää tutkiskella sydämessä josko tekisi mili käydä panemassa vaikka naapurin koiria ja lapsia välillä.
Onhan tässä pikkusormi annettu homoudelle jo niin kauan sitten että kai moisen vaikutusten pitäisi jo alkaa näkyä.
Pidän kutkuttavana ajatusta siitä, että tasa-arvoinen avioliittolaki olisi ensimmäinen kansalaisaloitteen kautta käsittelyyn tuleva laki. Ei kai mikään estäisi tällaista hanketta myös tämän lakialoitteen rinnalla? Mikähän olisi hyvä taho laittamaan nimienkeräysnettisivun pystyyn, SETA voisi herättää joissain porukoissa turhan paljon negatiivisia tunteita hyvän asian yhteydessä. Pekka Haavisto? :)
Anne Holmlundin (kok.) vetämästä lakivaliokunnasta tuon nykyisen aloitteen eteneminen suuren salin käsittelyyn vaikuttaa tällä tietoa hyvin epätodennäköiseltä, joten kansalaisaloitteeksi taitaa mennä.

Toivottavasti aloitteentekijät osaavat ajoittaa ja organisoida nimienkeruun mahdollisimman maltillisesti ja oikein, ettei koko touhu kaadu teknisiin hankaluuksiin.
Laki avioliittolain muuttamisesta, rekisteröidystä parisuhteesta annetun lain 1 luvun kumoamisesta jne. ei tule etenemään lakivaliokunnassa, sillä sen jäsenet vastustavat sitä tällä hetkellä äänin 10-7.

Lakivaliokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund (kok) ilmoitti Hesarissa seuraavin sanoin, miksi lakialoitetta ei käsitellä:

”Mielestäni aloitetta ei pitäisi ottaa käsittelyyn, sillä se on työläs, monimutkainen, siitä puuttuu laajempi yhteiskunnallinen keskustelu, eikä sitä ole hallitusohjelmassa.
Aloitteita pitää käsitellä tasapuolisesti. Asian saamalla julkisuudella ei ole merkitystä.”

Näin sujuvasti valehtelee lakivaliokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund.
Ensinnäkään aloite ei ole työläs, siinä on valmiit perustelut ja lait on valmiiksi kirjoitettu. Se ei ole monimutkainen vaan hyvin selvä ja yksiselitteinen. Avioliittolaissa muutetaan sanamuotoa vain kolmessa kohdassa.

Laajempaa yhteiskunnallista keskustelua on taas käyty vuosikymmeniä ja kansan mielipide on tasa-arvon puolella. Useimmat tällä hetkellä käsittelyssä olevat lait ja aloitteet eivät ole hallitusohjelmassa ja Suomessa voi yksittäinenkin kansanedustaja tehdä lakialoitteen, joten Holmlundin perusteluilta putoaa pohja.
Holmlund puhuu itsensä pussiin. Ensin hän toteaa, että puuttuu yhteiskunnallinen keskustelu, ja heti sen jälkeen hän toteaa, kuinka paljon lakialoite on saanut julkisuutta.

Holmlundin homoviha kiteytyy hänen päätössanoissaan:

”Jos olisi yhteiskunnallinen epäkohta, joka vaatii kiireellisiä toimenpiteitä, valiokunnalla olisi velvollisuus ottaa se käsittelyyn”.

Meidän epätasa-arvomme ja puuttuvat kansalaisoikeutemme eivät siis ole Holmlundin mielestä yhteiskunnallinen epäkohta, johon tarvitsisi vaivautua puuttumaan.

---
Lakivaliokunta:

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/valiokunnat/valiokunta-lav01/index.htx?subpage=jasenet

Sähköposti yksittäisille jäsenille: etunimi.sukunimi@eduskunta.fi
Hks,

Joo Holmundin perustelut olivat ihan täyttä p:tä, minäkin luin Hesarin haastattelun. Miten joku voikin puhua noin käsittämättömän ristiriitaisesti! Eikä Holmlund ole käsittääkseni edes profiloitunut homovastaisena. Kokoomus voisi kyllä näyttää ovea tuollaisille, jotka eivät noudata puolueen linjaa alkuunkaan, siis heti keksivät jonkun yhtenäisen linjan tasa-arvon suhteen.